Mi-lady.com

Весною и літом, только з'являється молодий щавель, відразу хочеться зваріті смачного зеленого борщу и потішіті свою сім'ю (зелений борщ у нас корістується більшою популярністю, чем червоний).

Для Приготування 4 л незрівнянно смачного кислого борщу, нужно следующие продукти:

  • щавель свіжий (2 пучка більшіх), щоб був кисленький (або 3 ст. л. заготовленого на зиму);
  • 4 Великі картоплиння, або 6 Середніх;
  • половина більшої моркви;
  • 1 невеличка Цибулини;
  • 2 ст. л. Олії;
  • 1 лавровий лист;
  • 4-5 горошин чорного перцю;
  • сметана;
  • М'ясо або ребра (в залежності, что у Вас є в наявності и что более полюбляєте);
  • петрушка зелена та кріп;
  • сіль, перець до смаку.

Борщ у мене БУВ на м'ясі, тому найперше я поставила відваріті м'ясо. После кіпіння я Першу воду зліваю и заливаю чистою водою 2/3 каструлі и Залишани его варити десь на 30 хв.

Окремо у іншій каструлі відварюю яйця в течение 10 хв. и заливаю холодною водою, щоб охолоду.

Картоплю нужно почисти, добро ПРОМІТЕЙ та порізаті на кубики.

Цибулю такоже ріжемо, моркву трьом на дрібній тертці и разом смажімо на Олії на легенькому вогні до золотаво кольору.

Коли м'ясо немного проварити, додаємо у каструлю картоплю, моркву з Цибулів, лавровий лист та перець горошком и варимо ще хвилин 25-30.

Тім годиною щавель нужно поміті та порізаті, яйця - почистити, порізаті кубиками.

Додаємо щавель и яйця у каструлю, коли всі інгредієнті вже зварені, солимо, перчімо, подрібнену зелень для аромату додаємо такоже. 2-3 хв. борщик ще має покіпіті готов! Подаємо зі сметаною!

Зелений борщ можна варити круглорічно, для цього слід літом заготовіті щавель!

Як пріготуваті смачну каву?

Омлет з молоком: 5 смачних рецептів Приготування різнімі

Тушкована куряча печінка у сметані

Заварний крем для «Наполеон», еклерів, панкейків

Млинці на молоці з карамелізованімі яблуками Всередині

Варена квасоля з грибами та м'ясом - рецепт

Картопляні зрази з м'ясом

Мариновані огірочки на зиму

Як пріготуваті маршмелоу-мастику для оформлення торта чи капкейків?

Яблучний торт з корицею: покроковий рецепт


Зелений борщ зі щавлем

Найцікавіше, що зелений борщ і справжній борщ або пісний борщ, мають один до одного таке ж відношення, як яблуко до устриці. Навіть окрошка з квасом ближче.

Але історично, у нас, його називають «зелений борщ», в Росії «зелений борщ», а по суті це м'ясний суп зі щавлем.

Своєю назвою зелений борщ зобов'язаний щавлю, який додає борщу характерний зелений колір.

Виключно смачна і корисна страва. Особливо навесні. Вийшов сьогодні за продуктами на базар. Стоять бабульки з кошиками - торгують всякою всячиною. І у кожної, зауважте - у кожної, кілька пучків прекрасного молодого, яскраво-зеленого щавлю. І здригнулося серце ...

Зелений борщ у нас варять майже цілий рік. Для цього щавель навіть консервують. Але навесні - це ритуал, майже як зустріч весни. Мені, наприклад, подобається, щоб борщ був гарячим, як прийнято їсти червоний борщ або борщ з грибами, і не дуже зеленим, і густим. Наш зелений борщ з щавлем - це щось. Просто і завжди відмінно.

Зелений борщ зі щавлем

  • вихід: 3 порції
  • підготовка: 60 хв
  • приготування: 45 хв
  • Готується за: 1 година 45 хв

Зелений борщ кожен варить як йому подобається.

  • 300-400 гр Жирні свинячі ребра
  • Великий пучок Щавель
  • 1 шт Морква
  • 1 шт Цибуля
  • за смаком Коріння: пастернак, петрушка
  • 2-3 шт Картопля
  • 2 шт Яйце
  • за смаком Зелень петрушки
  • 50 гр Масло вершкове
  • за смаком Спеції: сіль, перець, лавровий лист
  • за смаком Сметана

Картопля, коріння, яйця

Спосіб приготування першої страви - зелений борщ

  1. Як завжди, для початку зварити бульйон - зі свинини, можна з курки. Найкраще підійдуть жирні свинячі ребра.

Найкраще підійдуть жирні свинячі ребра

Додати цибулю і коріння

Нарізати зварені яйця

Додати нарізану картоплю

Щавель для зеленого борщу

Кинути в борщ нарізаний щавель

Додати в зелений борщ нарізану зелень і яйця

Додати в борщ шматочок справжнього вершкового масла

Борщ зі щавлем - улюблений рецепт

Зелений борщ зі щавлем - улюблений рецепт