Як приготувати смачний борщ без м'яса - покроковий рецепт з фото, як варити

Борщ без м'яса - це ідеальне блюдо для тих, хто дотримується посту або є вегетаріанцем. Навіть без м'яса його можна приготувати настільки вдало, що до смаку не відрізнити від традиційного борщу.

Борщ за сьогоднішнім рецептом виходить настільки смачним і «правдоподібним», що нітрохи не поступається класичному. Відсутність м'яса його анітрохи не псує. Замість нього насиченість нашому борщу додасть корінь селери. Він зробить борщ без м'яса настільки ароматним, що ви забудете про звичайний рецепті вашого улюбленого першого страви.

Для того, щоб приготувати смачно борщ без м'яса і зробити його наваристим і насиченим за смаком, необхідно знати кілька секретів. Саме від них безпосередньо залежить смак борщу:

  • Для того, щоб ваш овочевий борщ вийшов з яскраво вираженим смаком, необхідно правильно обсмажувати овочі. Якщо їх закинути відразу в киплячу воду, борщ вийде водянистим і несмачним.
  • Овочі для борщу необхідно зажарювати у великій кількості масла. Вогонь при цьому повинен бути сильним, щоб овочі покрилися золотистою скоринкою.
  • Воду завжди необхідно солити в самому початку і постійно пробувати на смак. Якщо трохи недосіл борщ без м'яса, вийде вариво, що не має ніякого смаку.
  • Всі інгредієнти необхідно додавати в строгому порядку, при цьому нарізати їх потрібно якомога дрібніше: так вони віддадуть весь свій смак і аромат.
  • Томатну пасту для борщу краще зробити самостійно. Якщо ви додасте в борщ без м'яса томатну пасту з магазину, він буде кислим, і в нього доведеться додавати багато цукру.
  • Часник і мелений чорний перець надають борщу багатство смаку, тому їх необхідно додавати обов'язково.
  • Варитися борщ повинен на повільному вогні, не допускайте того, щоб він вирував: так овочі швидше «подружаться» і борщ без м'яса придбає насичений смак.

Про решту секрети приготування борщу без м'яса ви дізнаєтеся з нашого покрокового фото рецепта.

(400 г)

  • (250 г або 3-4 середніх картоплини)

  • (150 г або 1 шт.)

  • (100 г або 1 невелика морквина)

  • (1 шт.)

  • Перець солодкий болгарський

    (1 шт.)

  • (100 г)

  • (Трохи для смаження)

  • (за смаком)

  • Перець чорний мелений

    (за смаком)

  • (1-2 шт.)

  • Ось такий набір інгредієнтів нам знадобиться для приготування борщу без м'яса. Поставте трилітрову каструлю на вогонь і наповніть її водою трохи більше половини. Картопля очистіть від шкірки, і наріжте дрібними кубиками. Після того, як вода закипить, киньте його в воду. Періодично прибирайте шумівкою пінку від картоплі. Зменшіть вогонь, нехай він потихеньку вариться.

    Тим часом підготуйте інші овочі. Буряк, морква, селера очистіть від шкірки, гарненько промийте водою і натріть на тертці, яка призначена для корейської моркви. В результаті овочі у вас повинні вийти у вигляді подовженої соломки. Завдяки такій нарізці борщ без м'яса набуде більш насичений смак. Болгарський перець почистіть, видаліть все насіння і перетинки і наріжте дрібною подовженою соломкою, намагаючись повторити нарізку інших овочів.

    Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними квадратиками. Візьміть сковороду, поставте на вогонь і налийте трохи олії. Пам'ятайте про те, що вогонь повинен бути більшим, адже овочі повинні придбати золотисту скориночку. Додайте в розпечене масло нарізану цибулю і болгарський перець. Обсмажуйте протягом п'яти хвилин.

    Слідом відправте морква і селера, трохи змішайте овочі і продовжуйте обсмажувати їх.

    Буряк з томатною пастою відправте наступними в заправку для борщу без м'яса. Обсмажуйте протягом 5-7 хвилин, щоб зайва волога випарувалася, а томатна паста трохи запеклася.

    Після цього налийте в сковорідку трохи води, додайте спеції, сіль і гарненько змішайте всі компоненти. Гасіть овочі протягом декількох хвилин. Якщо томатна паста дала кислинку, можна додати трохи цукрового піску на смак.

    Тим часом дрібно наріжте білокачанну капусту, трохи пам'ятаєте її.

    Надішліть капусту в каструлю з картоплею. Варіть капусту до тих пір, поки вона не стане злегка хрусткою. Для різних сортів капусти необхідно різний час для варіння. Додайте в овочевий бульйон кілька штук лаврового листа.

    Готову овочеву заправку додайте в каструлю з картоплею і капустою. Добре перемішайте овочі і долийте води, якщо це необхідно. Доведіть борщ до смаку, додавши солі, перцю і, якщо потрібно, цукру.

    Зелень дрібно наріжте і відправте в каструлю з борщем. Видавіть кілька зубчиків часнику: так овочі відкриють свої смаки в борщі без м'яса. Вимкніть борщ і накрийте кришкою, нехай трохи настоїться. Дуже важливо не переварити овочі.

    Ну, як же улюблений борщ буде без сметани. Додайте кілька ложок сметани в кожну тарілку і поставте на стіл.

    А які аромати видає ваш борщ без м'яса! Це просто неперевершено! А тепер спробуйте його на смак і переконайтеся в тому, що відсутність м'яса не робить його менш смачним! Подайте борщ до столу, наріжте чорного хліба і покладіть трохи часничку.

    Борщ з копченостями

    2504 0 40 хв. 6

    4389 0 60 хв. 20

    3448 0 60 хв. 10

    Борщ з куркою в мультиварці

    3783 0 45 хв. 15

    чт, 04/13/2017 - 13:46

    Борщ вийшов чудовим, спасибі за рецепт.

    чт, 08/24/2017 - 12:47

    Борщ огидний, несмачний.

    Робила все за рецептом, покроково, один по одному і це жахливо.


    Борщ без м'яса

    Червоний борщ можна пріготуваті и без м'яса, и від цього его смакові якості особливо НЕ постраждають, а страва все одно Вийди смачно и наваристий. До того ж на его Приготування вам не придется втрачають много годині - максимум годину.

    5-6 Середніх картоплиння;

    1 великий буряк;

    1 велика Морквина;

    1 середня Цибулини;

    половинка невелікої капусти;

    томатний соус або паста;

    сіль и чорний Мелень перець - за смаком;

    лавровий лист и чорний перець горошком;

    рафінована соняшникова олія - ​​для смаження.

    Варити український борщ ми почнемо з подготовки інгредієнтів. Для цього картоплю та патенти очистити від шкіркі и порізаті ее кубиками невеликого розміру.

    Ріпчасту цибулю очіщаємо від лушпіння и теж дрібно нарізаємо его.

    Моркву и буряк чистимо. Буряк ріжемо тоненькою соломкою, а морквиння необходимо натертий на крупній Тертки. Язиком на тертці буряк не рекомендую, це варіант для Ледачому, Який, по-моєму, псує смакові якості борщу.

    Білокачанну капусту дрібно шаткуємо.

    Заліваємо ее холодною водою и ставімие на плиту на сильний вогонь, щоб закіпіло. После закипання додаємо сіль (на каструлю 2,5 літра я кладу одну столову ложку), кілька лаврових лісточків и пару горошин чорного перцю. Зменшуємо вогонь и Продовжуємо варити картоплю до напівготовності.

    Поки вариться картопля, займемося Приготування засмажкою до борщу. Саме від неї покладах, Наскільки червоним Вийди наш борщ. Я особисто люблю, щоб колір цієї страви БУВ насіченім, тому засмажці пріділяю особливо увагу. Розігріваємо сковороду на рослінній Олії и обсмажуємо на ній цибулю з Морква: цибулю до злегка золотистого стану, а моркву - до м'якого.

    Додаємо до цибулі и моркви порізаній буряк і ще немного обсмажуємо, накривши сковороду зверху кришкою.

    Коли овочі немного протушкувати, прийшов час томату. Я зазвічай використову томатну пасту, но ее можна замініті и соусом, и даже кетчупом. Ось такого маленького пакетика мені вистача на 2,5 - літрову каструлю.

    Відправляємо томат в сковороду до овочів, додаємо в неї немного води и тушкуємо овочі практично до готовності.

    Зажарка до борщу у мене всегда Вихід насіченого червоного кольору.

    Коли картопля наполовину Звара, додаємо в каструлю приготовання зажарку и варимо все разом хвилин 10-15.

    Потім туди ж відправляємо нашатковану капусту и доводяться борщ до готовності. Я люблю, щоб капуста булу м'якою, тому варю ее ще мінімум 10-15 хвилин. Если ж ви віддаєте предпочтение ее в хрусткій виде, Додати капусту в каструлю треба практично перед закінченням варіння.

    Подаваті червоний борщ Найкраще з домашньою сметаною, чорним хлібом и салом.