Яйце пашот в мікрохвильовці

Сіль - 1 щіпка

Готували ви яйце пашот? Тоді уявляєте, як виглядає це швидке і оригінальне яйце, зазвичай його подають на сніданок.

А чи пробували ви приготувати яйце пашот в мікрохвильовці? Давайте спробуєм! Це ще швидше і простіше.

Приготуємо зовсім не складний набір продуктів.

Візьмемо відповідну для мікрохвильовки миску.

І наллємо в неї воду.

Тепер додамо щіпку солі і перемішати воду до її розчинення. Іноді застосовують оцет, але тоді яйце кислить, я в цьому випадку поступаю за порадою відомого кухаря І.Лазерсона - він радить брати сіль.

Тепер обережно розіб'ємо яйце, щоб не пошкодити жовток. Виллємо яйце в воду і поставимо в мікрохвильовку на максимальну потужність на 2 хвилини, подивимося готовність, якщо білок схопився, то почекаємо півхвилинки і виймаємо. Буває, що час злегка розрізняється, і потрібно ще прогріти хвилинку, це залежить від потужності мікрохвильовки, застосовуваної посуду і кількості води, тому готуючи перший раз, завжди відстежуйте процес.

Можна аналогічно готувати кілька яєць, пропорційно збільшивши кількість води, обсяг посуду і час приготування.

Наше яйце пашот в мікрохвильовці готове. Помістіть його на сито, щоб стекла вода.

Запрошуємо на сніданок!

Зазвичай яйце пашот подають з підсмаженими грінками, зі свіжими овочами та зеленим салатом.


Яйце пашот в мікрохвильовці

Без яєць багато хто не уявляє свій ранок! На сніданок готують омлети, яєчню, яйця всмятку. Яйця пашот в наше життя увійшли не так давно, але впевнено і вже багато полюбили цей спосіб приготування яєць. Але на підготовку яєць пашот за всіма правилами треба час і увагу, а вранці у нас його майже завжди мало, ми весь час поспішаємо і запізнюємося. Хочу познайомити вас з новим експрес-методом, сподіваюся, цей спосіб сподобається і стане в нагоді. Сама я його впізнала теж зовсім недавно, відразу ж випробувала і він вже завоював мою любов і любов моєї сім'ї.

  • Щоб приготувати яйце пашот в мікрохвильовці нам знадобиться потрібну кількість яєць, склянку (чашка) і вода.

Як приготувати яйця в мікрохвильовці:

1. Наллємо в стакан до половини воду і акуратно розіб'ємо в нього яйце.

2. Ставимо стакан в мікрохвильовку і вмикаємо на повну потужність (у мене 800 Вт) на 40 секунд.

3. Дістаємо стакан з уже готовим блюдом. Яйце виходить дуже ніжним, рідким всередині, на мій погляд, не гірше, ніж приготоване класичним способом.

Хочу зауважити, що мікрохвильовки у всіх різні і технічні характеристики у них теж різні, тому час приготування може бути більше або менше. Коли я спробувала вперше приготувати цим способом пашот, у мене вийшло з другого разу. У перший раз я яйце зварила круто! Так що експериментуйте!

Смачний і корисний сніданок готовий, подамо яйце пашот з зеленим салатом, з овочами, з підсмаженим тостом. Заряд бадьорості і енергії на кілька годин!

Автор фото рецепта: Надія Юрікова.

Мікрохвильова піч Panasonic. Повна потужність 800 Вт.

12 коментарів до "Яйце пашот в мікрохвильовці"

15 жовтня, 2015 о 20:02

а Ви стакан кришкою не накривати?

Відповісти на коментар →

16 жовтня, 2015 о 07:44

Ні, не накриваю. Ви маєте на увазі, не вибухне чи яйце?))) Нічого подібного поки не траплялося. Думаеете, краще не ризикувати? )))

Відповісти на коментар →

16 жовтня, 2015 о 12:29

Може вибухнути, а може і не вибухнути! Це ж яйце і мікрохвильовка)))). Вирішила спробувати Ваш рецепт: в перший раз накрила - вибухнуло. Другий раз не накривала, але налила багато води - не вибухнуло. Правда, у мене поки виходить тільки твердий жовток, але результат порадував. Як варіант швидкого сніданку, взагалі відмінний. Я давно практикую омлети в мікрохвиль. печі, але вони приїдаються швидко, та й сухуватими виходять.

Відповісти на коментар →

15 жовтня, 2015 о 21:55

Виглядає апетитно, але це скоріше яйце «всмятку» без шкаралупи. Пашот не кожен кухар вміє готувати!

Відповісти на коментар →

16 жовтня, 2015 о 07:48

Дякуємо! Виходить смачно і бистро.Даже швидше, ніж варити всмятку. А справжнє яйце-пашот - це ритуал, так.)))

Відповісти на коментар →

16 жовтня, 2015 о 12:17

я в мікрохвильовці ніколи не готувала,

тільки розігріваю, але тарілку завжди накриваю кришкою

Відповісти на коментар →

18 жовтня, 2015 о 19:52

Прикольно, як варіант швидко перекусити відмінно підійде. Правда перший раз вибухнуло хоч і води багато було, другий раз накривав.

Відповісти на коментар →

11 листопада, 2015 о 21:59

Цікавий рецепт, спробую. А чи можна таким способом відразу кілька яєць приготувати, в 3-4 склянках?

Відповісти на коментар →

12 листопада, 2015 о 11:13

Навіть не знаю, не пробувала. Але, думаю, вийде.

Відповісти на коментар →

28 січня, 2016 о 10:40

Надія, спасибі за рецепт! Тепер це мій найулюбленіший спосіб приготування яєць. Шалено смачно домашній хлібець вмочати в розтікся жовток)))

Відповісти на коментар →

28 січня, 2016 о 11:05

Будь ласка, Анна! Я рада! )))

Відповісти на коментар →

01 квітня, 2016 о 17:06

Цікавий спосіб приготування. У мене ніколи не виходило приготувати яйце пашот, переклад продуктів. Обов'язково спробую. Яйця потрібно брати обов'язково свіжі, яким не більше 3 днів.