Локшина удон з куркою в теріякі

Теріякі - це японський традиційний спосіб обсмажування продуктів в солодкому соусі. Таким чином відбувається карамелизация м'яса або овочів, які набувають привабливий блиск. Теріякі, як і індійська спеція каррі, став інтернаціональним і тепер будь-яку страву, яке готується так само називається терияки. Основа соусу, в якому обсмажується блюдо, складається з соєвого соусу, цукру і японського вина. Нижче представлений покроковий фото-рецепт від Потрібен Вечеря "Локшина удон з куркою в теріякі", розроблений нашим бренд-шефом Кирилом Еселевим.

Куряче філе Локшина Соус "теріякі" Перець болгарський Морква Кабачок Цибуля зелена Кунжут

Масло рослинне Ніж Дошка обробна Сотейник (маленька каструля з ручкою) Сковорода

З Потрібен Вечеря немає необхідності ходити за продуктами

Ми закуповуємо фермерські продукти і готуємо набір для кожного блюда

Служба доставки привозить вам готові набори в зручний час

30 хвилин - і ви насолоджуєтеся блюдом ресторанного якості у себе вдома

рецепт

Наріжте моркву, кабачок і перець соломкою, курку брусочком, а цибулю дрібно порубати.

Закип'ятіть воду в сотейнику. Варіть локшину до готовності в підсоленій воді, приблизно 10 хвилин. Поки локшина вариться, перейдіть до наступного пункту.

Обсмажте куряче філе на протязі 2-3 хвилин, додайте овочі і смажте ще 7-8 хвилин, періодично помішуючи.

Додайте в сковороду соус, кунжут і локшину. Гасіть ще 1-2 хвилини, постійно помішуючи.

Викладіть блюдо в глибоку тарілку, посипте зеленою цибулею. Смачного!

З Потрібен Вечеря немає необхідності ходити за продуктами

Ми закуповуємо фермерські продукти і готуємо набір для кожного блюда

Служба доставки привозить вам готові набори в зручний час

30 хвилин - і ви насолоджуєтеся блюдом ресторанного якості у себе вдома

Сподобався рецепт? Поділися з друзями!

рецепти і акції

ТОВ «ПОТРІБЕН ВЕЧЕРЯ», МОСКВА, ЛЕНІНСЬКА СЛОБОДА 19, свідоцтво про Державну 1157746653349


Локшина соба з куркою під соусом теріякі

час підготовки

складові

  • 70 руб. за 300 гр. Локшина соба - упаковка
  • 110 руб. Куряче філе - 500-600 гр.
  • 85 руб. Болгарський солодкий перець - 2 шт.
  • 20 руб. Лук порей - 1 шт.
  • 20 руб. Зелена цибуля (для прикраси) - 1 пучок
  • 5 руб. Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • 20 руб. Імбир свіжий або сушений - невеликий шматок або 1 ч. Ложку
  • 5 руб. Часник - 2-3 зубчики
  • 20 руб. упаковка Кунжут - 2 ст. ложки
  • від 265 руб. Соус теріякі - 2-3 ст. ложки
  • 45 руб. Соєвий соус - 1-2 ст. ложки
  • Оливкова або соняшникова олія

Разом орієнтовна вартість продуктів на 27.07.14: 660 рублів.

Процес приготування цієї азіатської страви схожий на наш минулий рецепт локшини удон з куркою, грибами і устричним соусом. Відмінність буде в локшині, соусі і під час відсутності грибів. Овочеві інгредієнти також можна комбінувати на свій смак.

Фінансові витрати досить таки високі, в основному через соусу теріякі. Його ти можеш купити в готовому вигляді в магазині, або ж приготувати самостійно.

Готуватися блюдо швидко. Результат виходить смачний.

Болгарські солодкі перці краще брати різних кольорів. Так підсумкове блюдо на вигляд вийти яскравішим і цікавішим. Лук порей бажано розрізати навпіл і промити всередині, так як в його шарах часто трапляються невеликі шматочки землі. Також варто зауважити, що від порею на нарізку береться тільки світла частина.

Бажано мати вок для смаження. З ним готувати цю страву вийде простіше і швидше.

Якщо цікаво, то більш детально про локшину соба можеш дізнатися тут.

Локшина соба з куркою під соусом теріякі. Покрокове приготування:

Постав каструлю з підсоленою водою на вогонь.

Дрібно наріж часник, імбир і ріпчасту цибулю.

Слідом нашаткуй цибулю порей, солодкі перці і курку.

Став сковороду або вок на найсильніше полум'я, яке видає твоя плита.

На суху сковороду висипай пару столових ложок кунжуту. Обсмажуй 2-3 хвилини, помішуючи, поки він не почне міняти колір. Після висипай його в окремий посуд.

Закидай обсмажувати імбир і часник. Якщо імбир сушений то засинай його, коли будеш додавати курку.

Обсмажуй хвилину і додавай шматочки курки. Трохи посолити. Обсмажуй і помішуй поки не випаруватися волога, а курка покриється невеликий скоринкою (4-6 хвилин).

Потім додавай перці. Перемішати.

Закидай порей і ріпчасту цибулю. Перемішати. Обсмажуй все ще хвилин 5. Якщо почне підгоряти, то додай ще трохи олії.

Якщо вода закипіла, то закидай локшину соба, попередньо звірившись з часом приготування на упаковці (повинно бути 3-5 хвилин). 1 пучок локшини = 1 порція.

У сковороду додавай пару ложок соусу теріякі. Ретельно все там перемішати. Спробуй. Якщо мало солі, то додай ложку соєвого соусу, якщо соус теріякі слабо пробивається крізь начинку, то додай ще 1-2 ложки.

Посип кунжутом на свій смак. Продовжуй обсмажувати поки не звариться локшина. Полум'я можеш зменшити до середнього.

Готову локшину відправляй на друшляк і назад в каструлю, якщо в сковороді не вистачить для неї місця.

Заливай вмістом сковороди макарони і ретельно перемішуй на самому слабкому вогні протягом 1-2 хвилин.

Локшина соба з куркою під соусом теріякі готова.

Вимикай вогонь. Наріж трохи зеленої цибулі, дістань тарілку, приготуй вилку. Поклади стільки, скільки зможеш з'їсти і buon appetito!

Автор рецепта

9 коментарів

Шикарно! Хочу і буду!

Курка вийшла дуже соковита! Просто смакота! Овочі я додала в самому кінці і вони вийшли теплими, але свіжими і хрусткими. Дякую за рецепт. ^^

Вийшло дуже смачненько. Але ось соусу додала значно більше, люблю коли прям так ... ух :)) смакота.

Спасибі, рецепт у нагоді, готувала перший раз, сподобалося.

Дуже смачно! Курка вийшла м'яка. Але соусу можна побільше додати, ніж в рецепті. Але краще недосолити, і потім в тарілку ще соєвого соусу додати, ніж пересолити

З урахуванням приготованого блюда в кінці треба вигукувати ітадакімасу ^ _ ^

Я розумію, що ви кухар, а не філолог, але писати з грубими помилками - не поважати ні себе, ні своїх читачів.

Трохи посолити і обсмажуй, помішуючи поки не випаруватися волога і курка трохи «озолотитися» - в цьому реченні три помилки.

За орфографію перепрошую.

Зазвичай перед публікацією перевіряю текст в word і кілька разів перечитую. Але часто поспішаю і роблю помилки. Намагаюся виправлятися.

Подивися і інші рецепти

Кускус (ПТІТ) з куркою і кедровими горішками

Сирний суп з куркою і вермішеллю

    30 хв
  • 8 інгредієнтів

Феттуччіне з куркою, грибами і травами

    20 хв
  • 6 інгредієнтів

свіжі записи

Макарономанія - смачні рецепти страв з макаронів