Швидкий яєчний рулет з начинкою

Рулет з моркові- нове життя старого рецепту.

На день народження дочки вирішила пошукати нові цікаві закуски на святковий стіл. Сьогодні гостей вже не здивуєш ковбаскою, сиром і іншим асортиментом. Вони хочуть бачити на столі і пробувати, звичайно, щось оригінальне, що не обридла.

Простори інтернету і кулінарні телепрограми рясніють однаковими рецептами, які чомусь не сильно цікавлять.

Подумала я, подумала, і згадала про мамину стареньку кулінарну зошит з рецептами. Напевно, у багатьох збереглися такі зошити, куди мами вклеювали всякі вирізки з єдиних в ті часи модних журналів «Робітниця» і «Крестьянка».

Пам'ятається, що заповітна зошит з рецептами передавалася мамою своїм подругам, щоб переписати рецепт. Ксероксів тоді ще не придумали, кулінарних TV програм не було і в проекті, а виписати такі журнали теж могли не всі бажаючі.

Рецепти з журналів майже всі вважалися святковими по тій простій причині, що не було можливості купити продукти для вподобаної страви. Так-так, хто пам'ятає часи тотального дефіциту, розуміє, про що це я.

У магазинах в ті часи були величезні полки з консервами в три ряди і морожена риба (це мої дитячі спогади) - все інше з величезними чергами та дефіцитом. Таке ось був час ...

Гортаючи мамині рецепти, я зайвий раз переконалася, що все нове - це добре забуте старе. Тому що вибрала я з цього зошита модний нині рецепт - яєчний рулет з начинкою з моркви, сметани і часничку. Замінивши сметану в млинці на популярний нині майонез, отримую те, що шукала. Спасибі, мамина зошит! Ти не раз ще послужиш мені вірою і правдою!

Основа цього рулету - яєчні млинці. А ось начинка може бути найрізноманітніша:

  • Сьомга, горбуша або форель (раджу засолити її самостійно - з цього приголомшливого рецептом) плюс майонез;
  • Варена ковбаска типу «Докторська» або шинка плюс майонез;
  • Голландський або плавлений сир плюс часничок і майонез (начинка схожа на відомий всім салат «Оригінальний»;
  • Сира морква плюс часник і майонез.

Продовжувати можна безкінечно, фантазуйте.

Головна ваше завдання в цьому рецепті - зіграти на контрасті начинки і основи. Щоб було або дуже ніжно, вишукано або святково і яскраво. Приблизно так, як вийшло в рецепті закуска з лаваша з сьомгою. Цю закуску завжди можна цікаво прикрасити і подати просте, але смачне блюдо в святковому і ошатному вигляді.

Я вибрала для свого заходу яскравий і барвистий варіант з начинкою з моркви. Млинці завжди можна спекти заздалегідь, тому цей яєчний рулет з розряду швидких страв. Думаю, що ця закуска дуже прикрасить мій стіл.

Швидкий яєчний рулет з начинкою, продукти:
  • Яйця - 3 штуки;
  • Майонез - 2 ст.л .;
  • Сіль - трохи. Це склад для млинців.
  • Велика морква (сира) - 1 шт .;
  • Часник - за смаком;
  • Майонез (або сметана) - 3-4 ст.л.
  • Сир (домашній, жирний або вершковий сир типу "Філадельфія" -100-150 м
Швидкий яєчний рулет з начинкою, приготування:
  1. Збити яйця.
  2. Додати майонез і сіль. Розмішати і підсмажити яєчні млинці. Цей процес можна зробити заздалегідь.
  3. Натерти на звичайній тертці тоненько нашу морква, додати часник і змішати з майонезом або сметаною.
  4. Змастити млинець вершковим сиром або сиром, протертим через сито або збитому в блендері з 1 ст. ложкою майонезу або сметани. Викласти на млинець начинку і щільно згорнути трубочкою.
  5. Можна подавати на стіл вже через годину. А можна дати настоятися і довше.
  6. Рулет красиво нарізати навскоси і красиво викласти в тарілці. Прикрасити зеленню, помідорами і кільцями маслин.

Швидкий яєчний рулет з начинкою готовий. Якщо ви збільшите кількість продуктів для млинців - можна зробити відразу кілька рулетів з різними видами начинки.

Смачного! Поділіться в коментарях вашими варіантами начинки - було б дуже цікаво.

І не забувайте підписуватися на наші нові рецепти тут, щоб вони приходили до вас на електронну пошту першими.

Спасибі за те, що поділилися цією статтею в соціальних мережах:

Цікавий рецепт, а для мене головне, що швидкий. Спробую зробити з грибною начинкою: печериці, цибуля і морква. А скільки млинців виходить з 3 яєць?

Галина! З трьох яєць виходить шість млинчиків, кожен з яких я розрізаю на три частини. Тобто виходить 18 "язичків". З грибами вийде дуже смачний рулет. Якщо сковорода зовсім маленька, то можна "витягнути" 3 млинчика на 1 яйце, але розрізати їх потрібно буде на 2 частини, інакше не виглядають при подачі.

Спасибі за такий прекрасний рецепт. Потрібно відразу і спробувати.

Відклала ваш рецепт собі в закладки. Обов'язково приготую на Новий 2014 рік яєчний рулет з начинкою.

Яку ще цікаву начинку можна загорнути в млинчики?

У такі млинці можна загорнути будь-яку начинку. Цим то блюдо і вдало: виходить варіант "три в одному", - не одна, а кілька закусок

Запропоную начинку зі шпинатом для таких млинців. А для гостей ідеальний варіант, звичайно, з червоною рибою.

Щоб рулет був довгим, можна 2-3 млинчика покласти внахлест, а на них начинку і згорнути, так більше начинки влізе і зручно потім нарізати, менше бічних "відходів"

Хороший і практичний рада, спасибі, Оксана


Яєчні млинчики з начинкою

Енергетична цінність на порцію

  • Калорійність 474 ккал
  • Білки 20,8 грам
  • Жири 41,9 грам
  • Вуглеводи 2,5 грам
  • * Калорійність розрахована для сирих продуктів.
  • 1 порція
  • 2 порції
  • 3 порції
  • 4 порції
  • 5 порцій
  • 6 порцій
  • 7 порцій
  • 8 порцій
  • 9 порцій
  • 10 порцій
  • 11 порцій
  • 12 порцій
  • Шинка 150 г
  • Яйце куряче 3 штуки
  • Зелень за смаком
  • Майонез 6 столових ложок
  • Твердий сир 150 г
  • Часник 1 зубчик

Замовте всі інгредієнти до цього рецепту з доставкою від нашого партнера інтернет-магазину «Азбука Смаку»

Замовити інгредієнти в

Ви відправляєте коментарі занадто часто. Підтвердіть свій статус людини