Яєчні страви рецепти

Злегка нагріти масло або маргарин в сковороді, обережно розбити в нього яйця і смажити на помірному вогні. Злегка посолити тільки білок (він повинен залишитися напіврідким) .Цю яєчню смажать до тих пір, поки краю не стануть золотисто-жовтими.

Професійні кулінари слабо прожарюють яєчню і поливають її прожареним вершковим маслом.

8 яєць, 1 стол. ложка вершкового масла, зелень, перець, сіль.

Масло розтопити на теплій сковороді. Яйця випустити по одному так, щоб не пошкодити жовток; посолити, поперчити і поставити на 5 хвилин в гарячу духовку. Коли білки побіліють, відокремити яйця одне від іншого гострим ножем, щоб протекло масло, і подати на сковороді або підігрітій тарілці, посипавши зеленню кропу або петрушки. Якщо яєчня готується на плиті, то сковороду з яйцями накрити кришкою або тарілкою. Можна приготувати яєчню і на маслі, розмішати з розведеним водою столовим оцтом.

Для приготування яєчні з будь-яким гарніром необхідно спочатку підсмажити на сковороді скибочки чорного хліба, сала, шинки, сосисок, ковбаси, печериць або інших свіжих грибів, помідорів, кабачків і ін. При цьому гриби потрібно підсмажити до готовності. Потім випустити на підсмажений гарнір яйця, посолити їх і підсмажити яєчню так само, як це зазначено в попередньому рецепті.

4 яйця, 4-5 шт. нирок, масло, цибулю, перець.

Нарізати на тонкі скибочки баранячі нирки, покласти на сковороду з теплою олією, посолити, смажити на сильному вогні, поки не випарується рідина. Готові скибочки нирок перекласти шумівкою в маленьку каструльку, додати таку ж кількість нарізаної цибулі, полити викіпяченним соусом бешамель, поперчити.

Посмажити яйця на вершковому маслі, перекласти на блюдо, нарізати кружечками, переклавши скибочками з нирок.

Нарізати 4 скибочки сирої шинки рівної ширини і товщини, але не дуже тонких.

Розтопити масло на маленькій сковороді, покласти туди шинку, смажити, перевертаючи, потім вийняти шумівкою, покласти на тепле блюдо.

До залишився на сковороді жиру додати трохи вершкового масла і розбити туди 4 яйця, обдати жовтки жиром і смажити. Готові яйця нарізати, покласти на кожне скибочку шинки, полити жиром, посипати нарубаної зеленню кропу і петрушки.

Нарізати на скибочки чверть смаженої холодної телячої нирки, додати стільки ж варених печериць, також нарізаних скибочками, покласти в маленьку каструльку, згустити викіпяченним соусом з мадерою, посипати червоним перцем і підігріти, не доводячи до кипіння. Сжаріть 6 яєць звичайним способом, вийняти, нарізати кружечками, викласти на блюдо, посередині покласти нирки, а між ними і яйцями - маленькі сосиски.

Нарубати ніжний, сирої, чистий шпинат, вичавити, прокип'ятити на сковороді з соняшниковою або оливковою олією, поки не випарується сік, що залишився, згустити 2-3 ложками хорошого викіпяченного соусу бешамель. Як тільки закипить, зняти з вогню, додати 5 6 анчоусів, нарізаних на тонкі скибочки. Сжаріть 6 яєць на маленькій сковорідці з маслом, нарізати на кружки, покласти шпинат в центр маленького страви, полити соусом, покласти навколо яйця.

Нарізати дрібно невеликі молоді цибулини, засмажити їх на

вершковому або соняшниковій олії, поки вони не стануть ніжними і золотистого кольору, додати солі і дрібку цукру.

Натерти дно глиняного чашки нарізаним часником, розбити туди 7-8 яєць, посолити, змішати, додати дрібку нарубленной петрушки і смаженої цибулі. Підігріти масло на сковороді, вилити туди яйця, згустити яєчню на сильному вогні, скласти її, швидко перекинути на довге блюдо, полити червоним соусом.

6 яєць, 1 велика цибулина, 1 cm. ложка вершкового масла, 3 cm. ложки молока, сіль.

Підсмажити в олії на сковороді, нарізану тонкими скибочками цибулину, стежачи, щоб цибуля не почорнів. Випустити на підсмажену цибулю збиті з молоком і злегка посолені яйця. Тримати, помішуючи, на вогні до готовності.

8 яєць, 2-3 цибулини, 1 cm. ложка вершкового масла або жиру, 1 cm. ложка борошна, 1 склянка молока, зелень, перець, сіль.

Нашатковану цибулю підсмажити на маслі або жирі до золотистого кольору, влити молоко, вмішати муку, перець, сіль і варити до загустіння. Вилити на цей соус збиті з сіллю яйця і запекти під кришкою. Подаючи, посипати зеленню цибулі або петрушки.

8 яєць, 1 склянка вершків, 1 cm. ложка вершкового масла або жиру, 3 cm. ложки дрібно нарізаної зеленої цибулі, зелень петрушки, перець, сіль.

Випущені яйця розмішати з вершками, дрібно нарізаною зеленою цибулею, сіллю, перцем, налити шаром на сковороду з маслом або жиром. Коли яєчня почне «стягуватися», нарізати ромбами, квадратами і подавати гарячої, посипавши зеленню петрушки.

Випустити 7-8 яєць. Взяти 4 твердих, не надто стиглих томата, розрізати впоперек на 2 частини. У кожній половині зробити поглиблення, посолити, відкинути на 10 хвилин на решето, наповнити внутрішність фаршем з підсмаженою печінки, змішаної з дрібно рубаними грибами. Покласти томати на сковороду з соняшниковою або вершковим маслом і смажити 10-15 хвилин, зберігаючи їх цілими.

Викласти на блюдо і на кожну половинку томатів помістити по випускного яйцю. Зверху полити густим томатним соусом.

3 яйця, 80 г м'яса, 20 г вершкового або топленого масла, зелень.

Яловичину, телятину, баранину або не дуже жирну свинину нарізати поперек волокон на шматки товщиною 1-1,5 см, відбити сапою до товщини приблизно 0,5 см. Відбиті шматки нарізати на брусочки довжиною по 3-4 см і підсмажити на сковороді з жиром . Вилити на м'ясо яйця і смажити, як яєчню натуральну. Можна посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки, кінзи, кропом, зеленою цибулею.

Варені шинку і ковбасу нарізати скибочками, обсмажити на порціонної сковорідці, додати припущені дрібно нарізані печериці або білі гриби, добре прогріти, влити томатний соус, довести до кипіння, випустити 2 яйця, посолити, посипати перцем, злегка підсмажити на плиті, потім довести до готовності в духовці. При подачі жовток посипати кропом або зеленню петрушки.

3 яйця, 50 г молока, 1 cm. ложка вершкового масла.

Влити в миску або в каструлю яйця, посолити, додати трохи молока і збити виделкою або вінчиком. Отриману масу вилити на гарячу сковороду з маслом і смажити на сильному вогні, злегка струшуючи сковороду, щоб яєчна маса прогрівається рівномірно. Як тільки яєчня почне густіти, гнучким ножем загорнути її краю з двох сторін до середини, надаючи таким чином омлету форму довгастого пиріжка, відкинути його швом вниз на тарілку або овальне блюдо, змастити шматочком вершкового масла і негайно ж подати на стіл.

Його готують так само, як натуральний омлет. Яєчну суміш підсмажують на сковороді до загустіння. На середину маси кладуть підготовлений фарш і закривають його з обох сторін, піднявши за допомогою тонкого ножа краю і надавши омлету форму довгастого пиріжка або будь-яку потрібну форму.

б яєць, 4-6 cm. ложок молока, 300 г твердого сиру, 50 г вершкового масла, сіль.

Сир нарізати скибочками завтовшки 1 см і підсмажити на сковороді з маслом. Яйця збити з сіллю, з'єднати з молоком, розмішати і вилити на підсмажений сир. До кінця смаження омлет поставити в гарячу духовку.

6 яєць, 50 г вершкового масла, 100 г підсохлого твердого сиру, 3-4 cm ложки молока, кріп, крес-салат, зелена цибуля, сіль.

Яйця добре збити з сіллю, додати натертий сир, молоко, перемішати і вилити НЕ товстим шаром на сковороду з розігрітим маслом. Смажити, струшуючи сковороду, до згортання яєчної маси (НЕ помішувати). Готовий омлет згорнути трубочкою, укласти на блюдо і посипати дрібно нарізаними листочками петрушки, зеленою цибулею або крес-салатом.

6 яєць, 100 г сиру, 100 г пшеничного хліба, 6 cm. ложок молока, 2 cm. ложки олії.

М'якоть білого хліба намочити в молоці, розім'яти, додати сирі яйця, все це добре збити ложкою, всипати натертий сир, посолити, перемішати, вилити на гарячу сковороду з маслом і смажити, як натуральний омлет. Цей омлет можна вилити на гарячу сковороду з маслом і запекти в духовці. Омлет буде дуже пишним, якщо половину білків відокремити, збити в піну і перед запіканням змішати з приготованою масою.

20 г нарізаного дуже тонкими скибочками шпику підсмажити, додати 1 порцію (ополоник) омлетного тесту і пекти звичайним способом. Посипати дрібно нарізаною петрушкою і гарнірувати скибочками помідорів.

4 яйця, 100 г ковбаси, 100 г молока, сіль.

Збити яйце з молоком і сіллю. Ковбасу нарізати тонкими скибочками, підсмажити і залити яєчною масою. До кінця смаження омлет згорнути навпіл і подати.

4 яйця, 100 г шинки, 1 cm. ложка олії, зелень петрушки, перець, сіль.

Яйця збити і додати до них дрібно нарізану шинку, петрушку, чорний перець і сіль. На великій сковороді розігріти масло, вилити яєчну суміш. Омлет підсмажити з двох сторін. Готовий омлет згорнути у вигляді рулету і вирішувати навпіл. Подати гарячим.

На смажений біфштекс натуральний покласти яєчню з одного яйця. Гарнір - смажена картопля і хрін струганий. Полити м'ясним соком і розтопленим вершковим маслом.

Зачищену м'якоть корейки або задньої ноги нарізати поперек волокон на порційні шматки.

Кожен шматок м'яса відбити, надати йому круглу форму, посипати сіллю, перцем і обсмажити з обох боків до готовності. Окремо приготувати на порційній сковороді яєчню. При відпустці смажену свинину полити м'ясним соком, зверху покласти яєчню і посипати її зеленню петрушки або кропу. На гарнір подати зелений горошок або смажену картоплю. Замість зеленого горошку можна подати солоний огірок.

Свинячу копчену грудинку нарізати (без шкіри) поперек скибочками, які, в свою чергу, також розрізати впоперек на три частини. Шматочки грудинки підсмажити на сковороді разом з ріпчастою нашинкованнимцибулею, додати нарізану тонкими скибочками такого ж розміру, як грудинка, смажену свинину, посипати сіллю, перцем, залити сумішшю яйця з молоком і запекти. Подавати на тій же сковороді, на якій запікалася.


Цікаві яєчні рецепти: які страви можна приготувати з яєць

Якщо вам смертельно набридла звичайна яєчня, яку ви всією сім'єю йдіть на сніданок, то це не привід виключати корисні яйця зі свого раціону. Ми зібрали цікаві яєчні рецепти, завдяки яким ви знову полюбите смак яєць.

1 ч. Ложка соєвого соусу

2 ст. ложки цукру

3 с. ложки рослинної олії

2 ст. ложки сухого білого вина

Як готувати омлет по-японськи:

1. Збити яйця віночком, після чого яєчну суміш процідити через сито. Додати цукор, біле сухе вино, соєвий соус і трохи солі за смаком. Гарненько збити.

2. Розігріти сковороду, акуратно змастити її вимоченої в маслі серветкою або кухонної пензликом. Налити 1/3 яєчної суміші. Коли суміш трохи підсмажиться, загорнути лопаткою омлет в рівний рулет (вийде в три руху руки). Ми залишаємо його на краю сковороди.

3. Виливаємо половину суміші - вона повинна просочитися під готову частину рулету. Коли другий омлет схопитися загорнути в нього перший рулет. Повторити те ж з останньою партією омлету. До омлету можна подарувати імбир і васабі.

200 г томатного соусу

6 крапель соусу табаско

чорний мелений перець

Як готувати запечені яйця в соусі:

1. У посудині змішати соус табаско з томатним соусом, трохи поперчити і посолити. Розкласти по за формами (можна взяти навіть форми для кексів). Розбити в кожну форму по 2 яйця. Поставити в духовку на 20 хвилин при температурі 180-200 градусів.

2. Потім вийняти, посипати сиром і повернути в духовку і почекати, поки розплавиться сир.

1,5 ст. ложки борошна

150-200 гр. фаршу (будь-якого)

1 помідор або томатна паста

1 ст. ложка сметани

1 ст. ложка води

Як готувати яєчну запіканку:

1. Дрібно нарізати цибулю і помідор. Розморозити фарш. Все це змішати, посолити і поперчити, потім відправити смажитися на розігріту сковороду з рослинним маслом.

2. У посудині добре збиваємо яйця, сметану воду і борошно. Нагріваємо духовку до 180 градусів. У форму для випікання виливаємо яєчну суміш і додаємо туди фарш і залишаємо пектися на 20 хвилин. Потім виймаємо з духовки і посипаємо сиром із зеленню.

оригінальний і рецепт яєчні в булочці, яка підніме настрій перед робочим днем.