Смачний і легкий свинячий мову

Хоча більш затребуваним продуктом вважається язик яловичий, свинячий мову є не менш прекрасним варіантом для приготування різних страв - від заливного до салатів і супів. Він виходить таким же смачним, апетитним і ароматним, тому абсолютно справедливо думку, що свинячий мову - це теж делікатесний продукт, як і яловичий.

При правильному приготуванні свинячий мову виходить дуже ніжним, ароматним, буквально тане в роті. Гурманами особливо цінується та його частина, яка є самою товстою, проте весь мова відрізняється м'якою і ніжною текстурою. Важливо, що при таких чудових смакових властивостях він ще й низькокалорійний - це справжній дієтичний продукт, який можна їсти всім, хто стежить за своєю вагою: в 100 г мови міститься близько 210 ккал. Навіть в дитяче меню його можна включати абсолютно впевнено - цей легкий продукт не містить грубих волокон і прекрасно засвоїться дитячим організмом.

Вага свинячого мови, як правило - 250-400 грамів.

А ще свинячий мову - продукт дуже корисний. У ньому містяться вітаміни групи В, РР, Е, багато біологічно активних речовин, фосфор, натрій, мідь, калій, магній, а завдяки високому вмісту кальцію і заліза він дуже корисний вагітним, годуючим жінкам і дітям.

Одним з важливих речовин, що містяться в свинячому мовою, є лецитин - речовина, необхідне для нормальної роботи нервової системи і мозкових клітин, а також один з основних матеріалів печінки (50% печінки складається з цієї речовини). Організму лецитин потрібно для поновлення пошкоджених клітин як будівельний матеріал. Крім того, саме лецитин є основним транспортним засобом, що доставляє вітаміни, поживні речовини і ліки до клітин. Але і це ще не все: також лецитин - це потужний антиоксидант, що перешкоджає утворенню високотоксичних вільних радикалів.

Свинячий мову рекомендується їсти всім, хто має проблеми з низьким гемоглобіном, недокрів'ям, хворобами нервової системи та нирок, а також його слід вживати після обморожень, опіків та інфекційних хвороб.

Очевидно - свинячий мову можна і потрібно включати в свій раціон всім, хто стежить за своєю вагою, але не на шкоду здоров'ю. Це чудовий продукт, що поєднує в собі найпрекрасніші властивості: відмінні смакові характеристики, легкість і низьку калорійність, і при цьому поживність.

Як і яловичий язик, свинячий перед приготуванням будь-яких страв потрібно відварювати. Робиться все за таким же принципом: мова кладеться в киплячу воду, проваривается з додаванням спецій і приправ 1,5-3 години в залежності від розміру і віку, далі кладеться в холодну воду і очищається від шкіри.

Якщо перед приготуванням свинячий мову на 2-3 години замочити в холодній воді, він вийде більш ніжним, а шкіра з мови легше очиститься.

Кожен етап готування свинячого мови має свої особливості: так, перед приготуванням шкіру з нього все-таки можна зрізати, але слід мати на увазі, що разом з нею ви зріжете і частина смачного м'яса. Інший нюанс полягає в тому, що при варінні мови не слід допускати сильного кипіння, тому що це може негативно позначитися на смаку продукту - накривши кришкою, стежте щоб бульйон лише злегка вирував.

Сіль при варінні свинячого мови краще не додавати - тільки спеції і приправи. Солиться мову після того, як знято шкурка, або вже в тому блюді, яке з ним готується. Однак часто сіль все-таки додають.

Що можна приготувати з свинячого мови

Заливним рецепти страв з свинячого мови далеко не обмежуються. З нього можна зробити масу смачних і апетитних страв, як святкових, так і повсякденних.

Найпростіший спосіб приготування свинячого мови: відварити його з ароматними спеціями і подати на стіл в якості м'ясної нарізки - в такому варіанті він завжди вважається закускою делікатесної.

Традиційно на Русі мову відварювали з головкою цибулі, коренем петрушки або селери, лавровим листом, а потім до столу подавали з оцтом і тертим хріном. Сьогодні схожа закуска подається з тертим хріном і гірчицею.

Відварний язик можна подавати безпосередньо в такому відварному вигляді, а також смажити (в тому числі в паніровці), запікати, тушкувати, додавати в будь-які м'ясні салати (просто замініть м'ясо в улюбленому салаті мовою - буде дуже смачно!), З ним можна робити робити смачне холодець, домашню ковбасу чи м'ясні рулети. Приготувавши мову будь-яким із способів, його можна просто гарнірувати макаронами, картопляним пюре або тушкованими овочами - вийде смачний і корисний обід або вечерю.

Дуже добре свинячий мову поєднується з грибами і спаржею.

Відомий делікатес - печена свинячий мову.

Рецепт приготування печеного свинячого мови

Знадобиться: 600 г свинячого мови, 500 г білої квасолі консервованої, 50 г вершкового масла, 2 г чебрецю / чебрецю свіжого, 2 г суміші італійських трав, 2 лаврові листки, ½ ст.л. рожевого перцю, щіпка солі.

Як приготувати печена свинячий мову. Мови промити, покласти в киплячу воду, 5 хв проварити, воду злити, покласти в чисту киплячу воду, додати 8 горошин рожевого перцю, лавр, підсолити і 1,5 години проварити на середньому вогні. Покласти мови в холодну воду на 1 хв, очистити під струменем холодної води, нарізати на пластики по 0,5 см завтовшки. Змастити вершковим маслом форму для запікання, укласти пластики мови один на одного, зверху покласти чебрець, нарізане кубиками або смужками вершкове масло, підсолити сіллю з травами, в розігрітій до 150 градусів духовці запікати 15 хв. Подавати з гарніром з розігрітої консервованої або приготовленої самостійно білої квасолі, полив утворився при запіканні масляним соусом.

Дуже смачне блюдо можна приготувати, якщо запекти мову не самостійно, а з овочами.

Рецепт запіканки зі свинячим мовою

Знадобиться: мови свинячі, картопля, ріпчаста цибуля, спеції за смаком, сметана / майонез, сир.

Як приготувати запіканку з свинячого мови. Картоплю відварити до напівготовності, нарізати тонкими кружальцями і викласти на дно форми, зверху покласти кільця цибулі, нарізаний кружками відвареної очищений мову, обмазати сметаною / майонезом, зверху посипати все сиром і запікати в розігрітій до середньої температури духовці протягом 20-30 хв.

Звичайно ж, найвідоміше блюдо з мови - це холодець. Його часто не наважуються готувати багато малодосвідчені кулінари - і дарма, адже це насправді дуже просто!

Рецепт приготування заливного з свинячого мови

Знадобиться: свинячий мову, варені яйця, овочі (огірки, морква, солодкий перець і ін.), Зелень, лавровий лист, корінь селери / петрушки, желатин, бульйон.

Як приготувати заливний язик. Відвари мову з коренем петрушки і лавром, очистити, дати охолонути, тонко нарізати, укласти на блюдо, прикрасити нарізаними овочами і вареним яйцем, зеленню. Що залишився після варіння бульйон з'єднати з желатином: з 20-25 г желатину вийде 2,5-3 склянки желіровать бульйону. Процідити желе і залити мову, прибрати до застигання в холод.

Якщо наливати желе шарами і кожного шару давати застигати, викладаючи в нього перед цим шарами різні овочі і мову, вийде ще гарніше! Якщо ж приготувати заливне з язика ви все-таки поки не наважуєтеся, спробуйте почати з такого простого страви.

Рецепт приготування свинячого мови в паніровці

Знадобиться: 500 г свинячого мови, 1 яйце, панірувальні сухарі, гірчиця, борошно, соєвий соус, чорний мелений перець, спеції за смаком.

Як приготувати свинячий мову в паніровці. Відварену з приправами мову очистити, нарізати середніми скибочками, змастити кожен з обох сторін гірчицею і запанірувати в борошні, змішаної з сухими спеціями. Далі кожен шматочок мови вмочити в збите яйце, змішане з соєвим соусом, обваляти в панірувальних сухарях і відразу обсмажити на сковороді з маслом до рум'янцю.

З мови можна готувати навіть випічку, спробуйте таке блюдо:

Рецепт пирога зі свинячим мовою і грибами

Знадобиться: листкове тісто готове, свинячий мову, печериці, цибуля ріпчаста, майонез / сметана, перець, сіль.

Як приготувати пиріг з мовою. Відварити мову, очистити, нарізати соломкою. Порубати дрібно цибулю і нарізати гриби, обсмажити їх разом на сковороді з маслом, перемішати з мовою, додавши майонез або сметану, поперчити і посолити. Тісто розділити на 3 частини, розкачати кожну за розміром форми, викласти першим шаром одну частину, змастити майонезом, викласти половину начинки, зверху накрити другим шаром тіста, знову змастити майонезом, викласти залишилася суміш з мовою, накрити третім шаром тіста, обмазати пиріг зверху майонезом , обсипати крихтою тесту, обсипати тертим сиром перед подачею.

Безумовно, зі свинячим мовою можна приготувати масу салатів. Наприклад, такий:

Рецепт салату з свинячого мови з ананасами

Знадобиться: 300 г мови свинячого відвареного, 150 г сиру твердого, 3 гуртка ананаса консервованого, 1 солодкий перець, 1 зубчик часнику, зерна граната, перець, сіль, майонез / натуральний йогурт.

Як приготувати салат з ананасом і мовою. Соломкою нарізати мову, так само нарізати сир, перець, ананаси, часник пропустити через прес. З'єднати підготовлені інгредієнти, додавши зерна граната, майонез, перець, сіль, перемішати, подати в окремих салатниках, прикрасивши зеленню.

Дуже смачним виходить і такий тушкований мову:

Рецепт приготування тушкованого свинячого мови

Знадобиться: 10 г пір'я зеленої цибулі, 2 лаврових листки, по 1 свинячому мови, зубчику часнику, гілочці петрушки і розмарину, ½ моркви середньої, чорний перець, сіль.

Як приготувати тушкований свинячий мову. Додавши лавр, перець, сіль, відварити мову 40 хв, очистити, нарізати кружальцями по 1 см завтовшки, на дно ємності, в якій буде гаситися блюдо (взяти краще невелику круглу форму), укласти розрізаний навпіл зубчик часнику. Гуртками по 0,5 см нарізати моркву, укласти її по колу, чергуючи з мовою, укласти зверху розмарин, пір'я цибулі, петрушку, влити від варіння мови бульйон, тушкувати на слабкому вогні 40 хв.

Можна навести ще дуже багато рецептів смачних страв, а особливо закусок з свинячого мови, а краще просто почати їх готувати на радість всій родині!

Тонкощі приготування свинячого мови

  • Зняття шкурки - найскладніший етап приготування свинячого мови. Хитрість полягає в поєднанні різних температур: найкраще шкіра буде зніматися під струменем холодної води з ще гарячого (але не палючого руки) мови, який після варіння був на кілька секунд занурений в холодну воду. Щоб почати знімати шкіру з мови, подденьте її біля основи мови за допомогою ножа і акуратно тягніть.
  • Якщо шкіра з мови знімається погано, зробіть на ньому неглибокі надрізи уздовж і по частинах зніміть шкірку.
  • Якщо шкіра віддаляється з мови погано, це може вказувати на те, що мова ще не доварився.
  • Засолений свинячий мову перед варінням 8-10 годин вимочується в холодній воді, вариться без солі.
  • Перед варінням вимочений у воді мову слід почистити за допомогою щітки під проточною водою.
  • Зробити мову ще більш смачним можна так: відкривши і очистивши мову, покладіть його назад в бульйон і залиште остигати, придавивши злегка вантажем - нарізка вийде ще красивіше.
  • Більш підготовлений до варіння мову можна купити в торгових мережах, а куплені на ринку зазвичай потрібно очищати від під'язикової і м'язової тканини, жиру, крові, лімфовузлів і т.д.
  • Багато господинь віддають перевагу варити мову за технологією «двох бульйонів»: мова кладуть в киплячу воду, знову доводять до кипіння, варять 10-15 хв і зливають воду, промивають мову проточною водою, заливають чистою киплячою водою і додають спеції, і на цьому другому бульйоні мова вже вариться до готовності. Це дозволяє прибрати шкідливі речовини і специфічний запах, якщо вони є.
  • Якщо ви відварити мову і почали знімати шкіру, але вона знімається погано, значить, його слід доварити: в тому вигляді, в якому є, знову покладіть його в бульйон і проваріть його до готовності.
  • Кращий спосіб варіння, на думку багатьох господинь: відварити мову до готовності без солі і спецій, зняти шкіру і знову покласти в бульйон, підсолити і додати спеції, проварити ще 20-30 хв. Така мова, як вважається, виходить більш ароматним і ніжним.

Вони це приготували. Подивіться, що вийшло

Опис до фотографії

  • зберегти рецепт
  • 1709 людина

Коментарі 5 Що обговорюють на сайті зараз

Щоб залишити відгук і поділитися фотографією страви авторизуйтесь або зареєструйтесь

НЕ спасибі, ахахаххахахаххаха

Велике спасибі за тонкощі приготування мови, як це важливо для якості страви! Дуже потрібна інформація перед Новим роком.

Величезне спасибі за інформацію та рецепти. Дуже придалися, доньці День народження.


Мова свинячий

Мова свинячий відварений - рецепт, який дозволяє приготувати смачні і ситні блюда з свинячого мови, наприклад, салат з мовою свинячим. Рецепт цей нескладний. Основні питання, які виникають в процесі приготування, полягають в тому, як правильно варити свинячий мову, тобто скільки варити свинячий мову і як варити свинячий мову, щоб був м'яким. Детальніше про свинячий мову .

Відварний язик - класична холодна закуска для святкового столу. Але дуже важливо правильно його відварити.

Відварний язик гасять з луком і отримують ніжне печеня.

Щоб смачно приготувати варений свинячий мову, рецепт цієї страви китайської кухні пропонує згасити нарізаний мову в простому соусі.

Можна посмажити свинячий або яловичий відварний язик в клярі і подати в якості гарячого блюда або закуски.

Незвичайно смачний салат, завдяки поєднанню маринованої цибулі і відвареного язика. Листкова структура салату з мовою дозволить страві зберегтися в прекрасній формі.

Рецепт смачної і ефектною закуски для святкового столу, з якої не буде особливих клопотів - заливний язик, знахідка для господині. Перед вами рецепт заливного з мови.

Дуже смачна страва з грибів - відварені мови, тушковані в грибний підливі.

Мова запечений з овочами під ароматною заправкою і сирною скоринкою, на листковому тісті! Дуже смачна святкова закуска з простих складових. Зробити мову, запечений в духовці, зовсім не складно. Може послужити також повноцінним вечерею.

Дуже смачна страва - скибочки мови, запечені з картоплею, грибами, помідорами і сиром.

Ця закуска не дарма так популярна - бурштинове холодець зі свинячих мов прикрасить ваш стіл і порадує відмінним смаком, як самих заливних мов, так і желе, в якому вони подаються.

Готуємо справжній м'ясний делікатес - мова свинячий. Рецепти його приготування різноманітні, з мови готують і закуски і гарячі страви. Пропонуємо приготувати смажений мову в тісті по-польськи.

Салат зі свинячим мовою виходить дуже ніжним і досить ситним. Завдяки дуже простим і доступним продуктам він просто тане в роті.

Захотілося якогось нового особливого салату для меню новорічного столу 2018. Салат "Краплі пристрасті" - новий, особливий, смачний і красивий. Прикрасить будь-який святковий стіл, рекомендую поповнити їм ваші новорічні рецепти 🙂 Відмінне рішення для всіх, хто шукає, що приготувати на новий 2018 год!

Особливий смак додає мові начинка. І завдяки їй, фарширований мову виглядає святково.

Смачне ситне блюдо зі свинячої рульки.

Ніжний відварний язик хороший і сам по собі, як делікатесна закуска. Але можна готувати і різноманітні салати зі свинячого мови. Особливо смачними і ситними виходять салати зі свинячого мови з грибами і куркою.

Дуже цікаве м'ясне блюдо. Можна здивувати гостей за святковим столом або приготувати для улюбленої сім'ї у вихідний день. Прекрасно поєднується з будь-якими овочами, салатом, зеленню.

Підготовлені мови відварити, охолодити і очистити. Огірки і перець вимити. З перцю видалити насіння. Один огірок і по половині жовтого і червоного перцю відкласти для прикраси. Варені яйця очистити, з горошку злити рідину. Залишити для прикраси 1 цілий жовток і 12 горошин.

Поєднання відвареного язика, курки, грибів і граната - це салат «Царський», рецепт якого стане в нагоді для підготовки святкового столу.

Якщо у вас залишився з'їдений відварну картоплю, дайте йому друге життя - приготуйте картопляну запіканку.

Котлети готуються з тертої картоплі з додаванням бринзи і шматочків відвареного язика.

Святкове заливне - це не холодець, а закуска в желе, або навіть салат в желе. Овочі та м'ясо викладаються шарами або, якщо майстерність дозволяє, з них можна викласти візерунки. М'ясо для заливного святкового використовується, зазвичай куряче, теляче, мова або шинка. Можна приготувати заливне з риби і крабових паличок.

Ситний салат з мовою можна приготувати не тільки на кожен день, але і до будь-якого святкового застілля. У м'ясному салаті використані інгредієнти, які відмінно гармонують і доповнюють один одного. Заправити салат, за бажанням, можна як соусом з йогурту, так і майонезом.

Салат Олів'є, рецепт з перепелиними яйцями, раковими шийками, свинячим мовою.

Ще один варіант улюбленого салату. Рекомендую рецепт салату "Олів'є" з мовою і цибулею-пореєм.

Люблю холодець, і щоб обов'язково з мовою. Смакота.

Продукти для канапе з відвареного язика, редиски і маринованого огірка підібрані, як добра закуска під міцний напій.

Червоний борщ без капусти зварений на бульйоні з мови. Часникова заправка відмінно доповнює смак.

Ситна ароматна юшка з рисом і мовою.

Швидкий перекус або бутерброд в дорогу - домашній бургер в рази краще покупного фастфуду!

Самий святковий і новорічний салат з усіх салатів - це олів'є. Яке свято без салату олів'є.

Рецепт салату «Вкусняшка» на основі відвареного язика в поєднанні з грибами і маринованими огірками.

Пропонований салат з мови, з грибами, овочами, чорносливом і прянощами, насичений різноманітними смаками, кожен з яких гармонійно доповнює салатну композицію, висуваючи на перший план ніжну м'якоть відвареного свинячого мови.

Пропоную приготувати борщ зі свіжої капусти. Цей простий капустяний суп - традиційне блюдо російської кухні.

Італійці люблять холодець, а також роблять одне блюдо, схоже на холодець. Спробуйте заливний язик на італійський лад. Зовсім нескладно!

Дуже смачний зелений борщ (борщ зелений), приготований на бульйоні з двох видів м'яса - індички і свинячого або яловичого мови.

Я завжди готувала холодець традиційним способом. І, як ви вже знаєте, це займає багато часу. Ось зважилася поекспериментувати і нашвидкуруч холодець в скороварці. Застиг як миленький, і не потрібно весь час перевіряти, знімати піну і т.д. Дуже зручно!

Відразу скажу, що цей суп я не так часто варю. Так як, хоч використовую і свинячий мову, все одно з ним доводиться повозитися довше, ніж з м'ясом. Сьогодні мені просто дуже вже захотілося бульйону від мови, та й самого язичка. А сам суп досить простий у приготуванні.

Наближаються свята, День Закоханих (14 лютого) і День Захисника Вітчизни (23 лютого), в які ви зможете порадувати своїх лицарів новим салатом з мовою, адже він для справжніх лицарів - ситний, поживний і смачний!

Ситний, густий, м'ясний. Справжня чоловіча їжа!

Як зварити свинячий мову? Перед тим, як готувати свинячий мову, його необхідно ретельно вимити, залити чистою водою і поставити на вогонь. Скільки вариться свинячий мову? Зазвичай трохи більше години. Як тільки стане м'яким мову свинячий, рецепт приготування радить відразу ж, в гарячому вигляді, його очистити. Далі виникає питання, як приготувати свинячий мову після відварювання, тобто, які можна зробити страви з свинячого мови. Рецепти з фото показують, що для повсякденного меню свинячий мову можна просто нарізати скибочками і подати з соусом. Популярний і салат з мови свинячого. Рецепт з фото заливне з язика свинячого - блюдо, яке цілком прикрасить і святковий стіл.