Яєчний рулет з сиром і часником на сковороді

Час приготування рулету: 30 хвилин, не рахуючи часу на витримку в холодильнику.

Страви, приготовані на основі яєць, займають почесне місце серед лідируючих страв. Завдяки кефіру, приготований рулет з сиром і часником на сковороді вийде не тільки смачним, але і дієтичним. Його, по праву, можна віднести до розряду найкрасивіших при подачі страв для бенкетів. За рахунок вмісту кефіру рулет виходить ніжнішим, а часник надає йому пікантності. Простий рецепт покроково з фото дозволить вам приготувати смачний яєчний рулет з часником і сиром. Завдяки простим рекомендаціям, рецепт рулету з яєць стане улюбленим на вашій кухні.

Як приготувати яєчний рулет з часником і сиром на сковороді

Безпосередньо перед цим рулету виймаємо з холодильника курячі яйця. Після чого їх потрібно вимити під проточною водою. Очищаємо зубки часнику, готуємо норму кефіру, майонез, сіль, олія для смаження омлету і плавлений сирок. При бажанні можна використовувати в якості начинки рулету будь-який сорт твердого сиру. Сам по собі плавлений сирок добре тримає форму, якщо брати твердий сир, потрібно буде збільшити кількість майонезу.

У посуд вбиваємо курячі яйця, всипаємо до смаку кухонної солі і для ніжної консистенції додаємо кефір. Жирність використовуваного кефіру не має важливості, якщо вам потрібно менше калорійне блюдо, краще взяти знежирений кисломолочний продукт. Далі необхідно збити в однорідну консистенцію омлетну масу. При бажанні до яєчної маси можна додати улюблені спеції.

З отриманої маси смажимо яєчний млинець на добре розпеченій сковорідці з рослинним маслом. Щоб він добре пропікся, можна накрити сковорідку кришкою або смажити з обох сторін. Готовий омлет викладаємо на папір, щоб стік зайвий жир.

Поки наша заготовка для рулету остигає, необхідно приготувати сирну начинку. Натираємо на дрібній тертці плавлений сирок. Щоб він добре натирався і не прилипав до тертці, її потрібно попередньо змочити водою.

До натертого сирку додаємо пропущений через прес або дрібно подрібнений часник. Причому кількість часнику можна як збільшити, так і зменшити, все залежить від ваших смакових уподобань. Після чого сир з'єднуємо з майонезом і гарненько перемішуємо. Противники зайвих калорій і майонезу можуть використовувати в начинці кефір.

Отриманою масою змащуємо остиглий омлет і звертаємо його акуратно в рулет. Для збереження форми і аромату рулет яєчний з сиром і часником приготований на сковороді загорнути в харчову плівку. Витримати в холодильнику 1 годину.

Готовий рулет нарізати гострим ножем на порційні шматочки. Укласти на тарілку, прикрасити зеленню на свій розсуд і подавати до столу. Вдалих вам експериментів на кухні з рецептами з кефіру і смачного!


Рецепти від користувачів

Міксером збити яйця з майонезом до однорідної маси. Перелити яєчну суміш на деко, застелене пергаментним папером. Випікати омлет в духовці до готовності. Для начинки натерти на дрібній тертці плавлені сирки, додати майонез, змішаний з подрібненим часником і тертими горіхами.

Відокремити від паперу приготований яєчний омлет, при цьому залишивши його на ній. Зверху рівномірно викласти на омлет начинку і згорнути його в рулет за допомогою паперу для випікання.

Загорнути готовий рулет в харчову плівку і покласти в холодильник на 2 години.