Язик яловичий

Питання як приготувати яловичий язик в домашніх умовах виникає зазвичай напередодні свят, адже язик відварний яловичий - відмінна закуска. Важливо перед тим, як готувати яловичий язик, пам'ятати, що приготування яловичого мови займає досить тривалий час, тому робити це потрібно заздалегідь, бажано за день до наміченої дати. Детальніше про язик яловичий .

Відварний язик - класична холодна закуска для святкового столу. Але дуже важливо правильно його відварити.

Мова яловичий відварний - рецепт традиційної закуски.

Є велика кількість різноманітних рецептів приготування яловичого мови. Але одне об'єднує всі ці рецепти: мову треба відварити і почистити. Цим ми сьогодні і займемося.

Відварний язик гасять з луком і отримують ніжне печеня.

Ніжний яловичий язик під сметанним соусом можна подати до вечері.

Дуже смачна страва - скибочки мови, запечені з картоплею, грибами, помідорами і сиром.

Мова, фарширований корінням і часником, при варінні виходить особливо ароматним. Царське частування!

Рецепт смачної і ефектною закуски для святкового столу, з якої не буде особливих клопотів - заливний язик, знахідка для господині. Перед вами рецепт заливного з мови.

Можна посмажити свинячий або яловичий відварний язик в клярі і подати в якості гарячого блюда або закуски.

Відварний язик стане ще смачніше, якщо запекти мову в сметані.

Страви, приготовані з яловичого мови, дуже смачні. Існує багато способів приготування яловичого мови. Пропонуємо вам рецепт яловичого мови, тушкована в томатному соусі.

Особливий смак додає мові начинка. І завдяки їй, фарширований мову виглядає святково.

Захотілося якогось нового особливого салату для меню новорічного столу 2018. Салат "Краплі пристрасті" - новий, особливий, смачний і красивий. Прикрасить будь-який святковий стіл, рекомендую поповнити їм ваші новорічні рецепти 🙂 Відмінне рішення для всіх, хто шукає, що приготувати на новий 2018 год!

Напередодні свят хочеться побалувати себе, сім'ю і гостей чимось незвичайним і оригінальним, але при цьому - смачним. Салат з мовою, по-китайськи, відповідає всім цим вимогам. Салат з яловичим мовою і овочами сподобається не тільки любителям китайської кухні.

Дуже смачний теплий салат з баклажанами і яловичим язиком, за своєю калорійності здатний замінити основне блюдо. Відварний язик наситить, а обсмажені баклажани з перцем і грибами, в поєднанні з заправкою надають салату з мовою пікантність, річний смак і аромат.

Відмінний вибір для святкового столу - салат «Боярський двір». Рецепт нескладний, а поєднання мови та крабових паличок створює багатий, насичений смак страви.

Ситний салат з мовою, яйцями, свіжими огірками та сиром. За цим рецептом готується салат з відвареною яловичим мовою.

Ця страва може послужити як закускою, так і другою стравою з гарніром. Смачно і незвично.

Простий салат з мови, який виходить не тільки дуже смачним, але дуже ситним. І при цьому - приготувати його зможе будь-який новачок.

Спробуйте. Поєднання яблука та яловичого мови - просто клас!

Дуже ніжний і смачний салат «Балерина» з відвареного язика.

Готуємо святковий салат "Олів'є" з яловичим мовою. Дуже смачний рецепт салату "Олів'є".

Такий салатик прикрасить будь-який святковий стіл. А можна і побалувати сім'ю смачним салатом просто так, інгредієнти зовсім не складні.

Класичний, відомий на всьому пострадянському просторі салат "Гранатовий браслет" при додаванні нових інгредієнтів заграє новими фарбами. Додайте в салат з гранатом відварний язик і кедрові горішки - і гості будуть брати у вас рецепт святкової закуски.

Якщо телячий або яловичий язик заздалегідь засолити зі спеціями, а потім відварити, то смак у нього буде дуже ніжний, непередаваний! Спробуйте і насолодіться цієї простої, приголомшливою закускою.

Незвичайно смачний салат! Хоч на святковий стіл, хоч домашніх побалувати - цей салат з мовою і корейською морквою для всього підійде. Багато возитися вам не доведеться, поєднання мови з корейською морквою саме по собі виграшно, а яблука додадуть необхідну ніжність і відтіняють смак.

Класичний олів'є був салатом розкішним, який і до шампанського не соромно подати. Не намагаючись повторити старовинний рецепт, проте, давайте приготуємо делікатесний салат до шампанського.

Рецепт салату «Язичок» допоможе при підготовці святкового столу.

Салат з яловичим язиком, огірком, грибами, омлетом.

Салат, який містить в собі м'ясо і овочі, підійде не тільки як закуска до святкового, а також щоденного столу, але і цілком може послужити повноцінним прийомом їжі.

Заливний язик яловичий - рецепт смачної і ефектною холодної закуски. Приготувати язик яловичий заливний нескладно - мова відварюють, а потім заливають бульйоном з желатином. Особливо ошатно і апетитно виглядає заливне з язика з гранатом і часточками лимона.

Котлети готуються з тертої картоплі з додаванням бринзи і шматочків відвареного язика.

Цей салат з мови, або, точніше, закуска, підійде як для щоденного столу, так і для святкового. Яловичий язик завдяки часнику і оцту набуває гостроти, а горіхи відтіняють його м'яку структуру.

Дуже смачний зелений борщ (борщ зелений), приготований на бульйоні з двох видів м'яса - індички і свинячого або яловичого мови.

Швидкий і легкий салат. Включає в себе м'ясо і сир, овочі і маслини. Складного нічого, можуть допомагати навіть діти.

Як приготувати яловичий язик відварний? Відварний язик яловичий - рецепт ну дуже простий. Перед тим, як варити язик яловичий, рецепт приготування рекомендує ретельно його вимити, а потім залити чистою водою і поставити на вогонь. І ще одна порада для всіх, кому важливо знати, як правильно варити яловичий язик: після закипання варіть його при зовсім слабкому кипінні. Як зварити яловичий язик в мультиварці? Просто включите режим «варіння» на 3-4 години. Ось і всі секрети того, як відварити яловичий язик. Рецепти приготування з фото розкажуть і про те, що можна приготувати з яловичого мови, які є смачні страви з мови яловичого. Рецепти з фото навчать готувати і салат з яловичого мови, і заливне з язика яловичого. Рецепт з фото хороший тим, що дуже докладно і наочно описує, як приготувати яловичий язик. Рецепт з фото салат з мови яловичого, рецепт з фото рулетики з яловичого мови, заливне з яловичого мови та інші ошатні і ситні блюда з яловичого мови прикрасять ваш святковий стіл і порадують ваших гостей.


Яловичий язик - правильне приготування і рецепти смачних страв

Яловичий язик - продукт універсальний, з нього можна приготувати безліч найрізноманітніших страв - закусок, салатів, гарячого, його навіть можна їсти замість ковбаси з бутербродами. Щоб смачні страви з яловичого мови радували вас і вашу родину, ми розповімо про тонкощі і нюанси його приготування.

Далеко не кожна господиня береться за приготування яловичого мови, а все тому, що процес його готування на перший погляд може здатися дуже складним. Боятися не слід - смачно приготувати яловичий язик зможе навіть початківець кулінар, а ми розповімо про те, як це робиться.

Для салатів, а також багатьох інших страв - заливного, супів, пиріжків, мова потрібно попередньо відварювати. Тому, перш за все, слід освоїти науку правильної варіння яловичого мови.

Як правильно варити яловичий язик

Отже, перед варінням мову краще замочити у воді на півгодини мінімум, щоб було простіше очищати його від забруднень. Після вимочування ножем соскабліте з мови слиз, жир, бруд, кров, залишивши шкіру чистою, потім добре промийте під холодною водою.

Далі в каструлю потрібно налити холодну воду, довести її до кипіння і покласти мову. При варінні мову збільшується в розмірі, тому якщо він великий, краще розрізати його навпіл. Проваріть мову до нового закипання води, зніміть пеню, варіть 15 хв, потім злийте воду. Далі мова потрібно покласти знову в киплячу воду і дати їй закипіти, потім варити мову до готовності. Занурення мови саме в киплячу, а не в холодну воду, зробить його більш соковитим і ніжним.

Відповідь на питання про те, скільки варити яловичий язик, залежить від ваги, розміру, віку корови, як правило, це не менше 2 і не більше 4 годин. Перевірити готовність можна так: після 2-х годин варіння проткніть мову виделкою - якщо виділиться прозорий сік, він готовий, а якщо мутнуватий, проваріть мову ще, поки сік не стане прозорим. Щоб варений язик не був жорстким, соліть його тільки в кінці приготування, разом з сіллю в воду можна додати лавровий лист, перець-горошок і очищену моркву - так мову вийде більш ароматним.

Після варіння готовий мову виймається з рідини і перекладається в ємність з холодною водою на 2-3 хвилини. Дуже важливий етап - зняття шкіри з мови, саме занурення в холодну воду дозволить легше впоратися з цим завданням.

Деякі господині вважають за краще солити мову тільки після очищення: для цього готовий очищений мову знову кладеться в бульйон, де він варився, всі солиться і приправляється, мова вариться ще близько 15 хв. Отриманий бульйон можна використовувати під холодець. До речі, морква, цибуля, прянощі і зелень кладуться в бульйон очищеними, але не нарізаними - цілком, так бульйон і мову вийдуть більш ароматними. Якщо на цьому бульйоні ви будете варити суп, то використовувати для нього потрібно вже нові, свіжі коріння, а ті, на яких варився бульйон, слід викинути.

З відварною яловичим мовою можна приготувати безліч страв. До речі, це дуже корисний, дієтичний і легкий продукт - його рекомендується їсти вагітним і годуючим жінкам, хворим на анемію, після операцій, а також давати маленьким діткам. З мови роблять масу закусок, салатів, гарячого, та й просто їдять його в якості м'ясної нарізки (наріжте відварний язик як ковбасу, загорніть у фольгу і зберігайте в холодильнику). Наведемо найбільш цікаві та смачні рецепти страв з яловичого мови.

Рецепт салату з яловичого мови з грибами і чорносливом

Знадобиться: 300 г відвареного язика яловичого, 250 г печериць (або інших свіжих грибів), по 50 г чорносливу, смаженого фундука, 1 цибулина, майонез, чорний перець, сіль.

Як готувати салат з яловичого мови. Гриби і цибулю дрібно нарізати, разом обсмажити до випаровування рідини. Відварний язик порізати соломкою, перемішати з нарізаною чорносливом, рубаними горіхами, грибами з цибулею, поперчити і підсолити, а також заправивши все майонезом. Охолодити салат з мовою перед подачею.

Мова яловичий заливний

Знадобиться: бульйон, відварний язик, відварна морква, варене яйце, зелений горошок консервований, петрушка, кріп, желатин.

Приготувати заливне з язика легко. Бульйон, що залишився після варіння мови процідити і охолодити, всипати желатин і на годину залишити, потім підігріти, не доводячи до кипіння, поки желатин не розчиниться. Мова, відварені морква і яйце нарізати шматочками бажаної форми, викласти в формочки разом із зеленню і горошком, залити охолодженим бульйоном і прибрати до повного застигання в холод.

А ще з мови можна приготувати цікаві гарячі страви, наприклад, на зразок м'яса по-французьки.

Яловичий язик, запечений з грибами, «під шубою»

Знадобиться: 600 г вареного мови, 200 г печериць, 200 г сиру, 50 мл вершків, 2 помідори, 1 ст.л. сметани, 1 ст.л. борошна, 1 цибулина, спеції, сіль.

Приготування яловичого мови, запеченого з грибами. Дрібно нарізаємо гриби і цибулю, обсмажуємо їх разом на олії до повного випаровування рідини, додати перемішану зі сметаною борошно, підсолити, приправити спеціями, прогріти до загустіння. Нарізати відварний язик на скибочки товщиною близько 1-1,5 см, викласти на застелений папером лист для запікання, викласти зверху приготовлену грибну суміш, накрити кружками помідори, а зверху - пластиками сиру. Запекти мову під шубою в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15-20 хвилин.

А ще, яловичий язик можна засолити або замаринувати.

Солоний яловичий язик

Знадобиться: 1 яловичий язик, 2 ст.л. крупної солі з гіркою, приправи і спеції за смаком.

Як солити мову. Промити і зачистити мову ножем, обсушити, натерти спеціями і сіллю, викласти в пакет, на 10-12 год залишити при кімнатній температурі, після чого на 6-7 днів прибрати в холодильник, періодично пакет струшувати. Після закінчення часу мову викласти в каструлю, влити воду, покласти спеції і коріння за смаком, варити до готовності, потім обдати крижаною водою, очистити, знову покласти в бульйон і прогріти.

Рецепт маринованого мови по-азійському

Знадобиться: 600-700 г мови яловичого відвареного, 2 ст.л. кунжуту, 1 солодкий перець, гострий перець, часник, 2 ст.л. соєвого соусу, по 1 ч.л. оцту і меду, мелений імбир, сіль.

Як маринувати мову. Часник нарізати, обсмажити на 2 ст.л. масла, додавши гострий перець, покласти мову, нарізавши його соломкою, додати кунжут і прогріти. Перемішати оцет з медом і соєвим соусом, влити маринад до м'яса, додати спеції, перемішати, прибрати відразу з вогню, викласти в миску, додати нарізаний соломкою солодкий перець, перемішати, посипавши зеленню. Подавати таку мову можна в гарячому і холодному вигляді.

Вони це приготували. Подивіться, що вийшло

Опис до фотографії

  • зберегти рецепт
  • 6031 людина

Коментарі 57 Що обговорюють на сайті зараз

Щоб залишити відгук і поділитися фотографією страви авторизуйтесь або зареєструйтесь

Рецепт чудовий, детально вказаний, і це здорово. Вже збираюся готувати за цим рецептом, в перший раз взагалі буду готувати. Велике спасибі Вам, за те, що допомагаєте нам не досвідченим господиням. Браво.

Дякую за зібрану інформацію 2 в 1: поради + рецепти. До цього делікатесу багато хто не байдужі і любителі мимо не пройдуть.

Рецепт варіння мови супер! Сьогодні зварила і весь з'їли. ніжний смак! Дякуємо!

скажіть, а навіщо зливати перший бульйон? це обов'язково?

Рецепти супер. я готувала з грибами і просто як нарізку. Браво.

Велике спасибі за рецепт !! Тепер сміливо можу сама все приготувати))

Дякую за смачні рецепти

Дякую за вибір рецептів, на будь-який вкус1 З наступаючим НОВИМ РОКОМ.

Спасибище за рецепти, як завжди своєчасні і різноманітні! З Настулающім Новим РОКОМ.

Щиро Дякую. З наступаючим Новим роком!

Дякую за рецерт.

Велике спасибі за поради і рецепти. Дуже подобається яловичий язик під майонезом і бульйон з мови.

Скажіть будь ласка скільки відварений язик зберігається в холодильнику і чи можна його заморожувати після варіння.

І спасибі величезне за рецепти.

Дякую за інформацію.Я приблизно так і готую мову і ще додаю пряні трави, так як живу на півдні і у нас все є цілий рік.

Дякую за докладну інструкцію по правильному приготуванню мови. Вже скористалася, результат вийшов відмінним.

крутяшние рецепти я зараз готую мову приходите в гості нагодую

Мова виходить дуже смачний і соковитий, перевірено не один раз.Все мої оч люблять заливне з гов. мови і говорять на мою адресу приємні слова)))) Раджу приготувати.

Рецепт варіння мови, я обов'язково попробую.Благодарю, так як дуже люблю яловичий язик у всіх блюдах.

Вітаю! Підкажіть, будь ласка, в рецепті "Яловичий язик, запечений з грибами,« під шубою »" що робити з вершками - 50 мл.?

Зі сметаною в гриби

Сьогодні варила мову за цим рецептом. Вийшов м'яким, соковитим, смачним. Величезне спасибі за рецепт!

Дякуємо . я на дієті. а цікаво яка калорійність на 100грам готового мови. підкажіть.

Дуже хороший рецепт, мова вийшла чудовий))))

Дуже хороший рецепт, мова вийшла чудовий))))

Дякуємо. Знайшла багато нового і оригінального

Дуже смачно! Дякуємо!

обов'язково приготую до Нового року. Всіх вітаю зі святом. спасибі за цікаві рецепти.

Я так люблю цю мову. ММММ. Звичайно, приготований мамою! Найсмачніший і нежний..Сама, не готувала. Довіряю тільки досвіду матусі. І тільки з її рук їм всякі вкусняшки! Хоча готую багато сама, і не погано! Но-мамине-найсмачніше,-неповторне. і. Так красиво. і пахне дитинством. А, адже інету, не було, і красивих книжок-теж. Вони все переписували в блокноти собі. і готовіліііі. для нас. найулюбленіших, неповторних, діточок, які росли з тим, що в магазинах були порожні прилавки! КАк наші мами нас вітамінами напихали (без гречки, згущеного молока, ит.д.) Нічого-виросли. і не такі погані, так, хлопці і дівчата?))))))) І хлопчаки наші-Афган пройшли-герої на всю країну! І тепер через правду-мораль і норми тримати будемо. Тепер з продуктами-легше, а ось з людським фактором-складніше.

Разів зо два мову варила, все виходив жесткім.Теперь знаю як його варити правильно.