Содержание

Як смачно приготувати яєчню в хлібі

Яєчня в хлібі - це відмінне блюдо, яке можна приготувати на сніданок. Крім цього, його приготування не забере багато часу і сил. На підготовку буде потрібно мінімальна кількість продуктів і всього 10 хвилин. А в результаті вийде поживна, ситне частування, яке зарядить енергією до самого обіду. Пропонуємо розглянути кілька рецептів приготування цієї страви з наочними фото і підказками кулінарів.

Яєчня в хлібі: класичний рецепт

Які інгредієнти потрібні для готування:

  • 2 курячих яйця:
  • Хліб пшеничний білий - 2 скибочки;
  • Шматочок вершкового масла на 20-30 грам;
  • Трохи солі і спецій на свій смак.

Скільки робити - 15 хвилин.

Калорійність - 210 ккал.

Як робити смачну яєчню в хлібі:

  1. Необхідно відрізати два шматочки хліба. Товщина шматочків має бути приблизно 1-1,5 см;
  2. Потім акуратно ножем вирізаємо центр м'якушки, при цьому по краях залишаємо м'якуш на 2 см;
  3. Ставимо на плиту сковороду, викладаємо вершкове масло і прогріваємо, поки воно не розтопиться;
  4. Далі залишилися шматочки з кіркою викладаємо на прогріте масло і обсмажуємо з двох сторін до хрусткої скоринки;
  5. Потім розбиваємо курячі яйця і викладаємо їх в центр корок, тим самим заповнюємо хлібні скибочки в центрі;
  6. Через кілька хвилин подсаливаем, заправляємо спеціями;
  7. Можна трохи підчепити ножем, щоб яйце краще присмажився, але робіть це обережно, щоб не пошкодити жовток;
  8. В кінці за бажанням можна приправити зеленню;
  9. Готові скибочки хліба з яйцями викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.

Яєчня в хлібі з беконом на сковороді в формі серця

Що буде потрібно для готування:

  • Житній хліб - 2 скибочки;
  • Курячі яйця - 2 штуки;
  • Бекон - 50-70 грам;
  • Трохи солі;
  • Спеції та сушена зелень на свій розсуд.

Тривалість готування - 30 хвилин.

Харчова цінність - 250 ккал.

Приступаємо до приготування яєчні в хлібі з беконом на сковороді:

  1. Відрізаємо дві скибочки житнього хліба, їх товщина повинна бути 1,5-2 см;
  2. Готуємо форму для яєць. Необхідно в центрі кожного хлібного скибочки вирізати форму у вигляді серця. Якщо є відповідна форма, то можна скористатися нею;
  3. Потім ставимо на плиту сковорідку, викладаємо на неї скибочки бекону і залишаємо їх там на деякий час, щоб витопити жир;
  4. Після того, як на сковороді утворюється пристойну кількість жиру, прибираємо з неї бекон і відставляємо в сторону;
  5. Викладаємо на витопився жир скибочки хліба і засмажуємо з кожного боку до утворення хрусткої скоринки;
  6. Далі розбиваємо курячі яйця і викладаємо їх в центральну частину скибочок. Викладаємо яйця акуратно, щоб не пошкодити жовток;
  7. Далі яйця подсаливаем, заправляємо спеціями і сушеної зеленню;
  8. Готові скибочки хліба в формі серця з яйцями викладаємо на тарілку, додаємо до них обсмажений бекон і подаємо на стіл.

Візьміть на замітку класичний рецепт салату Цезар з креветками. Оцініть вишуканість смаків.

Ще один класичний рецепт, але вже солодких пончиків. почитайте скільки варіантів є у цього улюбленого в усьому світі страви.

Як приготувати яєчню в хлібі з ковбасою і сиром

Що буде необхідно для готування:

  • 2 шматочки білого хліба;
  • Яйця - 2 штуки;
  • Ковбаса - 70 грам;
  • Шматочок сиру - 50 грам;
  • Вершкове масло - невеликий шматок на 20 грам;
  • Трохи рослинного масла;
  • 2-3 часникові часточки;
  • Сіль на свій смак.

Час готування - 30 хвилин.

Скільки калорій - 270 ккал.

Як готувати яєчню в хлібі з сиром і ковбасою:

  1. Для початку ковбасу потрібно нарізати невеликими кубиками або тонкими пластинками;
  2. Часникові зубці очищаємо і шаткуємо на дрібні шматочки. Перемішуємо часник з ковбасою;
  3. Ставимо на плиту жаровню, підливати туди рослинно масло і прогріваємо. Засипаємо туди ковбасу з часником і обсмажуємо;
  4. Відрізаємо два шматочки білого хліба. Товщина скибочок повинна бути близько 2 см;
  5. З центру хліба виймаємо м'якуш, при цьому по краях має залишитися близько 2 см;
  6. Після цього на окрему жаровню кладемо шматочок вершкового масла, ставимо на газ і прогріваємо;
  7. На розтоплене розігріте масло викладаємо кірки хліба і обсмажуємо з двох сторін до появи хрусткої скоринки;
  8. Далі в центральну частину потрібно помістити начинку з ковбаси і часнику, а зверху викладаємо курячі яйця;
  9. Підсолюємо курячі яйця і обсмажуємо до готовності;
  10. Сир потрібно протерти на тертці дрібної гратами. Обсипаємо хліб з яйцями тертим сиром, накриваємо кришкою і залишаємо готуватися 5 хвилин;
  11. Після цього викладаємо на тарілки і прикрашаємо гілочками свіжої зелені.

Яєчня в хлібі з помідорами в духовці

Які інгредієнти будуть потрібні:

Тривалість готування - 40 хвилин.

Скільки калорій - 200 ккал.

Опишемо детально, як приготувати таку страву в духовці:

  1. Для початку відрізаємо скибочки хліба товщиною 1,5-2 см;
  2. Далі з центру вирізаємо м'якуш так, щоб по краях кірки залишилося 2 см;
  3. Помідори промиваємо, витираємо насухо і нарізаємо на невеликі скибочки;
  4. Шинку ріжемо невеликими шматочками;
  5. Потім все скибочки - цілі і без м'якушки, змащуємо з усіх боків оливковою олією пензликом з силікону;
  6. Далі форму для запікання трохи скроплюємо оливковою олією і поміщаємо цільні хлібні скибочки;
  7. На поверхню шматочків викладаємо шматочки шинки, далі викладаємо шматочки хліба без м'якушки і в центр поміщаємо помідорні скибочки;
  8. Потім в центр розбиваємо курячі яйця або перепелині. Якщо використовуються перепелині, то в один скибочку викладаємо два яйця;
  9. Посипаємо все сіллю, чорним перцем;
  10. Прогріваємо духовку до 180-200 градусів;
  11. Розміщуємо деко з усіма інгредієнтами в духовку і залишаємо запікатися протягом 15-20 хвилин;
  12. Після цього всі виймаємо з духовки і подаємо на стіл разом з овочами і зеленню.

Апетитна яєчня в булці в мікрохвильовці

Які компоненти потрібні:

  • 4 булки для гамбургерів;
  • 4 курячих яйця;
  • 50-70 грам сиру;
  • 8-10 гілочок свіжої зелені;
  • Сіль і спеції на свій смак.

Час готування - 15-20 хвилин.

Скільки калорій - 210 ккал.

Як потрібно робити яєчню в булках в мікрохвильовій печі:

  1. Відрізаємо зверху булочок невеликий кружечок кірки;
  2. Усередині виймаємо м'якуш. Ми залишаємо стільки місця, щоб там можна було помістити куряче яйце;
  3. Потім розбиваємо яйця і викладаємо по одному в кожну булочку;
  4. Зелень споліскуємо і рубаємо дрібно ножем;
  5. Посипаємо яйця сіллю, спеціями і зеленню;
  6. Шматочок сиру перетираємо на дрібній тертці і викладаємо поверх яєць, закриваємо всі корками;
  7. Далі поміщаємо по одній булочці в мікрохвильовку, ставимо максимальну потужність і час 4 хвилини;
  8. За цей час яєчня буде готова.

Як зробити яєчню в хлібі з грибами в мультиварці

Які інгредієнти будуть потрібні:

  • Два скибочки хліба;
  • Два курячих яйця;
  • Гриби (білі шампіньйони) - 150-200 грам;
  • Рослинна олія;
  • Сіль і спеції на свій розсуд.
  • Час готування - 40 хвилин.

    Калорійність - 270 ккал.

    Як зробити яєчню з грибами в хлібі в улюбленій помічниці мультиварці:

    1. Відрізаємо два шматочки хліба товщиною 2 см;
    2. У центрі вирізаємо м'якуш так, щоб по краях залишилося 3 см м'якушки;
    3. Гриби промиваємо, чистимо, нарізаємо невеликими пластинками;
    4. У мультиварку наливаємо рослинне масло, засипаємо гриби, ставимо режим випічка і обсмажуємо їх протягом 15-20 хвилин;
    5. Далі викладаємо гриби на тарілку і відставляємо в сторону;
    6. У мультиварку наливаємо рослинне масло, викладаємо форми їх корок хліба;
    7. Ставимо режим випічка і засмажуємо з усіх боків до появи хрусткої скоринки;
    8. Потім в центр викладаємо гриби, вбиваємо курячі яйця, посипаємо сіллю і спеціями і смажитися протягом 5-7 хвилин до готовності;
    9. Викладаємо шматочки хліба з яйцями і грибами на тарілку і подаємо на стіл.

    • Для приготування можна використовувати як білий, так і житній хліб;
    • Найкраще обсмажувати на вершковому маслі, воно не зіпсує смак страви і не додасть йому зайву жирність;
    • Якщо потрібно зробити оригінальну яєчню в хлібі, то для вирізання використовуйте різні форми у вигляді серця, квіточки та інших різних фігурок;
    • Слідкуйте за кількістю солі, що не пересолити. Якщо готуєте з ковбасою, то пам'ятайте, що в ковбасі вже є потрібна кількість солі, тому солі потрібно буде класти менше.

    Яєчня в хлібі - це відмінна заміна звичайної Глазунов або навіть омлету. Мало того, що вона виходить красивою на вигляд, так вона ще дуже ситна і поживна. А якщо проявити фантазію, то її можна зробити у формі серця, квіточки, трикутника та інших різноманітних фігур. Головне - хороша фантазія і кмітливість, тоді навіть зі звичайного яйця можна зробити кулінарний шедевр!


    Покрокові рецепти яєчні в хлібі з ковбасою, сиром і помідорами

    Яєчня в хлібі - просте і швидке в приготуванні блюдо, хороша альтернатива омлету або яєчні на сніданок. Але в приготуванні є свої нюанси. Як правильно нарізати хліб, щоб яйце не витекло, як прожарити яєчню рівномірно?

    Яєчня в хлібі по-Бірмінгемського

    Як приготувати яєчню в хлібі знає кожен англієць, оскільки це одне з їхніх традиційних страв на сніданок в Великобританії. Вперше смажені яйця в хлібобулочних виробах почали готувати в Бірмінгемі. Звідси і назва рецепта яєчні з хлібом. Багато хто називає страву яєчнею по-французьки, так як у Франції смажене в тостах яйце також дуже популярно.

    Для повноцінного сніданку яєчню краще поєднувати з овочами і зеленню. Наприклад, з помідорами, огірками, солодким перцем, відвареної буряком, спаржею і т. Д. Прикрасити можна листям салату, гілочками кропу або петрушки.

    • Вибираємо хліб. Він повинен бути свіжим і пористим. Також важлива і щільність - хліб не повинен кришитися. Відмінно підійде багет, чіабатта або скибочки для тостів.
    • Розмір шматка. Слід вибирати (нарізати) великі за розміром шматки хліба. Так, щоб вся яєчня помістилася в середину. Якщо яйце покриє бортики хліба, ця частина не приготується, а хліб вийде занадто м'яким. В такому випадку доведеться перевернути шматок і обсмажувати з іншого боку.
    • Товщина. Нарізайте шматки товщиною не менше 1,5 см. Тоді яйце буде смажитися в середині і не розтечеться під грінку по всій сковороді.
    • Вирізаємо отвір. Форму для яйця можна зробити склянкою, формочкой для печива або ножем. У форму у вигляді серця можна помістити сосиску по контуру. Для цього розріжте її не до кінця і виверніть по формі серця. Кінці з'єднайте зубочисткою.
    • Обсмажуємо у вершковому і рослинному маслі. Для аромату і хрусткої скоринки скибочки обсмажують у вершковому маслі. А так як воно швидко вбирається, для обсмажування яєць зазвичай використовують рослинне масло.
    • Вирівнюємо скибочки хліба. Якщо хліб відрізаний нерівно або має горбисту поверхню, яйце може витекти знизу. Для цього за 15 хвилин до початку приготування покладіть на заготовлені скибочки дерев'яну дошку, а на неї невеликий вантаж для вирівнювання.
    • Прогріваємо сковороду. Дуже часто яйце розтікається за межі грінки через слабке прогрівання сковороди. Прогрійте її добре, але не на сильному вогні, середнього буде досить. Тоді при вливанні яйця білок відразу ж згорнеться.
    • Розмішуємо білок. Коли нижня частина яйця присмажити, обережно кінчиком ножа розмішайте білок, щоб він прожарюється рівномірно. Тільки не зачепіть жовток.

    Вам знадобляться:

    • яйця - 2 штуки;
    • хліб для тостів - 2 шматки;
    • вершкове масло - 20 г;
    • рослинне масло - 1 столова ложка;
    • сіль, спеції - за смаком;
    • подрібнена зелень - 1 столова ложка.

    1. Витягніть м'якуш зі шматків хліба так, щоб залишилася «рамка» товщиною близько 1 см.
    2. Змастіть його з обох сторін вершковим маслом і обсмажте до рум'яної скоринки.
    3. Влийте на сковороду всередину хліба рослинне масло (по половині столової ложки в кожен) і вбийте яйце.
    4. Посоліть, додайте спеції. Готуйте на слабкому вогні під кришкою.
    5. Коли яйця затвердіють, викладіть на тарілки і посипати подрібненою зеленню (кропом, петрушкою, зеленою цибулею, руколою і т. Д.)

    Цей же рецепт яєчні в хлібі можна використовувати і для мультиварки. Для цього помістіть в чашу відрізані скибочки хліба без м'якушки. Влийте в середину рослинне масло, вбийте яйце і присолите. Готуйте страву в режимі «Жарка», пріжарівая хліб з яйцем по обидва боки. Перед тим як вливати яйце, його можна збовтати. Тоді перевертати буде простіше.

    • яйця - 2 штуки;
    • ковбаса (сосиски, сардельки) - 50 г;
    • часник - 2 зубці;
    • сир твердих сортів - 30 г;
    • хліб - 2 скибочки;
    • вершкове масло - 20 г;
    • сіль за смаком.

    приготування

    1. Наріжте скибочками або кубиками ковбасу. Дрібно наріжте часник. обсмажте в рослинному маслі.
    2. Витягніть м'якуш з хліба. Шматки повинні бути великі і товщиною не менше 2 см.
    3. Обсмажте хліб на вершковому маслі з обох сторін.
    4. Викладіть в середину хлібних шматків начинку з ковбаси і часнику.
    5. Вбийте зверху яйця. Присолите.
    6. На великій тертці натріть сир і посипте яєчню.
    7. Накрийте кришкою і готуйте 3-5 хвилин до готовності.

    Яєчня в хлібі з ковбасою і сиром добре втамовує голод, до того ж готується дуже швидко. Страву можна готувати не тільки з ковбасою, а й з шинкою, салом, сосисками (сардельками), обсмаженою курячим філе. Особливо смачним виходить яєчня з додаванням копченостей - м'яса (ковбаси) або сиру.

    Рецепт розрахований на 4 порції. Для любителів гарячих бутербродів таке блюдо послужить відмінним різноманітністю повсякденного меню.

    Вам знадобляться:

    • яйця - 4 штуки;
    • помідори - 2 середніх;
    • сир - 50 г;
    • вершкове масло - 20 г;
    • хліб - 4 скибочки;
    • сіль, спеції - за смаком;
    • подрібнена зелень (кріп, петрушка) - 4 столові ложки.

    1. Обсмажте у вершковому маслі скибочки хліба без м'якушки з обох сторін. «Рамка» повинна вийти товщиною в 1,5-2 см. Як варіант можна використовувати булки для гамбургерів.
    2. Розкладіть хліб на змащений олією лист.
    3. Наріжте помідор невеликими шматочками і викладіть їх всередину грінки. Вибирайте тугі томати, переспілі і водянисті размягчат булку і не дадуть яйцям добре пропектися.
    4. Вбийте туди ж по 1 яйцю. Посоліть, додайте спеції.
    5. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 5-10 хвилин.
    6. Дістаньте деко і посипте яєчню натертим сиром.
    7. Поставте блюдо в духовку ще на 5-7 хвилин до готовності.
    8. При подачі посипати подрібненою зеленню.

    Яєчня з помідорами виходить соковитою і ароматною. Так як страва готується в духовці, воно пропікається з усіх боків.

    Яєчня в булці в мікрохвильовці

    Дієтологи стверджують, що приготована яєчня на пару або в мікрохвильовій печі зберігає більшу частину корисних речовин. У свою чергу, смажені яйця зберігають лише половину всіх вітамінів і мінералів. Ще один вагомий плюс приготування яєчні в СВЧ печі - це швидкість. Готується блюдо дуже швидко.

    Вам знадобляться:

    • булки для гамбургерів - 4 штуки;
    • яйця - 4 штуки;
    • сир - 50-70 г;
    • зелень (подрібнена) - 2 столові ложки;
    • сіль, спеції - за смаком.

    1. Виріжте з булок м'якуш, так щоб помістилося яйце.
    2. Вбийте в кожну булку по одному яйцю. Посоліть, додайте спеції.
    3. Натертий сир посипте зверху.
    4. Поставте в мікрохвильову піч на максимальну потужність на 4 хвилини.
    5. Коли яєчня з сиром буде готова, посипати подрібненою зеленню.

    Розібравшись, як зробити яєчню в хлібі правильно, залишилося всього лише проявити фантазію. Комбінуйте продукти для начинки (м'ясо, ковбасні вироби, гриби, овочі, різновиди сирів). Готуйте на сковороді або в духовці, в мікрохвильовій печі або мультиварці. Прикрашайте зеленню, підбирайте спеції. І в результаті у вас вийде свою коронну страву!

    Як смажити шампіньйони на сковороді: свіжі, мариновані, заморожені

    Як варити картоплю в мундирі: способи прискорити процес і не розгубити при цьому вітаміни

    Ледачі вареники з сиром і манкою і їх дієтичні версії

    Як приготувати соус табаско: легендарна заправка для тих, хто любить гостріше

    На якій відстані від підлоги повісити плазмовий телевізор: орієнтуємося по зростанню домочадців і діагоналі екрану

    На якій висоті вішати телевізор на стіну: рекомендації для монтажу в вітальні, спальні і на кухні. Таблиця безпечних відстаней від очей до екрана в залежності від діагоналі.

    Як швидко просушити речі після прання і дощу: 9 «п'ятихвилинних» методів

    Як швидко висушити одяг після прання: екстрені методи за допомогою праски, фена і духовки. Сушимо в мікрохвильовці за п'ять хвилин або за ніч під кондиціонером. Що робити, якщо забруднилися в кафе. Які методи знищать річ.

    Василина оглядини: «Мої шестеро синів - мої помічники»

    Мама шістьох синів Василина оглядини впевнена: навіть в багатодітній родині жінка повинна знаходити час на саморозвиток, бути красивою і фізично активною. Про те, як вона все встигає і якими Лайфхак користується - в інтерв'ю порталу Woman365.ru.

    Класичний рецепт салату «Цезар»: готуємо по правилам і без них

    Гідролізна очищення духовки: заводська функція, і як провести парову обробку в старих моделях

    Що таке гидролизная очищення духовки: плюси і мінуси. Чим відрізняється від каталітичної і пиролитической. Як добитися ефекту гідролізу самостійно, якщо вбудована функція відсутня.

    Що клювати Рожевої Курці в 2017 році?

    Чим пофарбувати джинси, і як це зробити вручну і в машині-автоматі

    Як пофарбувати джинси в домашніх умовах в пральній машині і вручну. Особливості акрилових фарб. Робимо модні «варенки» за допомогою хлорного відбілювача і марганцівки. Натуральні барвники «з холодильника».

    Мазь «Капсикам»: як препарат для суглобів став популярним засобом для краси

    Інструкція по застосуванню мазі «Капсикам»: склад препарату і механізм дії. Основні сфери застосування і використання в косметології. Чи безпечний препарат, як перевірити реакцію на ліки. Які є аналоги.

    Як приготувати часниковий соус, щоб гості ахнули і зажадали добавки

    Як правильно відбивати бере: військовий і не тільки

    Як відбити бере в домашніх умовах: покрокова інструкція. Фіксація піною для гоління, лаком для волосся або парафіном. На яку сторону відбивати головний убір для військового параду.

    Як приготувати соус теріякі для свинини, ролів і овочевих салатів

    © 2013-2017 Жіночий журнал «Woman365.ru». Передрук матеріалів сайту лише з зазначенням активного гіперпосилання на джерело. Проект інтернет-видавництва «Вебополіс».