ПИРІГ МАРИНИ ЦВЄТАЄВОЇ

Багато знайомі з творчістю Марини Цвєтаєвої, але мало хто знає, що ця поетеса також пекла найсмачніші в світі пироги з яблук. Рецепт цього пирога найбільше наближений до оригінального рецепту великого кулінара Карем, який жив в 19 столітті в Лондоні.

Найцікавіше, що раніше це була шарлотка французька, перед тим, як кухар потрапив на службу до царя Олександра I. Після цього шарлотка придбала назву російської. Близько ста років цей рецепт не змінювався в Росії, і вже на початку минулого століття сестри Цвєтаєви стали пригощати таким пирогом своїх гостей. Через те, що цей пиріг весь час був на столі, він і отримав таку відому назву. Представляємо вам рецепт цього прекрасного пирога, який люблять всі.

  • Вершкове масло - 150 г
  • Борошно просіяне - 1 1/2 ст.
  • Сметана -1/2 ст.
  • Розпушувач (використовується для тесту) - 1 1/2 ложка чайна

  • Сметана - 1 ст.
  • Цукор - 1 ст.
  • Яйце - 1 шт.
  • Цукор з ваніллю - 1 ложка чайна
  • Борошно просіяне - 2 ложка їдальня
  • Яблуко - 4-6 шт.

Готуємо пиріг Марини Цвєтаєвої

Щоб приготувати пиріг, для початку розтопіть вершкове масло, а після остудіть його. Потім перемішайте розпушувач для тіста разом з борошном, додайте туди сметану, і поступово перемішуючи, вливають потихеньку масло. Вимісити тісто в свою форму для випічки, розтягніть його по поверхні, залишаючи невелику смужку з боків. Яблука потрібно нарізати тоненькими пластинками або квадратиками, побризкати їх лимонним соком, а після вже викласти у форму поверх тіста.

Наступний крок - це заливка. Ретельно перемішується все - цукор, яйце, сметана, а ще краще, якщо ви це зіб'є, додасте борошно, тільки стежте, щоб не було грудок. Вилийте заливку в форму на яблука, і розподіліть її рівномірно.

Готувати близько 50 хвилин в духовці при 200 градусах.

Пиріг готовий, подавайте остиглим. Смачного!


Цвєтаєвський яблучний пиріг

Енергетична цінність на порцію

  • Калорійність 1082 ккал
  • Білки 14,2 грам
  • Жири 46 грам
  • Вуглеводи 152 грам
  • * Калорійність розрахована для сирих продуктів.
  • 1 порція
  • 2 порції
  • 3 порції
  • 4 порції
  • 5 порцій
  • 6 порцій
  • 7 порцій
  • 8 порцій
  • 9 порцій
  • 10 порцій
  • 11 порцій
  • 12 порцій
  • Яблуко 1 кг
  • Пшеничне борошно 2 склянки
  • Сметана 1,5 банки
  • Вершкове масло 150 г
  • Оцет 1 чайна ложка
  • Цукор 1 стакан
  • Сода ½ чайної ложки
  • Яйце куряче 1 штука

Замовте всі інгредієнти до цього рецепту з доставкою від нашого партнера інтернет-магазину «Азбука Смаку»

Замовити інгредієнти в

Пиріг цей називається цвєтаєвської, тому що, за легендою, його готували сестри Цвєтаєви на початку XX століття для своїх інтелектуальних гостей. В ідеалі використовувати для його приготування антонівські яблука з їх незрівнянним ароматом і терпким смаком. Цвєтаєвський яблучний пиріг готується виключно зі сметаною, з великою кількістю яблук. Тісто має тільки схоплювати великі яблучні дольки, викладені на основу, і ні в якому разі не накривати їх. Можна присипати готовий пиріг корицею і прикрасити ягодами.

Ви відправляєте коментарі занадто часто. Підтвердіть свій статус людини