Гарячі бутерброди з окостом, помідорами і яйцями

Також, їх можна взяти в дорогу, на роботу або на пікнік.

Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 6 порцій.

Для 6 бутербродів нам знадобляться:

  • 6 шматочків окосту (ковбаси, балику і т.д.)
  • 12 шматочків хліба
  • 150 г помідорів
  • 12 перепелиних або 6 курячих яєць
  • сіль
  • перець

Помідори нарізати кружечками.

У шести шматочків хліба вийняти м'якуш.

Шматочки хліба (цілі) викласти в форму для запікання.

На хліб викласти шматочки шинки.

На окіст викласти шматочки хліба (які без м'якушки).

Викласти помідори.

Додати 2 перепелиних (або 1 куряче) яйця.

Трохи посолити, поперчити.

Поставити в духовку.

Запікати при температурі 180 градусів до готовності (приблизно 20-25 хвилин).

При подачі прикрасити зеленню.

Ви можете зробити це на форумі, в наших групах ВКонтакте або Одноклассниках.

Дивіться ще рецепти:

Наступні 7 кулінарних рецептів в категорії Закуски і бутерброди

1 кг огірків, 1 столова ложка солі, 3-4 зубчики часнику, кріп

  • Омлет з шинкою і помідорами

    200 г шинки, 200 г помідорів, 4 яйця, 200 мл молока, 150 г цибулі, 1 чайна ложка борошна, сіль, перець, рослинна олія

  • Тарталетки з салатом з курячої печінки

    300 г курячої печінки, 300 г свіжих або заморожених печериць, 2 яйця, 150 г моркви, 150 г цибулі, зелень за смаком, майонез, рослинна олія, тарталетки, сіль

  • Рулетики з баклажанів

    2 великих баклажана, 100-150 г шинки, 300 г помідорів, 150 г моркви, сіль, рослинне масло

  • Паштет з курячою печінкою та сиром

    500 г курячої печінки, 300 г сиру, 10 г желатину, 150 г помідорів, 150 г моркви, 150 г цибулі, зелень, сіль, рослинне масло

  • Закуска з баклажанів «Світлофор»

    500 г баклажанів, 300 г помідорів, 3-4 ст.л. кукурудзи, 150 г цибулі, зелень, сіль, рослинне масло

  • канапе

    шинка, сир, хліб для тостів, креветки, маслини, зелень мариновані: кукурудза, печериці, корнішони, цибуля свіжі: помідори, огірки, болгарський перець

  • Популярні рецепти

    Будь-яка часткова або повна передрук опублікованій інформації заборонена.


    Як смачно приготувати яєчню в хлібі

    Яєчня в хлібі - це відмінне блюдо, яке можна приготувати на сніданок. Крім цього, його приготування не забере багато часу і сил. На підготовку буде потрібно мінімальна кількість продуктів і всього 10 хвилин. А в результаті вийде поживна, ситне частування, яке зарядить енергією до самого обіду. Пропонуємо розглянути кілька рецептів приготування цієї страви з наочними фото і підказками кулінарів.

    Яєчня в хлібі: класичний рецепт

    Які інгредієнти потрібні для готування:

    • 2 курячих яйця:
    • Хліб пшеничний білий - 2 скибочки;
    • Шматочок вершкового масла на 20-30 грам;
    • Трохи солі і спецій на свій смак.

    Скільки робити - 15 хвилин.

    Калорійність - 210 ккал.

    Як робити смачну яєчню в хлібі:

    1. Необхідно відрізати два шматочки хліба. Товщина шматочків має бути приблизно 1-1,5 см;
    2. Потім акуратно ножем вирізаємо центр м'якушки, при цьому по краях залишаємо м'якуш на 2 см;
    3. Ставимо на плиту сковороду, викладаємо вершкове масло і прогріваємо, поки воно не розтопиться;
    4. Далі залишилися шматочки з кіркою викладаємо на прогріте масло і обсмажуємо з двох сторін до хрусткої скоринки;
    5. Потім розбиваємо курячі яйця і викладаємо їх в центр корок, тим самим заповнюємо хлібні скибочки в центрі;
    6. Через кілька хвилин подсаливаем, заправляємо спеціями;
    7. Можна трохи підчепити ножем, щоб яйце краще присмажився, але робіть це обережно, щоб не пошкодити жовток;
    8. В кінці за бажанням можна приправити зеленню;
    9. Готові скибочки хліба з яйцями викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.

    Яєчня в хлібі з беконом на сковороді в формі серця

    Що буде потрібно для готування:

    • Житній хліб - 2 скибочки;
    • Курячі яйця - 2 штуки;
    • Бекон - 50-70 грам;
    • Трохи солі;
    • Спеції та сушена зелень на свій розсуд.

    Тривалість готування - 30 хвилин.

    Харчова цінність - 250 ккал.

    Приступаємо до приготування яєчні в хлібі з беконом на сковороді:

    1. Відрізаємо дві скибочки житнього хліба, їх товщина повинна бути 1,5-2 см;
    2. Готуємо форму для яєць. Необхідно в центрі кожного хлібного скибочки вирізати форму у вигляді серця. Якщо є відповідна форма, то можна скористатися нею;
    3. Потім ставимо на плиту сковорідку, викладаємо на неї скибочки бекону і залишаємо їх там на деякий час, щоб витопити жир;
    4. Після того, як на сковороді утворюється пристойну кількість жиру, прибираємо з неї бекон і відставляємо в сторону;
    5. Викладаємо на витопився жир скибочки хліба і засмажуємо з кожного боку до утворення хрусткої скоринки;
    6. Далі розбиваємо курячі яйця і викладаємо їх в центральну частину скибочок. Викладаємо яйця акуратно, щоб не пошкодити жовток;
    7. Далі яйця подсаливаем, заправляємо спеціями і сушеної зеленню;
    8. Готові скибочки хліба в формі серця з яйцями викладаємо на тарілку, додаємо до них обсмажений бекон і подаємо на стіл.

    Візьміть на замітку класичний рецепт салату Цезар з креветками. Оцініть вишуканість смаків.

    Ще один класичний рецепт, але вже солодких пончиків. почитайте скільки варіантів є у цього улюбленого в усьому світі страви.

    Як приготувати яєчню в хлібі з ковбасою і сиром

    Що буде необхідно для готування:

    • 2 шматочки білого хліба;
    • Яйця - 2 штуки;
    • Ковбаса - 70 грам;
    • Шматочок сиру - 50 грам;
    • Вершкове масло - невеликий шматок на 20 грам;
    • Трохи рослинного масла;
    • 2-3 часникові часточки;
    • Сіль на свій смак.

    Час готування - 30 хвилин.

    Скільки калорій - 270 ккал.

    Як готувати яєчню в хлібі з сиром і ковбасою:

    1. Для початку ковбасу потрібно нарізати невеликими кубиками або тонкими пластинками;
    2. Часникові зубці очищаємо і шаткуємо на дрібні шматочки. Перемішуємо часник з ковбасою;
    3. Ставимо на плиту жаровню, підливати туди рослинно масло і прогріваємо. Засипаємо туди ковбасу з часником і обсмажуємо;
    4. Відрізаємо два шматочки білого хліба. Товщина скибочок повинна бути близько 2 см;
    5. З центру хліба виймаємо м'якуш, при цьому по краях має залишитися близько 2 см;
    6. Після цього на окрему жаровню кладемо шматочок вершкового масла, ставимо на газ і прогріваємо;
    7. На розтоплене розігріте масло викладаємо кірки хліба і обсмажуємо з двох сторін до появи хрусткої скоринки;
    8. Далі в центральну частину потрібно помістити начинку з ковбаси і часнику, а зверху викладаємо курячі яйця;
    9. Підсолюємо курячі яйця і обсмажуємо до готовності;
    10. Сир потрібно протерти на тертці дрібної гратами. Обсипаємо хліб з яйцями тертим сиром, накриваємо кришкою і залишаємо готуватися 5 хвилин;
    11. Після цього викладаємо на тарілки і прикрашаємо гілочками свіжої зелені.

    Яєчня в хлібі з помідорами в духовці

    Які інгредієнти будуть потрібні:

    Тривалість готування - 40 хвилин.

    Скільки калорій - 200 ккал.

    Опишемо детально, як приготувати таку страву в духовці:

    1. Для початку відрізаємо скибочки хліба товщиною 1,5-2 см;
    2. Далі з центру вирізаємо м'якуш так, щоб по краях кірки залишилося 2 см;
    3. Помідори промиваємо, витираємо насухо і нарізаємо на невеликі скибочки;
    4. Шинку ріжемо невеликими шматочками;
    5. Потім все скибочки - цілі і без м'якушки, змащуємо з усіх боків оливковою олією пензликом з силікону;
    6. Далі форму для запікання трохи скроплюємо оливковою олією і поміщаємо цільні хлібні скибочки;
    7. На поверхню шматочків викладаємо шматочки шинки, далі викладаємо шматочки хліба без м'якушки і в центр поміщаємо помідорні скибочки;
    8. Потім в центр розбиваємо курячі яйця або перепелині. Якщо використовуються перепелині, то в один скибочку викладаємо два яйця;
    9. Посипаємо все сіллю, чорним перцем;
    10. Прогріваємо духовку до 180-200 градусів;
    11. Розміщуємо деко з усіма інгредієнтами в духовку і залишаємо запікатися протягом 15-20 хвилин;
    12. Після цього всі виймаємо з духовки і подаємо на стіл разом з овочами і зеленню.

    Апетитна яєчня в булці в мікрохвильовці

    Які компоненти потрібні:

    • 4 булки для гамбургерів;
    • 4 курячих яйця;
    • 50-70 грам сиру;
    • 8-10 гілочок свіжої зелені;
    • Сіль і спеції на свій смак.

    Час готування - 15-20 хвилин.

    Скільки калорій - 210 ккал.

    Як потрібно робити яєчню в булках в мікрохвильовій печі:

    1. Відрізаємо зверху булочок невеликий кружечок кірки;
    2. Усередині виймаємо м'якуш. Ми залишаємо стільки місця, щоб там можна було помістити куряче яйце;
    3. Потім розбиваємо яйця і викладаємо по одному в кожну булочку;
    4. Зелень споліскуємо і рубаємо дрібно ножем;
    5. Посипаємо яйця сіллю, спеціями і зеленню;
    6. Шматочок сиру перетираємо на дрібній тертці і викладаємо поверх яєць, закриваємо всі корками;
    7. Далі поміщаємо по одній булочці в мікрохвильовку, ставимо максимальну потужність і час 4 хвилини;
    8. За цей час яєчня буде готова.

    Як зробити яєчню в хлібі з грибами в мультиварці

    Які інгредієнти будуть потрібні:

  • Два скибочки хліба;
  • Два курячих яйця;
  • Гриби (білі шампіньйони) - 150-200 грам;
  • Рослинна олія;
  • Сіль і спеції на свій розсуд.
  • Час готування - 40 хвилин.

    Калорійність - 270 ккал.

    Як зробити яєчню з грибами в хлібі в улюбленій помічниці мультиварці:

    1. Відрізаємо два шматочки хліба товщиною 2 см;
    2. У центрі вирізаємо м'якуш так, щоб по краях залишилося 3 см м'якушки;
    3. Гриби промиваємо, чистимо, нарізаємо невеликими пластинками;
    4. У мультиварку наливаємо рослинне масло, засипаємо гриби, ставимо режим випічка і обсмажуємо їх протягом 15-20 хвилин;
    5. Далі викладаємо гриби на тарілку і відставляємо в сторону;
    6. У мультиварку наливаємо рослинне масло, викладаємо форми їх корок хліба;
    7. Ставимо режим випічка і засмажуємо з усіх боків до появи хрусткої скоринки;
    8. Потім в центр викладаємо гриби, вбиваємо курячі яйця, посипаємо сіллю і спеціями і смажитися протягом 5-7 хвилин до готовності;
    9. Викладаємо шматочки хліба з яйцями і грибами на тарілку і подаємо на стіл.

    • Для приготування можна використовувати як білий, так і житній хліб;
    • Найкраще обсмажувати на вершковому маслі, воно не зіпсує смак страви і не додасть йому зайву жирність;
    • Якщо потрібно зробити оригінальну яєчню в хлібі, то для вирізання використовуйте різні форми у вигляді серця, квіточки та інших різних фігурок;
    • Слідкуйте за кількістю солі, що не пересолити. Якщо готуєте з ковбасою, то пам'ятайте, що в ковбасі вже є потрібна кількість солі, тому солі потрібно буде класти менше.

    Яєчня в хлібі - це відмінна заміна звичайної Глазунов або навіть омлету. Мало того, що вона виходить красивою на вигляд, так вона ще дуже ситна і поживна. А якщо проявити фантазію, то її можна зробити у формі серця, квіточки, трикутника та інших різноманітних фігур. Головне - хороша фантазія і кмітливість, тоді навіть зі звичайного яйця можна зробити кулінарний шедевр!