Смачний і легкий свинячий мову

Хоча більш затребуваним продуктом вважається язик яловичий, свинячий мову є не менш прекрасним варіантом для приготування різних страв - від заливного до салатів і супів. Він виходить таким же смачним, апетитним і ароматним, тому абсолютно справедливо думку, що свинячий мову - це теж делікатесний продукт, як і яловичий.

При правильному приготуванні свинячий мову виходить дуже ніжним, ароматним, буквально тане в роті. Гурманами особливо цінується та його частина, яка є самою товстою, проте весь мова відрізняється м'якою і ніжною текстурою. Важливо, що при таких чудових смакових властивостях він ще й низькокалорійний - це справжній дієтичний продукт, який можна їсти всім, хто стежить за своєю вагою: в 100 г мови міститься близько 210 ккал. Навіть в дитяче меню його можна включати абсолютно впевнено - цей легкий продукт не містить грубих волокон і прекрасно засвоїться дитячим організмом.

Вага свинячого мови, як правило - 250-400 грамів.

А ще свинячий мову - продукт дуже корисний. У ньому містяться вітаміни групи В, РР, Е, багато біологічно активних речовин, фосфор, натрій, мідь, калій, магній, а завдяки високому вмісту кальцію і заліза він дуже корисний вагітним, годуючим жінкам і дітям.

Одним з важливих речовин, що містяться в свинячому мовою, є лецитин - речовина, необхідне для нормальної роботи нервової системи і мозкових клітин, а також один з основних матеріалів печінки (50% печінки складається з цієї речовини). Організму лецитин потрібно для поновлення пошкоджених клітин як будівельний матеріал. Крім того, саме лецитин є основним транспортним засобом, що доставляє вітаміни, поживні речовини і ліки до клітин. Але і це ще не все: також лецитин - це потужний антиоксидант, що перешкоджає утворенню високотоксичних вільних радикалів.

Свинячий мову рекомендується їсти всім, хто має проблеми з низьким гемоглобіном, недокрів'ям, хворобами нервової системи та нирок, а також його слід вживати після обморожень, опіків та інфекційних хвороб.

Очевидно - свинячий мову можна і потрібно включати в свій раціон всім, хто стежить за своєю вагою, але не на шкоду здоров'ю. Це чудовий продукт, що поєднує в собі найпрекрасніші властивості: відмінні смакові характеристики, легкість і низьку калорійність, і при цьому поживність.

Як і яловичий язик, свинячий перед приготуванням будь-яких страв потрібно відварювати. Робиться все за таким же принципом: мова кладеться в киплячу воду, проваривается з додаванням спецій і приправ 1,5-3 години в залежності від розміру і віку, далі кладеться в холодну воду і очищається від шкіри.

Якщо перед приготуванням свинячий мову на 2-3 години замочити в холодній воді, він вийде більш ніжним, а шкіра з мови легше очиститься.

Кожен етап готування свинячого мови має свої особливості: так, перед приготуванням шкіру з нього все-таки можна зрізати, але слід мати на увазі, що разом з нею ви зріжете і частина смачного м'яса. Інший нюанс полягає в тому, що при варінні мови не слід допускати сильного кипіння, тому що це може негативно позначитися на смаку продукту - накривши кришкою, стежте щоб бульйон лише злегка вирував.

Сіль при варінні свинячого мови краще не додавати - тільки спеції і приправи. Солиться мову після того, як знято шкурка, або вже в тому блюді, яке з ним готується. Однак часто сіль все-таки додають.

Що можна приготувати з свинячого мови

Заливним рецепти страв з свинячого мови далеко не обмежуються. З нього можна зробити масу смачних і апетитних страв, як святкових, так і повсякденних.

Найпростіший спосіб приготування свинячого мови: відварити його з ароматними спеціями і подати на стіл в якості м'ясної нарізки - в такому варіанті він завжди вважається закускою делікатесної.

Традиційно на Русі мову відварювали з головкою цибулі, коренем петрушки або селери, лавровим листом, а потім до столу подавали з оцтом і тертим хріном. Сьогодні схожа закуска подається з тертим хріном і гірчицею.

Відварний язик можна подавати безпосередньо в такому відварному вигляді, а також смажити (в тому числі в паніровці), запікати, тушкувати, додавати в будь-які м'ясні салати (просто замініть м'ясо в улюбленому салаті мовою - буде дуже смачно!), З ним можна робити робити смачне холодець, домашню ковбасу чи м'ясні рулети. Приготувавши мову будь-яким із способів, його можна просто гарнірувати макаронами, картопляним пюре або тушкованими овочами - вийде смачний і корисний обід або вечерю.

Дуже добре свинячий мову поєднується з грибами і спаржею.

Відомий делікатес - печена свинячий мову.

Рецепт приготування печеного свинячого мови

Знадобиться: 600 г свинячого мови, 500 г білої квасолі консервованої, 50 г вершкового масла, 2 г чебрецю / чебрецю свіжого, 2 г суміші італійських трав, 2 лаврові листки, ½ ст.л. рожевого перцю, щіпка солі.

Як приготувати печена свинячий мову. Мови промити, покласти в киплячу воду, 5 хв проварити, воду злити, покласти в чисту киплячу воду, додати 8 горошин рожевого перцю, лавр, підсолити і 1,5 години проварити на середньому вогні. Покласти мови в холодну воду на 1 хв, очистити під струменем холодної води, нарізати на пластики по 0,5 см завтовшки. Змастити вершковим маслом форму для запікання, укласти пластики мови один на одного, зверху покласти чебрець, нарізане кубиками або смужками вершкове масло, підсолити сіллю з травами, в розігрітій до 150 градусів духовці запікати 15 хв. Подавати з гарніром з розігрітої консервованої або приготовленої самостійно білої квасолі, полив утворився при запіканні масляним соусом.

Дуже смачне блюдо можна приготувати, якщо запекти мову не самостійно, а з овочами.

Рецепт запіканки зі свинячим мовою

Знадобиться: мови свинячі, картопля, ріпчаста цибуля, спеції за смаком, сметана / майонез, сир.

Як приготувати запіканку з свинячого мови. Картоплю відварити до напівготовності, нарізати тонкими кружальцями і викласти на дно форми, зверху покласти кільця цибулі, нарізаний кружками відвареної очищений мову, обмазати сметаною / майонезом, зверху посипати все сиром і запікати в розігрітій до середньої температури духовці протягом 20-30 хв.

Звичайно ж, найвідоміше блюдо з мови - це холодець. Його часто не наважуються готувати багато малодосвідчені кулінари - і дарма, адже це насправді дуже просто!

Рецепт приготування заливного з свинячого мови

Знадобиться: свинячий мову, варені яйця, овочі (огірки, морква, солодкий перець і ін.), Зелень, лавровий лист, корінь селери / петрушки, желатин, бульйон.

Як приготувати заливний язик. Відвари мову з коренем петрушки і лавром, очистити, дати охолонути, тонко нарізати, укласти на блюдо, прикрасити нарізаними овочами і вареним яйцем, зеленню. Що залишився після варіння бульйон з'єднати з желатином: з 20-25 г желатину вийде 2,5-3 склянки желіровать бульйону. Процідити желе і залити мову, прибрати до застигання в холод.

Якщо наливати желе шарами і кожного шару давати застигати, викладаючи в нього перед цим шарами різні овочі і мову, вийде ще гарніше! Якщо ж приготувати заливне з язика ви все-таки поки не наважуєтеся, спробуйте почати з такого простого страви.

Рецепт приготування свинячого мови в паніровці

Знадобиться: 500 г свинячого мови, 1 яйце, панірувальні сухарі, гірчиця, борошно, соєвий соус, чорний мелений перець, спеції за смаком.

Як приготувати свинячий мову в паніровці. Відварену з приправами мову очистити, нарізати середніми скибочками, змастити кожен з обох сторін гірчицею і запанірувати в борошні, змішаної з сухими спеціями. Далі кожен шматочок мови вмочити в збите яйце, змішане з соєвим соусом, обваляти в панірувальних сухарях і відразу обсмажити на сковороді з маслом до рум'янцю.

З мови можна готувати навіть випічку, спробуйте таке блюдо:

Рецепт пирога зі свинячим мовою і грибами

Знадобиться: листкове тісто готове, свинячий мову, печериці, цибуля ріпчаста, майонез / сметана, перець, сіль.

Як приготувати пиріг з мовою. Відварити мову, очистити, нарізати соломкою. Порубати дрібно цибулю і нарізати гриби, обсмажити їх разом на сковороді з маслом, перемішати з мовою, додавши майонез або сметану, поперчити і посолити. Тісто розділити на 3 частини, розкачати кожну за розміром форми, викласти першим шаром одну частину, змастити майонезом, викласти половину начинки, зверху накрити другим шаром тіста, знову змастити майонезом, викласти залишилася суміш з мовою, накрити третім шаром тіста, обмазати пиріг зверху майонезом , обсипати крихтою тесту, обсипати тертим сиром перед подачею.

Безумовно, зі свинячим мовою можна приготувати масу салатів. Наприклад, такий:

Рецепт салату з свинячого мови з ананасами

Знадобиться: 300 г мови свинячого відвареного, 150 г сиру твердого, 3 гуртка ананаса консервованого, 1 солодкий перець, 1 зубчик часнику, зерна граната, перець, сіль, майонез / натуральний йогурт.

Як приготувати салат з ананасом і мовою. Соломкою нарізати мову, так само нарізати сир, перець, ананаси, часник пропустити через прес. З'єднати підготовлені інгредієнти, додавши зерна граната, майонез, перець, сіль, перемішати, подати в окремих салатниках, прикрасивши зеленню.

Дуже смачним виходить і такий тушкований мову:

Рецепт приготування тушкованого свинячого мови

Знадобиться: 10 г пір'я зеленої цибулі, 2 лаврових листки, по 1 свинячому мови, зубчику часнику, гілочці петрушки і розмарину, ½ моркви середньої, чорний перець, сіль.

Як приготувати тушкований свинячий мову. Додавши лавр, перець, сіль, відварити мову 40 хв, очистити, нарізати кружальцями по 1 см завтовшки, на дно ємності, в якій буде гаситися блюдо (взяти краще невелику круглу форму), укласти розрізаний навпіл зубчик часнику. Гуртками по 0,5 см нарізати моркву, укласти її по колу, чергуючи з мовою, укласти зверху розмарин, пір'я цибулі, петрушку, влити від варіння мови бульйон, тушкувати на слабкому вогні 40 хв.

Можна навести ще дуже багато рецептів смачних страв, а особливо закусок з свинячого мови, а краще просто почати їх готувати на радість всій родині!

Тонкощі приготування свинячого мови

  • Зняття шкурки - найскладніший етап приготування свинячого мови. Хитрість полягає в поєднанні різних температур: найкраще шкіра буде зніматися під струменем холодної води з ще гарячого (але не палючого руки) мови, який після варіння був на кілька секунд занурений в холодну воду. Щоб почати знімати шкіру з мови, подденьте її біля основи мови за допомогою ножа і акуратно тягніть.
  • Якщо шкіра з мови знімається погано, зробіть на ньому неглибокі надрізи уздовж і по частинах зніміть шкірку.
  • Якщо шкіра віддаляється з мови погано, це може вказувати на те, що мова ще не доварився.
  • Засолений свинячий мову перед варінням 8-10 годин вимочується в холодній воді, вариться без солі.
  • Перед варінням вимочений у воді мову слід почистити за допомогою щітки під проточною водою.
  • Зробити мову ще більш смачним можна так: відкривши і очистивши мову, покладіть його назад в бульйон і залиште остигати, придавивши злегка вантажем - нарізка вийде ще красивіше.
  • Більш підготовлений до варіння мову можна купити в торгових мережах, а куплені на ринку зазвичай потрібно очищати від під'язикової і м'язової тканини, жиру, крові, лімфовузлів і т.д.
  • Багато господинь віддають перевагу варити мову за технологією «двох бульйонів»: мова кладуть в киплячу воду, знову доводять до кипіння, варять 10-15 хв і зливають воду, промивають мову проточною водою, заливають чистою киплячою водою і додають спеції, і на цьому другому бульйоні мова вже вариться до готовності. Це дозволяє прибрати шкідливі речовини і специфічний запах, якщо вони є.
  • Якщо ви відварити мову і почали знімати шкіру, але вона знімається погано, значить, його слід доварити: в тому вигляді, в якому є, знову покладіть його в бульйон і проваріть його до готовності.
  • Кращий спосіб варіння, на думку багатьох господинь: відварити мову до готовності без солі і спецій, зняти шкіру і знову покласти в бульйон, підсолити і додати спеції, проварити ще 20-30 хв. Така мова, як вважається, виходить більш ароматним і ніжним.

Вони це приготували. Подивіться, що вийшло

Опис до фотографії

  • зберегти рецепт
  • 1709 людина

Коментарі 5 Що обговорюють на сайті зараз

Щоб залишити відгук і поділитися фотографією страви авторизуйтесь або зареєструйтесь

НЕ спасибі, ахахаххахахаххаха

Велике спасибі за тонкощі приготування мови, як це важливо для якості страви! Дуже потрібна інформація перед Новим роком.

Величезне спасибі за інформацію та рецепти. Дуже придалися, доньці День народження.


Субпродукти: готуємо мову

Як правильно готувати яловичий і свинячий мову

Яловичий і свинячий мову вважаються делікатесами завдяки ніжною м'якою текстурою, вишуканому смаку, вітамінної та поживної цінності. Мова за будовою є суцільний м'язом, тому він містить протеїни, деяка кількість жиру і практично позбавлений вуглеводів. У складі яловичого мови є цинк, що виробляє інсулін в організмі діабетика, а свинячий мова багата летіцін, який необхідний для нормальної роботи нервової системи і мозкових клітин. Відсутність сполучної тканини в мові забезпечує його відмінну перевариваемость, тому можна з упевненістю назвати язик дієтичним продуктом. Залишилося дізнатися, як правильно готувати свинячий і яловичий язик, щоб в них збереглися вітаміни, мінерали та мікроелементи, а м'ясо тануло в роті, дивуючи дегустаторів соковитістю, ароматом і неповторним смаком!

Готовим дома яловичий і свинячий мову

Перш ніж готувати різні страви з мови, його слід відварити, тому процес початкової обробки субпродукту дуже важливий для майбутнього смаку страв. Ось кілька порад, як готувати відвареної яловичий і свинячий мову.

  • Добре промийте мову під проточною водою. Деякі господині на цьому етапі очищають м'ясо, але робити це не рекомендується, оскільки разом з плівкою можна відрізати цінну і смачну м'якоть.
  • Замочіть мова на півгодини, щоб він вийшов більш ніжним і м'яким.
  • Відваріть м'ясо у воді без солі - всім відомо, що солити мову краще в готовому вигляді. Як визначити, скільки по часу готувати яловичий і свинячий мову? Свинячий язик вариться 1,5-3,5 години, а яловичий - 2-4 години, все залежить від розмірів продукту. Не допускайте сильного кипіння, щоб не погіршити смак м'яса, досить, щоб вода лише трохи вирувало. Не забувайте знімати піну шумівкою. Деякі господині готують мову в двох водах - варять м'ясо протягом 15 хвилин, потім ретельно промивають його, змінюють воду в каструлі і варять продукт до готовності. Це дозволяє видалити шкідливі речовини і неприємний запах при варінні бульйону.
  • За півгодини до готовності додайте в бульйон моркву, корінь селери, цибулю і лавровий лист.
  • Потримайте готовий мову кілька хвилин під холодною водою і легко знімайте шкірку. Якщо мова чиститься погано, значить, він ще не готовий.

Як готувати яловичий і свинячий мову: улюблені рецепти

Мова можна порізати уздовж тонкими скибочками, подати з хроном або гірчицею - це відмінна російська закуска під горілку.

Салати з мовою втамовують голод і дуже смачні, якщо поєднувати м'ясо з картоплею, авокадо, солоними огірками, грибами, сиром, зеленим горошком, яйцями, морквою, часником, зеленню і майонезом. Взявши будь-який рецепт м'ясного салату і замінивши м'ясо мовою, ви отримаєте дуже оригінальне і абсолютно нове на смак блюдо.

Дуже популярний мову, запечений в духовці з овочами, грибами і сиром, а холодець і заливне з язика можна подати на святковий стіл. Мова можна смажити в паніровці, тушкувати з овочами, маринувати, робити з нього м'ясні рулети, запіканки, пироги і домашню ковбасу. Якщо немає часу на клопоти біля плити, готуйте найпростіший варіант вечері - мова з макаронами, квасолею, картоплею або рисом.

Смак цього делікатесного субпродукту можна урізноманітнити різними спеціями - чебрецем, базиліком і італійськими травами.

І на десерт - маленька хитрість, як зробити мову ще ніжніше і смачніше. Після варіння і зняття шкурки покладіть його назад в бульйон, в який вже додані спеції і сіль, поваріть ще 30 хвилин і насолоджуйтеся ароматним і тане в роті м'ясом. Бути гурманом дуже приємно!

не знав - що стільки мороки - сиджу - вару

Завжди роблю точно по цих рекомендацій. Чоловік в захваті! Дякую за поради.

. і ще баранячий дуже смачний!

Смажене на багатті м'ясо - це щось особливе. Будинки, в духовці і навіть на аерогрилі ніколи не

Вибирати м'ясо - велике мистецтво. Цим добре займатися не поспішаючи, на свіжу голову, прийшовши рано

Смажені котлети - один із стовпів домашнього затишку. Але у недосвідчених кулінарів з котлетами часто

Баранина - дуже примхлива в кулінарній обробці м'ясо, яке потрібно вміти правильно готувати,

станете автором власної Кулинарнойкнижки, зустрінете

друзів-однодумців і зможете поговорити про все