Яєчня з помідорами

Пропоную Вашій увазі відмінний недільний сніданок. Як ви могли помітити, я дуже люблю смажені яйця. А ось рецепт яєчні з помідорами дізнався зовсім недавно. Дружина якось раз, після декількох років спільного життя вирішила мене здивувати. І здивувала. Вийшло дуже смачне і просте блюдо.

Приготування смаження яєчні з помідорами:

Як тільки перевернули помідор на другу сторону і посолити. Забиваємо в смажені помідори яйця. Щоб яєчня вийшла яєчнею, яйця потрібно бити про тупі предмети, наприклад об стіл.

Моя дружина любить, щоб білок був добре просмажений. А жовток залишався рідким. З цього я накриваю сковорідку кришкою. І тушу пару хвилин, щоб весь білок встиг згорнутися. А жовтки залишилися рідкими.

Виходить смачний, швидкий і простий сніданок. Багатий білками і вітамінами. Смачного.

  • яєчня
  • Грінки з яйцем
  • Омлет з грибами
  • Яєчня "Серце"

Відмінне блюдо! Спробуйте ще перед обжаркой помідорів-прожарити кільця солодкого перцю-не пошкодуєте! Успіхів!

Так, спасибі за гарне доповнення! Теж люблю додавати перець, виходить дуже ароматне блюдо.

А я завжди додаю цибулю (краще зелений), базилік (зелений), через брак базиліка-кріп, обов'язково чорний перець, а помідори очищені від шкірки просто ріжу довільно. Овочі готую в окремій сковорідці, а потім просто викладаю на яєчню, при цьому у нас з чоловіком різні рецепти яєчні, але тим не менше це називається "яєчня з помідорами".


яєчня

Упевнений, багато сахаються від словосполучення «фаст-фуд». Для людини, яка звикла до домашньої їжі, перекусити виробами швидкого приготування - неприйнятно. Були часи, коли вуличний фастфуд: біляші, пончики, пиріжки - був навіть смачний і безпечний. Ще пам'ятаю часи, коли на роботу треба було їхати дуже і дуже рано, а поснідати до 8-9 ранку було просто ніде. І часу на підготовку було до півгодини. У таких випадках було всенародне чергову страву - яєчня.

У літературі (і, звичайно ж, в інтернеті) можна прочитати, що яєчня - це блюдо будь-якої кухні. Наприклад, європейської або східної. Я не згоден з таким твердженням. Напевно ще в далекій давнині, вміст пташиного (крокодилового, черепашачого і т.д.) яйця, запечене або смажене на камені було частиною кулінарії людини, причому частіше, ніж смажене м'ясо. Збирати легше, ніж полювати.

Для нас це - блюдо звичне. Здавалося б, нічого складного. Розігріта сковорідка, трохи масла і кілька свіжих яєць. Втім, є деякі правила, вірніше загальноприйняті норми, які зазвичай нікого не хвилюють.

Не знаю, звідки пішла назва - яєчня-Глазунов. Але два підсмажених на сковорідці яйця дійсно схожі на два ока. Вважається, що при смаженні яєчні білок повинен бути зсілим, а жовток повинен бути напівсирим. Хоча, це на любителя. Наприклад, я люблю - щоб жовток був абсолютно сирим і випливав, щоб можна було зібрати його шматочком свіжого хліба. А серед знайомих є люди, які вважають за краще зовсім прожарений жовток.

Крім того, у нас більш популярна яєчня-брехуха. Вона готується з злегка збитих, вірніше перемішаних виделкою яєць, молока і спецій. Цей варіант більш схожий на омлет, хоча і вважається яєчнею. Традиційна страва англійського сніданку - яйця з шинкою або беконом, саме так і готується.

Яєчня - блюдо просте і універсальне. Одно-два підсмажених яйця прекрасно поєднуються з помідорами, смаженою салом, грибами, смаженою цибулею та іншими продуктами. Яєчня - блюдо поживне, ситне. Як не дивно, воно навіть вважається «здоровим» стравою. У США проводили дослідження і визначили, що смажені яйця це найвдаліший варіант для сніданку.

Десь читав, що в Європі існують клуби, які об'єднують людей, які захоплюються спекотної яєць. Виявляється, що форма і зовнішній вигляд смаженого яйця можуть бути предметом мистецтва.

  • вихід: 1 Порція
  • підготовка: 5 хв
  • приготування: 15 хв
  • Готується за: 20 хв

Яєчня для сніданку

  • 2 шт Курячі яйця
  • 1-2 шт Помідор
  • 1 зубчик Часник
  • 2 ст.л. Рослинна олія (або вершкове)
  • За смаком Сіль, чорний перець

Спосіб приготування швидкого сніданку - яєчня з помідором

  1. Звичайно ж, яєчня повинна бути зі свіжих яєць, а яйця краще домашні. Хоча про що я, хто зараз вдома тримає курку. І навіть на базарі яйця не завжди домашні, а з птахофабрики. У будь-якому випадку, яйця потрібні виключно свіжі. Стиглий великий помідор - без пошкоджень і найчервоніший.

Зубчик часнику очистити розплющити колодкою ножа. Обсмажити часник на маслі протягом 2-3 хв

Помідор розрізати на кружечки товщиною 3-4 мм. Обсмажити помідор на маслі по 1 хвилині з кожної сторони

Викласти підсмажені помідори на тарілку

Підсмажити яйця до кращою ступеня готовності

Викласти смажені яйця зверху помідорів і обсипати зеленню

Яєчня це просто, швидко і смачно