Китайська локшина з куркою і овочами

Автор рецепта: Петелінка

Куряча грудка - 1 шт.

Часник - 4 зубчики

Рисова локшина - 200 г

Болгарський перець - 2 шт.

Соєвий соус - 3 ст. л.

Сіль, перцю чорного і перець чилі - за смаком

100 г Китайська локшина з куркою і овочами містять:

  1. Куряче м'ясо відокремити від кісток, поріжте на невеликі шматочки, змішайте з тиском часником і соусом, приберіть в холодильник на 20 хвилин;
  2. Поки курка настоюється, займіться локшиною. Покладіть її в каструлю з киплячою підсоленою водою. Через 5-7 хвилин (в залежності від товщини локшини), відкиньте на друшляк і промийте холодною водою;
  3. Розжарити трохи олії на сковороді і викладіть туди курку;
  4. Почистіть і поріжте моркву і болгарський перець;
  5. Коли куряче м'ясо побіліє, додайте на сковороду нарізані овочі. Якщо хочете дійсно гостре блюдо, додайте сюди один стручок перцю чилі;
  6. Закрийте кришкою і тушкуйте 15 хвилин;
  7. Викладіть в каструлю рисову локшину, додайте трохи соєвого соусу і тушкуйте ще 10 хвилин на слабкому вогні.

Мені і моїй родині подобається китайська локшина з куркою і овочами, але коли я вливаю в сковороду соєвий соус, то додаю трохи кунжутного насіння. Насіння надають страві особливу пікантність.

Спасибі сайту за рецепт і Ірині за доповнення! Люблю локшину в соєвому соусі і завжди додаю в страви побільше спецій - це корисно і смачно.

Спасибі сайту за рецепт і Ірині за доповнення! Люблю локшину в соєвому соусі і завжди додаю в страви побільше спецій - це корисно і смачно.

Китайська локшина з куркою один з моїх улюблених рецептів! Зазвичай я гарненько обмазують курку спеціями, особливо смачно виходить з паприкою і смажу на сковороді до рум'яної, апетитною скоринки. Потім окремо тушу болгарський перець, цибуля, морква і стручкову квасолю на оливковій олії. Після того, як курка і овочі готові втручаюся їх в локшину, яка попередньо теж потім разом з соєвим соусом. Мої головні секрети цієї страви, які надають йому потрібної родзинки, це сухий порошкоподібний імбир і кунжут. Імбиру потрібно додати дрібку, а ось кунжуту я зазвичай не шкодую. Виходить дуже смачно! Мені цікаво, я одна користуюся даними секретами, або є хто-небудь ще?

Залишити відгук можуть тільки зареєстровані користувачі


Китайська локшина з куркою і овочами (Chow mein)

Смажена локшина в воке напевно одне з найпоширеніших страв у світі, на рівні з піцою і лазаньєю. Так як і китайське населення розповзається по світу, так і їх кухня набуває нових поціновувачів у всьому світі. Також в різних країнах світу не мало забігайлівок з швидкою китайською їжею на винос. Смажена локшина з овочами - це одне з основних страв таких закладів. Та й у самому Китаї видів таких страв є дуже дуже багато. Відрізняються вони набором овочів, видом локшини і соусом.

Без особливих труднощів можна приготувати і вдома смажену локшину, яка буде в рази краще і поживні аналога з пунктів продажу їжі на винос. Це швидко, та й ніде правди діти, втягує смачно!

Літо і осінь - це напевно найкращі пори року щоб готувати таке блюдо. Так як достаток овочів настільки радує, що кольорова і смакова гамма обмежується лише фантазією.

Пам'ятайте тільки, щоб закладати овочі в такій черговості: чим довше готується, тим раніше відправляється в сковороду. Ну і постійно заважати! Крім перерахованих в рецепті овочів можна використовувати також стручкову квасолю, цукіні або кабачок, нарізаючи смужкою, а також баклажан, кукурудзу, солодкий перець і так далі. Читайте більше про цю техніку приготування їжі в статті: "Як готувати в сковороді вок".

2 великі порції

  • 200 грам яєчних макаронів
  • 1 куряча грудка, дрібно порізати
  • 30 грам арахісу, крупно порубати
  • 30 мл арахісового або кунжутного масла
  • 2 зубки часнику, видавити
  • 3 см кореня імбиру, дрібно натерти
  • 1 червоний перчик чилі, дрібно порізати
  • 3 грубих стебла зеленої цибулі, тільки біла частина, порізати соломкою
  • 2 невеликі морквини або 1 велика морква, порізати соломкою
  • 70 грам грибів шиітаке (можна замінити печерицями)
  • 100 грам молодого горошку, свіжого або замороженого
  • 200 грам капусти Бок-Чой (можна замінити пекінською капустою), крупно порубати

  • 80 мл курячого або овочевого бульйону
  • 3 ст.л. соєвого соусу
  • 2 ст.л. устричного соусу
  • 1 ч.л. меду
Час приготування: 25 хвилин

1) Локшину помістити в глибоку миску, залити окропом і залишити на пару хвилин розм'якнуть. Відцідити і сполоснути під холодною проточною водою.

2) Арахіс підрум'янити на сухій сковороді.

3) Всі овочі і м'ясо для страви приготувати в місці близькому до плити.

4) На сильному вогні розігріти сковороду вок, або їй подібну, додати масло і шматочки курки. Смажити помішуючи поки вони добре не підрум'яняться. Перекласти в окремий посуд.

5) В сковороду додати часник, імбир і перець чилі. Смажити помішуючи близько пів хвилини.

6) Додати моркву і молодий горошок. Смажити, помішуючи, поки морква дещо не розм'якне.

7) Додати цибулю і смажити, постійно помішуючи, близько однієї хвилини.

Додати гриби і смажити, постійно помішуючи і струшуючи сковородою, поки гриби не пустять сік.

8) Додати капусту і добре перемішати.

Всі інгредієнти для соусу змішати в невеликому посуді і влити в Скородом. Додати локшину і попередньо обсмажені шматочки курки. Смажити помішуючи ще близько 2-х хвилин, поки все добре не прогріється.

9) Зняти блюдо з вогню, додати арахіс і ще раз добре перемішати, розкласти по сервірувальним мисках або піалках.

Подавати відразу ж!

Як готувати страви Стир-Фрай в китайській глибокій сковороді вок, щоб страви виходили апетитними, смачними і поживними.

Ситна китайська локшина з кальмарами і овочами, з доповненням яєць і хрусткого підрум'яненого кунжуту.

Риба в соєвому маринаді на пару з овочами з вока

Риба і овочі приготовані в азіатському, навіть швидше китайському стилі. Здорове і дуже ароматне блюдо.

Телятина з овочами в китайському стилі

Дуже динамічний в приготуванні блюдо. Ніжна телятина, гриби, устричний соус, пак чой, легке пощипування перцю чилі ... Все швидко і по-китайськи.

Здраствуйте! Ласкаво просимо на мій кулінарний сайт! Мене звуть Вікторія попіни. Щаслива дружина і мати, юрист за професією, кулінар і гурме в душі! Здійсніть кулінарну подорож зі мною! Сміливо залишайте коментарі, Ваші зауваження та запитання. З радістю відповім Усім! Контакти.

Вся інформація, розміщена на сайті picantecooking.com захищена законом про авторське право.

Копіювання будь-якого матеріалу з сайту без письмової згоди автора - заборонено.