Яєчна локшина - кращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати яєчну локшину в домашніх умовах.

Яєчна локшина - загальні принципи приготування

Яєчна локшина - традиційне китайське блюдо, яке подають в різних варіаціях (у вигляді супів, салатів і т. Д.). До складу локшини входять яйця, саме завдяки цьому страви з неї виходять насичені і за кольором, і за смаком, і за текстурою. Яєчна локшина готується дуже швидко, до того ж її можна віднести до розряду легких і дієтичних страв. Для приготування самої локшини потрібно всього чотири інгредієнти: борошно вищого гатунку, яєчні жовтки, оливкова олія і сіль. З усіх інгредієнтів вимішують тісто, потім його накривають плівкою і залишають на годину. З готового тіста формують пласт, потім його розріжуть на смужки.

З яєчної локшиною можна приготувати безліч смачних і корисних страв. Зазвичай локшину подають з обсмаженими овочами, куркою, яловичиною, морепродуктами, грибами і т. Д. Спочатку яєчну локшину проварюють в киплячій в воді, потім гасять кілька хвилин в соєвому соусі з іншими інгредієнтами. Таке просте, але дуже смачне і корисне блюдо можна готувати кожен день, а деякі варіації відмінно підійдуть і до святкової вечері. Наприклад, можна приготувати смачну локшину з лососем і креветками у вершковому соусі. Подають яєчну локшину відразу ж після приготування - в гарячому або теплому вигляді. Страву можна заправити не тільки соєвим соусом, але сумішшю декількох різних підлив.

Яєчна локшина - підготовка продуктів і посуду

З посуду потрібно сковорода, каструлька, миска для приготування соусу і інша кухонне начиння (обробна дошка, ножі, друшляк і т. Д.). Підготовка продуктів - це відварювання локшини до готовності або напівготовності в киплячій підсоленій воді. Потім локшину відкидають на друшляк і промивають. Всі інші інгредієнти потрібно підготувати, як і для інших страв: овочі почистити і нарізати, гриби - те ж саме. Курку або м'ясо необхідно промити, нарізати шматочками і обсмажити до готовності на сковороді. Додатково приготуйте до локшині соус.

Рецепти яєчної локшини:

Дуже смачне, корисне і просте блюдо. Рецепт пропонує приготувати яєчну локшину з креветками - це дуже смачно, і, що важливо, не надто калорійно.

  • 230 г яєчної локшини;
  • Дві ложки масла арахісового;
  • Зубець часнику;
  • Пол столової ложки анісу;
  • Пучок зеленої цибулі;
  • 120 г креветок дрібних очищених;
  • Дві ложки соєвого соусу;
  • Один лайм.

Часник дрібно рубаємо. Розігріваємо в сковороді арахісове масло і викладаємо туди часник з анісом. Обсмажуємо 30 секунд. Зелену цибулю нарізаємо і також додаємо в сковороду. Слідом викладаємо очищені креветки, обсмажуємо ще 3 хвилини. Кип'ятимо в каструльці воду, відварюємо протягом 2-х хвилин яєчну локшину. З лайма видавлюємо сік, додаємо його разом з соєвим соусом в сковороду. Слідом викладаємо відварену яєчну локшину. Все перемішуємо, обсмажуємо суміш протягом хвилини. Подаємо відразу ж, прикрашаємо скибочками лайма.

Рецепт 2: Яєчна локшина з куркою і грибами

Ідеальні продукти для яєчної локшини - гриби і курка. Всі інгредієнти ідеально поєднуються один з одним, і в результаті виходить неймовірно смачне і корисне блюдо.

  • 200 г локшини яєчної;
  • Куряче філе;
  • 140 г капусти;
  • 120 г печериць;
  • Шість ложок соєвого соусу;
  • сіль;
  • Перець.

Кип'ятимо воду, трохи підсолюємо. Відварюємо яєчну локшину до напівготовності. Відкидаємо локшину на друшляк, прополіскують прохолодною водою. Куряче філе нарізаємо кубиками, обсмажуємо на сковороді. Печериці також нарізаємо кубиками, капусту нашінковиваем соломкою. Викладаємо капусту з грибами до курки, перемішуємо, обсмажуємо 3-4 хвилини. Вливаємо соєвий соус, накриваємо кришкою. Ми залишаємо нудитися на 5 хвилин. Викладаємо в сковороду локшину, приправляємо сіллю і перцем. Прогріваємо до готовності. Якщо використовуваний соєвий соус занадто солоний, сіль можна і не додавати.

Рецепт 3: Яєчна локшина з овочами

Ще один рецепт смачної яєчної локшини, доповненої огірками, болгарським перцем, стручкової квасолею і цукіні. Ідеальне блюдо для будь-якого часу дня.

  • Яєчна локшина;
  • Половинка болгарського перцю;
  • огірок;
  • Стручкова квасоля;
  • цукіні;
  • Три ложки соєвого соусу;
  • Дві ложки оливкової олії.

Перець і огірок нарізаємо соломкою, насіння видаляємо. Цукіні ріжемо невеликими кубиками. Локшину відварюємо в киплячій воді, відкидаємо на друшляк, прополіскують. Цукіні, перець і огірок обсмажуємо в оливковій олії. Вогонь зменшуємо, додаємо соєвий соус. Викладаємо в сковороду локшину. Перемішуємо, тушкуємо 3 хвилини. Викладаємо блюдо на тарілку, при подачі посипаємо кунжутним насінням. Це вегетаріанський варіант страви. За бажанням в нього можна додати курку або яловичину.

Рецепт 4: Яєчна локшина з сосисками

Дуже просте в приготуванні блюдо, але від цього воно не стає менш смачним і апетитним. Все, що знадобиться - це сосиски, локшина і зелений салат.

  • Шість сосисок;
  • 400 г яєчної локшини;
  • Пучок зеленого салату;
  • Три ложки соєвого соусу.

Локшину відварюємо в киплячій воді. Також відварюємо сосиски. Сосиски розрізаємо на кілька частин. Листя салату промиваємо, рвемо руками. Змішуємо локшину з сосисками і соєвим соусом, додаємо салат. Відразу ж подаємо. Можна також зробити по-іншому: відварити локшину і сосиски до напівготовності, потім протушкувати їх в соєвому соусі на сковороді.

Рецепт 5: Яєчна локшина з копченим лососем

Неймовірно смачна страва з яєчної локшини і копченого лосося. У рецепті також використовується свіжий червоний перець, курага, зелена цибуля, бобові паростки і приправи.

  • 300 мл зеленого чаю;
  • 160 г яєчної локшини;
  • 80 г копченого лосося;
  • Половина свіжого червоного перцю;
  • Кілька пір'я зеленої цибулі;
  • Головка червоної цибулі;
  • Червоний перчик чилі;
  • Чверть склянки бобових проростків;
  • 60 г кураги;
  • Дві ложки соєвого соусу;
  • Дві чайні ложки соусу чілі;
  • Дві ложки масла рослинного;
  • Мелений коріандр.

Беремо сковороду, наливаємо в неї чай і кип'ятимо. Викладаємо в неї локшину, вогонь зменшуємо. Варимо протягом 5 хвилин до м'якого стану. Локшину відкидаємо ну друшляк, промиваємо, обсушуємо. Рибу нарізаємо тонкою соломкою, змішуємо з червоним перцем, нарізаним червоним цибулею, кільцями зеленої цибулі, бобовими паростками, чилі і шматочками кураги. Заправляємо все це соєвим соусом і олією. Викладаємо локшину, перемішуємо. Подаємо відразу ж. При подачі поливаємо соусом чилі.

Рецепт 6: Яєчна локшина з креветками у вершковому соусі

Креветки ідеально поєднуються з яєчної локшиною, особливо, якщо все це присмачується ніжним вершково-томатним соусом. Таке блюдо можна готувати як в звичайні дні, так і до святкової вечері.

  • 400 г яєчної локшини;
  • 800 г креветок заморожених;
  • Вершки 20% - 250 г;
  • Дві ложки томатної пасти;
  • зелень;
  • Дві ложки вершкового масла;
  • Сіль.

Кип'ятимо воду, заливаємо нею креветки на 5 хвилин. Воду зливаємо, креветки чистимо. Локшину відварюємо в підсоленій воді, потім відкидаємо на друшляк, прополіскують. Половину вершків наливаємо в каструльку, ставимо на вогонь. Додаємо сіль і томатну пасту. Перемішуємо, всипаємо рубану зелень. Потім вливаємо інші вершки, перемішуємо. Після закипання вогонь вимикаємо, накриваємо соус кришкою. Каструлю з локшиною ставимо на помірний вогонь, вливаємо дві ложки топленого вершкового масла. Все як слід перемішуємо, через 3 хвилини знімаємо з вогню, накриваємо кришкою. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо все креветки. Обсмажуємо 3-4 хвилини, періодично помішувати. Знімаємо сковороду з вогню, накриваємо кришкою. Соус перед подачею перемішуємо. Подаємо блюдо так: спочатку викладаємо на тарілку локшину, зверху трохи креветок і заливаємо все вершковим соусом.

Яєчна локшина - секрети і корисні поради від кращих кулінарів

Ніяких особливих тонкощів в приготуванні яєчної локшини немає. Її необхідно попередньо проварити в киплячій підсоленій воді до готовності або напівготовності (як зазначено в рецепті). Паралельно обсмажують овочі або м'ясо. Локшину викладають до решти інгредієнтів і кілька хвилин прогрівають в соєвому соусі. Для більш пікантного і гострого смаку в блюдо можна додати часник, імбир, кардамон, чорний або червоний мелений перець і інші спеції. А можна зробити і по-іншому: окремо відварити локшину, окремо обсмажити або відварити додаткові інгредієнти і змішати все це безпосередньо перед подачею. Для такої страви можна приготувати вершковий або томатний соус.

© 2012-2017 "Жіноча думка". При використанні матеріалів - посилання на першоджерело обов'язкове!

Головний редактор порталу: Катерина Данилова

Електронна пошта: [email protected]

Телефон редакції: +7 (965) 405 64 18


яєчна локшина

Основні інгредієнти: Яйця, Борошно

яєчна локшина - це взагалі традиційна їжа в Китаї. Багато страви не можуть обходитися без локшини. За рахунок того, що в її склад входять яйця, цей тестовий продукт виходить насиченим за смаком, кольором і текстурою. Яєчна локшина не тільки швидко готується, але і відноситься до легких страв. Правда, в будь-якому випадку, мало тесту ніколи не буває. Тому, той, хто стежить за фігурою, будьте пильні. Адже ця локшина така смачна, що просто складно втриматися від спокуси.

Інгредієнти для приготування яєчної локшини:

  1. Борошно пшеничне в / с 200 грам
  2. Жовтки яєчні 5 штук
  3. Оливкова олія 1 столова ложка
  4. Сіль 0,5 чайної ложки

Чи не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших!

  1. Дошка для нарізання
  2. глибока миска
  3. Кухонний стіл
  4. ніж
  5. Столова ложка
  6. Чайна ложка
  7. Харчова плівка
  8. Скалка
  9. сито
  10. дві чашки

Крок 1: готуємо борошно.

Крок 3: додаємо інгредієнти в борошно.

Крок 4: перший етап приготування тіста.

Крок 5: другий етап приготування тіста.

Крок 6: підготовка тесту до формування локшини.

Крок 8: формуємо яєчну локшину.

Поради до рецептом:

- - Яєчну локшину можна подавати з різними м'ясними виробами або приготувати до страви соус, щоб вийшла Італійська паста домашнього приготування.

- - Коли варите яєчну локшину, обов'язково стежте за часом! Таке блюдо готується дуже швидко. Тому, якщо воно розваритися, всі ваші праці підуть нанівець.

- - Для приготування яєчної локшини замість масла можна використовувати воду. Правда блюдо вже вийде не таким ніжним на смак, але все одно смачним. Для такої кількості інгредієнтів знадобиться 150-200 мілілітрів ледве теплої кип'яченої води. Контролюйте процес, щоб тісто було не дуже сухим, але і не дуже сирим. Підливайте рідину поступово, добре перемішуючи борошно з іншими компонентами руками.