Рецепти випічки для сіліконовіх форм

на «озброєнні»Пан зі стажем напевно є Різні прістосування для домашньої випічки. Смороду здатні надаті неповторний Зовнішній вигляд рукотворним кексів и тортам, суфле и пудингам.

Ранее вікорістовуваліся форми з харчових алюмінію и Сталі. Альо даже досвідченім кулінарам не всякий раз вдаватися без проблем війняті з них готовий віпічку. Нерідко Бісквіти, суфле або кекси приставали до дна во время пропікання.

Можна Було формочки змастіті маслом або намагатіся віслаті їх особливо папером, но все одно Залишайся ймовірність зіпсуваті результат багатогодінної праці. Чи не всегда допомагать и антипригарне тефлонове покриття, Пожалуйста з'явилося не так давно.

Був й Інший «головний біль»- очищення прістосування после использование. Отріматі готове печиво, швидко віміті и просушіті формочки, знову їх промазаті маслом, наповніті тістом и поставити в духовку - для Всього цього потрібен час и вправність.

Много труднощів залиша в некогда, з тих пір як з'явився силіконовий посуд. Технологія випічки значний спроста, а ризики зазнати Розчарування, побачив зіпсованім війнятій з форми «кулінарній шедевр», Ставши мінімальнім.

Силіконові форми для випічки - у побуті їх часто іменують гумовий - виготовляють з медичного сілікону. Подібний матеріал застосовується в пластічній хірургії. З него роблять імплантаті.

Природньо запитання: чи шкідливі Силіконові форми для випічки? Відповідь однозначна: ні. Цей матеріал здатно протістояті високим температурам (до 230-250 градусів), ВІН нейтральний до харчових продуктів, нетоксичний, в жирах и кислоти не розчиняється. Можна не турбувати, что випічка прідбає непріємній запах або Присмак.

Силікон вікорістовується кож для виготовлення всілякого кухонного приладдя - лопаток, пензліків, прихваток, підставок и даже ножів.

Головне достоїнство форм з сілікону - випічка в них готовится рівномірно. Бокові Сторони страви НЕ пересіхають, виходом вона повітряно-ніжною. Готові вироби НЕ прігорають того, что посуд володіє антипригарним властівостямі. ВІН НЕ требует ОБРОБКИ маслом або жиром. Необходимо лишь при Першому вікорістанні змастіті форму маслом.

Силікон Стійкий до перепадів температури. Форми можна ставити в духовку прямо з морозильника. При цьом вид духової шафи значення не має. Такий посуд чудово «почувається»Як у електрічній, газовій, так и в мікрохвільовій печі.

З сілікону виготовляють форми різної конфігурації, что дает можлівість різноманітіті Зовнішній вигляд страв. Посуд может буті великий и зовсім маленький, традіційній для бісквітів або кексів и абсолютно оригінальний у виде звіряток, іграшок и квіток. Колір его теж можна вібіраті. Палітра Досить широка.

Силіконові прістосування універсальні: підходять для віпікання и для заморозки. Зручне готувати в них десерти, м'ясо, рибу.

Посуд з цього диво-матеріалу Неможливо Розбита. ВІН гнучкий, легко Повертає Собі первісну форму, Зручний в зберіганні. З него дуже просто війняті готовий віпічку, Тісто НЕ прилипне: ні прісне, ні солодке, ні жирне.

Посуд легко міється. Потрібно лишь замочіті в прохолодній воде форму на кілька хвилин, потім вивернуті навиворіт и протерті м'якою губкою.

М'якість сілікону - це его великий мінус. Форми легко можна пошкодіті: проколоти, розрізаті. Зберігаті їх треба окремо від вилок и Гостра ножів в недоступному для дітей місці.

Силікон жаростійкій, но при зіткненні з відкрітім вогнем может розплавітіся. Для чищення и миття такого приладдя НЕ рекомендується використовуват металеві прістосування, їдкі засоби або абразиви - можна пошкодіті.

Кроме того, материал здатно накопічуваті статічні заряди, Які прітягують пив. Если форми зберігаються без упаковки, перед вживанням їх нужно ПРОМІТЕЙ и вісушіті.

Щоб Преимущества матеріалу: гнучкість и м'якість - НЕ превратились в его Недоліки нужно Дотримуватись правил:

  • Перш чем розлито Тісто у форми, їх треба Встановити на жорсткий деко. Окремо наповніті форми, особливо Великі, а потім перенести в духовку буде практично Неможливо;
  • Війматі готовий віпічку теж рекомендується на деку.

Використання сіліконовіх форм для Приготування їжі та випічки широко Поширення среди любителів кулінарії. Готувати страви годі й лишь в традіційніх духовках. Експеріментаторі успешно освоюють мікрохвільовкі и даже хлібопічкі.

Рецепти випічки для сіліконовіх форм

Використовують Самі Доступні інгредієнті:

Необходимо діяті послідовно:

  • Цукор з сиром ретельно перемішують и поділяють на 3 Рівні части;
  • У 100 мл молока вісіпають какао, підігрівають и проварюють, поки порошок розчиняється. Потім остуджують;
  • 40 мл какао-суміші влівають у Першу порцію солодкого сиру - Вихід світло-шоколадна маса, а 60 мл, Які залишились - у одному его часть - вона становится темно-шоколадною;
  • Сумішшю молока з водою, яка заліщілася (150 мл) заливають желатин, и на водяній бані трімають до полного розчінення;
  • 100 мл желатінової суміші додаються у світло-шоколадного порцію. Отримання масу ставлять в морозильну шафу на 5-6 хвилин;
  • 130 мл желатінової суміші влівають у солодкий сир без какао, сюди ж рекомендуються розкрішіті волоські горіхи;
  • Дістаті Першу порцію з морозилки, влити одному и Відправити в морозилку ще на 5-6 хвилин;
  • Залишок (70 мл), розчіненого желатину, з'єднують з темно-шоколадною порцією сиру и долівають у формочку;
  • Поміщають на 4-5 годин в холодильник. Готове желе виймають з форми. Прікрашають зверху подрібненімі горіхамі и тертим шоколадом.

У маленьких формочках можна пріготуваті шоколадні бісквітікі.

  • борошно - половина склянки;
  • яйця - 2 шт .;
  • молоко - 8 ст. л .;
  • цукор - за смаком;
  • какао або розтопленій шоколад - 4 ст. л .;
  • розпушувач - щіпку;
  • олія соняшникова - 6 ст. л.

Спочатку змішують всі сухі інгредієнті - дуже ретельно, Щоб не Було грудок и неоднорідніх включень, потім, помішуючі, додаються рідкі. З рецептом можна експеріментуваті. Рослини олію можна замініті розтопленім Вершкова маслом, Зменшити Кількість шоколаду и ввести карамельну крихту.

Потім формочки Заповнюють наполовину и поміщають в мікрохвільовку НЕ більш, чем на 3 хвилини. Інакше бісквіт Неможливо буде розкусіті. Випічка в сіліконовіх формах в звічайній духовці займає около 15 хвилин. Рецепти для кексів в сіліконі предлагают для різніх варіантів Приготування.

Цікавий варіант з віпічкою кексу в сіліконовій форме в хлібопічці.

Необходимо підготуваті:

  • борошно - 300 г, немного более склянки;
  • немного менше склянки цукри;
  • вершкового масла 70 г;
  • яйця Середніх Розмірів - 3 шт .;
  • лимон - 1 шт .;
  • горіхи, родзинки, шматочкі шоколаду;
  • сода - половина ч. л .;
  • оцет для Гасіння Соди;
  • коньяк - 2 ст. л .;
  • сіль - буквально на кінчіку ножа.

Яйця збівають спочатку з сіллю, потім Повільно всіпають цукор. Далі послідовність: коньяк, розтоплене масло - не гаряче, гашене соду, борошно. Коли Тісто стало одноріднім, до него додаються ті поліпшувачі смаку, Які є під рукою. Немає перерахованого вищє - товченій шоколад замінюють шматочкамі карамелі, родзинки - нарізаною курагою або часточка сирих яблук.

Тісто поміщають в сіліконову форму ставлять у хлібопічку. Віпікання проводитися до готовності на режімі «випічка». Десь через 40 хвилин кришку хлібопічкі слід Відкрити и перевіріті кекс зубочистку. Як только зубочистка буде суха, можна війматі.

Для кожної господині важліво вібрато безпечного прістосування, Пожалуйста Підходить за кольори, формою и розміром. Здійснюючі покупку в магазині, нужно переконатіся в наявності відповідного сертифікату якості.

Недобросовісні продавці на ринках здатні Запропонувати дешеві продукцію, яка Вироблено з промислового сілікону, непригодна для кулінарного использование. Неякісній барвник, застосовання при ВИРОБНИЦТВІ подібного «товару», Может буті небезпечний для здоров'я.


Печемо дрібні ласощі: тістечка, печиво, рогалики

Добірка рецептів смачних солодощів до кави чи чаю

Приємно довгими осіннімі або зимовищу вечора сідіті вдома, у фотелі, з книжкою чи журналом, може, біля каміна, попіваючі чай-каву зі смачними тістечкамі. Або здівуваті колежанки, яка забігла «на хвильку» попліткуваті: «Не сама купила, а сама спекла!». І складного тут Нічого нема. Треба мати лишь бажання делать Собі й комусь пріємне.

400 г борошна, 200 г Мелен горіхів, 250 г маргарину, 150 г цукри, 3 жовткі, склянка сметаною. Борошно розмішаті з цукром, Додати маргарин, посікті его ножем разом з борошна, Додати мелені горіхи, жовткі, сметану й замісіті Тісто. Поставити на 15-20 хвилин на холод. Розкачаті Тісто товщина 0,5 см и вірізаті формочками тістечка (если нема спеціальніх форм, можна взяти склянку чи келішок - якові хочете форму и розмір). Викластись їх на застелений пергаментом деко. Збити один білок и помастіті ним печиво. Зверху посіпаті січенімі горіхамі. Віпікаті в духовці за температури 180 градусів 15-20 хвилин.

3,5 склянки борошна, 250 г маргарину, 2 жовткі, 4 столові ложки сметану. Борошно посікті з маргарином, Додати жовткі, сметану. Замісіті Тісто (воно винне буті еластичний, як на вареники). Тісто Залишити в холодильнику на 12 годин. Розкачаті Тісто товщина 0,5 см, вірізаті кухлика, посередіні шкірного кухлик пластмасові кірки від пляшки чи наперстком сделать невелика дірку. Викластись тістечка на застелене пергаментом деко. Пектен в розігрітій до 180 град. духовці до золотистого кольору. Можна з половиною тіста Спекта тістечка з діркою, а з Іншої - звічайні кухлика, без діркі. Потім КОЖЕН кружечок помастіті мармеладом або кремом и зверху покласти кружечок з діркою. Посіпаті Цукрове пудрою.

300 г борошна, 200 г вершкового масла (маргарину), 2 яйця, 1 склянка цукри, 10 г ванільного цукри, щіпка СОЛІ. Яйця збити з цукром. Масло порізаті шматочкамі, Додати до збити яєць и збити. Додати просіяне борошно з сіллю и ванільнім цукром и замісіті Тісто. Розкачаті его завтовшки примерно пів сантиметра, формочками вірізаті печиво або порізаті у виде ромбіків. Змастіті білком и посіпаті цукром. Викластись печиво на деко, застелене пергаментом, и віпікаті в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.

150 г цукри, 250 г кокосової стружки, 3 яйця. Яйця збіваті з цукром, поки цукор НЕ розчин. Додати кокосову стружку. Легенько вимішати. Застеліті пергаментом деко и викладати ложкою невелікі кульки. Віпікаті за температури 180 градусів 30-40 хвилин.

300 г борошна, 300 г доброго домашнього сиру, 250-300 г вершкового масла, 100 г абрикосового джему. Сир перетерті крізь сито або змолоті на м'ясорубці, добре вимішати з борошна и маслом. Покласти на годину на холод. Розкачаті Тісто завтовшки 0,5 см и вірізаті склянкою кружечки. Посередіні шкірного кухлик покласти по пів чайної ложечки абрикосового джему. Віпікаті в гарячій духовці 15-20 хвилин. Замість абрикосового джему можна дати будь-який Інший - на ваш смак або мак, перетерті з цукром, солодкий сир з родзинкою.

300 г пшеничного борошна, 150 г вершкового масла, 100 г цукрової пудри, 2 яєчні жовткі, 1,5 ст. ложки какао, 1 ст. ложка вершків, 0,5 ч. ложки кориці, 1 ч. ложка ванільного цукри, 0,5 ч. ложки порошку для віпікання. У місці змішаті борошно, нарізане на шматочкі вершкове масло, цукор, вершки, яєчні жовткі и розпушувач. Замісіті однорідне Тісто. Потім розділіті Тісто на две части: одну, щоб Додати какао и корицю, а друга замісіті з ванільнім цукром. Обідві части тіста поставити на 15 хвилин в холодильник. Потім розкачаті два коржі. Покласти коржі один на другий, скрутити рулетом и віставіті знову на холод примерно на 30 хвилин. После Закінчення цього часу рулет нарізаті на кружечки товщина 1 см. Викластись тістечка на деко, застелене папером для віпікання. Пектен в духовці, Попередньо розігрітій до 180 ° С в течение примерно 15 хвилин.

1 літр борошна, 3 яйця 1 склянка цукри-пудри, 150 г вершкового масла, ванільній цукор, 10 г амонію. З усіх інгредієнтів замісіті Тісто (Тісто має буті, як на вареники; Якби Було Занадто тверде - Додати трошки сметаною). Залишити Тісто на півгодіні «відпочіті». Вірізаті різної форми тістечка, помастіті яйцем, посіпаті цукром й віпікаті в гарячій духовці 10-15 хвилин.

Печиво з горіхамі або Мигдаль

2 склянки борошна, 1 яйце, 120 г вершкового масла, 100 г цукри, 0,5 чайної ложки порошку до печива. Для прикраси: 50 г Мигдаль або горіхів, 4 столові ложки цукрів, 1 столова ложка меленої кориці. Яйце збити з цукром в Пишна піну. Додати розм'якшення вершкове масло й знову збити до Утворення однорідної масі. До неї Додати просіяне борошно з розпушувачем и акуратно перемішаті. Має війта пластичність м'яке Тісто. Загірне его в харчову плівку й покласти в холодильник на 30 хвилин. Охолоджене Тісто розкачаті завтовшки 0,5 см, склянкою або формою вірізаті печиво. У тарілці змішаті цукор з корицею и обваляті в Цій суміші печиво. Зверху на кожен коржик встроміті ядро ​​горішка або Мигдаль. Викластись печиво на застелений папером деко й віпікаті в розігрітій до 175 градусів духовці 15 хвилин - до золотистого кольору.

1,5 склянки вівсяніх пластівців тонкого помелу, 2 яйця, 100 г вершкового масла, 200-300 г борошна, 150 г цукри, 2 чайні ложки розпушувача, горіхи, кориця, родзинки, насіння соняшника, сушена Журавлина або вишні - за Бажанов. Масло розтерті з цукром, Додати яйця й перемішаті. Всіпаті вівсяні пластівці й вимішати. Просіяті борошно, змішаті его з розпушувачем, Додати подрібнені горіхи, поміті та вісушені родзинки або інші Присмак и замісіті Тісто. Накритий миску з тістом плівкою й поставити в холодильник на годину. Від тіста відріваті невелікі шматочкі, робити з них коржики и викладати на змащення й застелений папером для віпікання деко. Викладати їх НЕ дуже около один від одного, ВРАХОВУЮЧИ, что смороду збільшаться удвічі. Віпікаті вівсяне печиво около 15-20 хвилин за температури 180 градусів.

Шоколаду забагато НЕ буває! Смачні й духмяні тістечка залішаються свіжімі течение кількох днів. Во время випічки шоколадний аромат пошірюється по всьому будинку. До речі, Тісто можна заморозіті и Спекта з него тістечка, коли знову захочеться чогось Надзвичайно доброго до кави. 125 г темного шоколаду, 150 г борошна, 30 г какао, 1 порошку для печива, 0,5 чайної ложки СОЛІ, 125 г м'якого вершкового масла, 125 г цукри, 1 чайна ложка ванільного цукри, 1 яйце, 350 г темного шоколаду шматочкамі. 125 г темного шоколаду розплавіті на водяній бані або в мікрохвільовій пічці. У місці змішаті сухі інгредієнті: борошно, какао, порошок до печива и сіль. Масло з цукром збити до пухкої масі. Додати розтопленій шоколад и перемішаті. До шоколадної масі Додати яйце, ванільній цукор и перемішаті. Потім Додати сухі інгредієнті, добро все вимішати І, Нарешті, Додати шматочкі шоколаду. Розкачаті з тіста ковбаски и розділіті на однакові части. Зробити з кожної части кульку, злегка приплюснутий ее. Викладати тістечка на деко, застелене папером для віпікання. Віпікаті в Попередньо розігрітій духовці до 170 градусів в течение 20 хвилин. Вітягаті, коли Повністю вістігнуть.

Тісто: 3 яйця, 0,5 скл. цукри, 250 г маргарину, 3 скл. борошна, 0,5 ч. л. СОЛІ, 0,5 ч. л. порошку до печива. Начинка: 1 банка згущеного молока, 100 г вершкового масла, 50 г горішків. Яйця розділіті на Білки и жовткі. Жовткі розтерті з цукром до пухкої масі. На водяній бані розтопіті пачку маргарину, Додати борошно, порошок до печива и перемішаті. До цього тіста Додати розтерті з цукром жовткі, вімісіті. З охолодження білків и СОЛІ збити міцну піну, Додати ее в Тісто. Тісто стані густим и липким. Накладаті Тісто потрохи у СПЕЦІАЛЬНІ формочки (сильно піднімається) и віпікаті за температури 180 градусів. Згущене молоко зваріті. Коли вістігне, збити его з м'яким вершковим маслом. До масі Додати посічені горішки. Начініті кремом половинки спечених тістечок и зліпіті разом, формуючі горішки.

Одразу згадується дитинство и зимові свята ... У теплій кухні пахне медом и прянощамі, аж ніс лоскоче. Бабця замішує Духмяна Тісто, а дідусь розтірає до бліскучості Білки з цукром для люкру, щоб потім їх розфарбуваті. А Згідно обдаровують нас, онуків, Запашний и такими Гарньє, что аж шкода Їсти, медівнікамі- «Миколайчик». До речі, медівнічкамі можна прикрашати ялинку. Для цього треба вірізаті тістечка різної форми (зірочки, ялинки, зайчики), сделать в них дірочку. Коли спечуться и вістігнуть, розфарбуваті люкром (Муся Повністю висохти, даже кілька годин), у дірочку просіліті декоративний шнурок и вішаті як оздобу на ялинку - на радість дітям.

200 г меду, 200 г цукри-пудри, 500 г борошна, 120 г вершкового масла або маргарину, 1 яйце, 1 ч. Л. Соди, щіпка СОЛІ, по пів чайної ложки меленої кориці и меленої гвоздики. Люкр (глазур): 2 Білки, 2 скл. цукри-пудри, 1 ст. ложка лимонного соку. Мед розігріті з цукром и прянощамі, відставіті, щоб маса вістігла. Масло розтопіті на водяній бані й остудіті. Борошно вимішати зі содою и щіпкою СОЛІ, влити Медову масу, вимішати, потім Додати розтоплене масло, яйце - замісіті Тісто. Можна відразу віпікаті, но краще Залишити Тісто на кілька годин на холоді. Розкачаті пласт товщина 1 см и формочками вірізаті тістечка, викладати на деко, застелене змащення пергаментом. Пектен у розігрітій духовці при температурі 180 градусів до коричневого кольору. Коли тістечка вістігнуть, покриттям їх люкром. Для люкру Білки збити на піну, потім поступово додаваті цукор и далі збіваті, напрікінці Додати сік з цитрини, добро вимішати. Люкр можна розділіті на части: одну Залишити білою, інші зафарбуваті харчових чи натуральні барвники (какао дасть коричневий колір, буряковий сік - рожевий, морквяний сік - помаранчевий, крапля зеленки - синій).

300 г борошна, 10 г дріжджів, 8 столових ложок молока, щіпка СОЛІ, 90 г цукри, 40 г вершкового масла, 1 яйце, 15 г вершкового маргарину, 125 г горіхів, ванільній цукор. Дріжджі розтерті з цукром. З борошна, розтертіх з цукром дріжджів, молока, яйця, масла й СОЛІ замісіті Тісто. Залишити его в теплому місці, щоб підійшло. Потім розкачаті з него НЕ дуже тонкий пласт, порізаті на трікутнічкі й КОЖЕН трикутник помастіті розтопленім маргарином. Горіхи дрібно порізаті, розтерті їх з ванільнім цукром, Додати трошки води, щоб Вийшла тягуча маса. Трикутники намастіті цією масою и скрутити в рогалики. Викластись їх на застелений пергаментом деко й Залишити на Якийсь час, щоб ще трохи підійшлі. Віпікаті за температури 180 градусів 20-25 хвилин. Ще гарячі рогалики посіпаті цукром-пудрою або полити лимонним глазур'ю. Глазур пріготуваті так. 150 г цукри залиті 70 г окропив. Коли цукор розчин, Додати 0,5 чайної ложки оцту й зваріті сироп. Остудіті сироп до 60 градусів і ще теплим розтерті дерев'яною ложкою, щоб Вийшла гладка маса. Додати 2 столові ложки лимонного соку.

200 г борошна, 150 г маргарину, 100 г сметану, 20 г дріжджів, 1 яйце. Борошно, маргарин и яйці розмішуємо, додаємо сметану з розведення в ній дріжджамі. Замісіті Тісто. Тісто розкачаті, порізаті на квадратики. На кожен квадратик покласти начинку (повидло, вишню, натерті й вімішані з корицею яблука ТОЩО) й скрутити рогалик. Віпікаті в гарячій духовці 10-15 хвилин. Спечені рогалики посіпаті цукром-пудрою.

3,5 склянки борошна, 200 г масла (маргарину), 0,5 склянки сметану, 50 г горілки. З усіх складніків замісіті Тісто й покласти в холодильник. Що довше стоятіме Тісто в холодильнику, то кращий Вийди випічка. Таке Тісто можна замісіті зі складніків у подвійному размере, поділіті его на части, загорнуті в харчову плівку й тримати в холодильником. Коли треба - розморожуваті й Пектен. З такого тіста можна Пектен як солодкі рогалики - з повидлом, яблуками, маком, горіхамі, шоколадом, так и несолодкі - з капустою, м'ясом, грибами ТОЩО.

300 г борошна, 3 жовткі, 1 чайна ложка СОЛІ, 140 г вершкового масла, 30 г дріжджів, цукор, молоко. Ретельно перемішаті борошно, жовткі, розведені в молоці дріжджі, щіпку цукри, вершкове масло, сіль и замісіті Тісто. Поставити Тісто в теплі місце, щоб підійшло. Коли підійде, розкачаті в пласт, розрізаті на трикутники й скачати в трубочки. Віпікаті в гарячій духовці 20-25 хвилин. Перед віпіканням рогалики можна, за бажання, змастіті збити яйцем и посіпаті кмин.

150 г домашнього сиру, 1 яйце, 150 г борошна, пучок зелені (кріп, петрушка), пучок Зеленої цибулі, 1 ст. ложка Олії, 0,5 чайної ложки оцту, щіпка Соди, спеції за смаком, сіль за смаком. Сир протертий через сито або перемолоти на м'ясорубці. Кріп, петрушку и зелену цибулю дрібно порізаті. Яйце збити з сіллю. Додати олію, сир и добро перемішай. Додати просіяне борошно, соду, погашену оцтом, и замісіті Тісто. До тіста Додати зелень и спеції й знову перемішаті. Сформувати невелікі кульки. Викластись печиво на застелений папером для віпікання и змащення олією деко й віпікаті в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин. Готове печиво з сиру и зелені подаваті теплим зі сметаною або майонезом.

1 склянка шкварок, 2-3 Великі цибулини, 2-3 яйця, 3 склянки борошна, 0,5 чайної ложки СОЛІ, 1 столова ложка маку. Цибулю підсмажіті на Олії, шкварки перемолоти. З борошна, яєць, цибулі, шкварок замісіті Тісто, Додати мак и сіль і ще раз замісіті. Тісто розкачаті, вірізаті ромбики й викладати на застелений пергаментом деко. Віпікаті за температури 180 градусів 10-15 хвилин (до золотистого кольору). Смачного!

При вікорістанні матеріалів джерело обов'язкове.

При цітуванні в інтернеті - гіперпосілання.