Такі різні сніданки з яєць

Саме з яєць ми найчастіше готуємо страви на сніданок, про варіанти і різноманітності цих страв ми і поговоримо.

Суперечки навколо користі і шкоди яєць не вщухають: противники цього продукту стверджують, що яйця ні в якому разі не слід їсти кожен день через холестерину, а прихильники уточнюють - в одному яйці так мало холестерину, що ніякої шкоди щоденне споживання 2-4 яєць просто не може принести. Заглиблюватися в ці точки зору ми не будемо - адже в кінцевому підсумку кожен сам вирішує, їсти чи яйця взагалі і скільки їх їсти. А краще ми зосередимося на тому, які варіанти страв з яєць можна приготувати на сніданок.

Яєчня, омлет, яйця некруто або круто - як правило, саме ці страви складають сніданок більшості людей в нашій країні. Однак на них варіанти страв з яєць зовсім не закінчуються. Що ще цікавого можна приготувати з яєць, що підійде для подачі до сніданку?

Перш за все, хочеться згадати про одній страві, яке так знайоме всім, кому зараз за 20 - грінки з яйцем. Воно поєднує в собі одночасно і омлет, і бутерброди. Хліб вмочається в збиті з молоком яйця і обсмажується з двох сторін до готовності. Найчастіше наші бабусі і мами готували таку страву в його солодкому варіанті, додаючи до яєць і молока при збиванні цукор. Звичайно, такий варіант сніданку - не самий дієтичний, зате дуже смачний і нагадує про дитинство.

У пошуку цікавих страв для сніданку з яєць можна звернутися до кухонь інших країн. Наприклад, напевно до смаку всім жителям нашої країни доведеться омлет з екзотичною назвою «тортилья» і цілком доступними продуктами - він готується з картоплі, цибулі та яєць. Це іспанський варіант омлету, а ось італійська «фріттата» або омлет по-італійськи має на увазі використання, крім яєць, практично будь-яких овочів.

Рецепт фріттати по-італійськи з кабачками

Знадобиться: 180 г кабачка, 40 г цибулі, по 30 г рослинного масла і моркви, 20 г зелені, 5 яєць, сіль.

Як приготувати фриттату. Дрібно нарізати цибулю, на дрібній тертці потерти моркву. Пасерувати цибулю на маслі, покласти моркву, підлити трохи води і 2-3 хв загасити. Очистити і нарізати кабачок дрібними кубиками, покласти до цибулі з морквою, гасити 5 хв, підсолити. Блендером збити яйця, підсолити, покласти рубану зелень. Перемішати збиті яйця з сумішшю овочів, викласти в форму для запікання, поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати фриттату 10-40 хв залежно від товщини омлету.

Звичайно, як омлет не назви - фріттати, тортилії або як завгодно ще, він все одно залишиться омлетом. Чи є справді не схожі на омлет або яєчню страви з яєць? Звичайно є.

Рецепт яєчного рулету з шинкою

Знадобиться: 100 мл молока, 50 г борошна, 5 яєць, 3 щіпки солі, шинка, сир.

Як приготувати яєчний рулет з шинкою. У мисці збити яйця, влити молоко і всипати борошно, знову збити. На сковороду налити трохи олії, розжарити і налити ополоником вийшла яєчну масу, відразу накрити кришкою і спекти яєчний млинець: коли верх зарум'яниться, відразу згорнути млинець в рулет і відсунути його на край сковороди, влити прямо до першого рулету ще один ополоник яєчної маси , коли верх зарум'яниться, починаючи від 1-го рулету згорнути ще один рулет - він буде складатися з першого і цього нового рулету. Знову відсунути вийшов рулетик на край сковороди, налити масу, викласти на неї пластиками нарізану шинку або ковбасу, коли схопиться, знову скрутити рулет, на наступний шар викласти нарізаний сир. Таким чином, вийде яєчний рулет, в двох останніх шарах якого будуть начинки з шинки і сиру.

Всі знають, як відварити яйця некруто або круто, як їх посмажити, а ще можна яйця до сніданку запекти, і ось як це робиться.

Рецепт запечених яєць з помідорами

Знадобиться: 200 г сметани, 100 г помідорів, 4 яйця, перець, сіль.

Як запікати яйця. Взяти порційні формочки і в кожну покласти по 1 ст.л. сметани, вбити по 1 яйцю так, щоб жовток залишився цілим, поперчити і посолити, покласти зверху ще по 1 ст.л. сметани, а також 1 ст.л. помідорів, дрібно нарізаних і очищених від шкірки. Поставити форми в більшу форму для запікання, влити воду, щоб вона досягала середини висоти формочок з яйцями. Накрити формочки фольгою, акуратно поставити в духовку і запікати 15-20 хв в розігрітій до 180 градусів духовці, подавати відразу.

Замість або разом з помідорами до яєць можна додати солодкий перець, цибулю, шинку, сир або інші продукти на смак - виходить таке блюдо дуже незвичайним, але смачним і апетитним.

Ще один варіант - яйця до сніданку нафарширувати. Використовувати для фарширування можна куряче м'ясо, паштет, сир і т.д.

Рецепт яєць на сніданок, фаршированих сиром

Знадобиться: 100 г сиру, 1 ст.л. майонезу, зелень, яйця, сіль.

Як приготувати фаршировані яйця на сніданок. Круто відварити яйця, остудити і очистити, розрізати уздовж навпіл, вийняти жовтки, розім'яти їх і перемішати з майонезом і дрібно нарізаним або тертим сиром, злегка підігріти суміш в мікрохвильовій печі так, щоб сир розтанув, скачати з отриманої маси кульки, укласти їх в білки і прикрасити страву зеленню.

Якщо проявити фантазію, з яєць можна приготувати дуже багато цікавих страв, навіть котлети.

Рецепт яєчних котлет на сніданок

Знадобиться: 6 яєць круто, по 1 пучку зеленої цибулі і кропу, 2 ст.л. манної крупи, по 1 ст.л. пшеничного борошна і сметани, сіль.

Як приготувати яєчні котлети. Очистити і натерти яйця на крупній тертці, порубати зелень і кріп, перемішати з тертими яйцями, додавши борошно і манку, підсолити, покласти сметану і перемішати ще раз. Мокрими руками сформувати котлети, обсмажити їх на сковороді з маслом з обох сторін до рум'янцю, подавати зі сметаною або вершками.

Якщо знову звернутися до кухонь світу, то цікавий варіант страви з яєць для сніданку можна знайти в угорській кухні.

Рецепт яєчного паштету по-угорськи

Знадобиться: 250 г ріпчастої цибулі, 50 г волоських горіхів, 5 варених яйця, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. вершкового масла, 1 ст.л. рослинного масла, 1 ч.л. солі, чорний мелений перець.

Як приготувати паштет з яєць. Дрібно нарізати і обсмажити на суміші масел цибулю до рум'янцю. Очистити яйця, часник і горіхи, разом з обсмаженою цибулею скласти все в чашу блендера, поперчити і посолити, до однорідності збити, приправити спеціями за смаком і перед подачею дати настоятися 1-2 години в холоді.

З яєць на сніданок можна приготувати безліч смачних і цікавих страв, цілком нестандартних, щоб здивувати близьких, і досить звичних з точки зору використовуваних продуктів, щоб блюдо припало до смаку.

Вони це приготували. Подивіться, що вийшло

Опис до фотографії

  • зберегти рецепт
  • 2010 людина

Коментарі 18 Що обговорюють на сайті зараз

Щоб залишити відгук і поділитися фотографією страви авторизуйтесь або зареєструйтесь

Як все смачно і красиво, Дякую, Дякую.

Все дуже смачно.

Грінки улюблене блюдо мого внука. З кабачками ще не готувала.

Чудово.

Яєчні котлетки дивовижні!

Всі рецепти перепробують! Велике спасибі!

Дякуємо! Обов'язково приготую яєчні котлетки!

обов'язково спробуємо.

spasibo zavtra je poprobuü na zavtrak

У мене нарешті вийшли яйця-пашот! УРА. Чудове відео! ДЯКУЄМО.

Спасибо большое за рецепти, тепер сніданок буде більш різноманітним.

яйця це класика швидко, смачно і якщо вміру то корисно !!

відмінні рецептікі.спасібо

Гарне нагадування про таке просте продукт і про те, що в страви з нього, як і з багатьох інших продуктів нашого харчування, можна і потрібно вносити різноманітність, креатив, фантазію, експериментувати.

куди ж без яєць-то?

Ух ти, яка різноманітність страв. Треба попробавать.


10 апетитних страв з яєць за 5 хвилин

У багатьох страви з яєць асоціюються зі сніданками. Однак вони можуть прекрасно підійти і для обіду і вечері. Страви з яйцями легко приготувати, вони красиві і ситні. Тому, якщо до вас нагрянули гості чи не хочеться довго возитися біля плити, це чудовий вихід із ситуації.

AdMe.ru зібрав рецепти страв на основі цього продукту, серед яких кожен неодмінно знайде собі що-небудь за смаком.

Це прекрасний легкий перекус, особливо для тих, хто стежить за фігурою. А ще це блюдо перетворить звичайну вечерю в святковий.

  • 4 великих яйця
  • 2 стиглих авокадо
  • оливкова олія
  • сіль, перець, улюблені приправи
  • Розігрійте духовку до 200 градусів.
  • Авокадо розріжте навпіл і приберіть кісточку. Видаліть 2 ч. Л. м'якоті так, щоб було достатньо місця для рідкого яйця.
  • Розбийте яйце і обережно влийте в авокадо. Посипте сіллю, перцем, приправами.
  • Поставте в духовку і готуйте приблизно 15 хвилин до бажаного ступеня готовності.

Croque-monsieur (від франц. Croquer - «хрустіти» і monsieur - «пан») - відомий французький бутерброд з сиром і шинкою. «Крок-месьє», який подається зверху з смаженим яйцем, називається «Крок-мадам» - в пам'ять про жіночих капелюшках того часу.

  • 2 яйця
  • 4 скибочки хліба або батона
  • 50 г вершкового масла
  • 4 великих скибочки сиру
  • 2 великих скибочки шинки
  • 2 листи салату
  • сіль, перець, улюблені приправи
  1. Скибочки хліба злегка змастіть вершковим маслом і обсмажте на сухій сковороді з одного боку до золотистого кольору. Переверніть. 2 скибочки зніміть зі сковороди, вони знадобляться трохи пізніше. На решту 2 шматочки хліба покладіть по скибочці сиру і накрийте кришкою, щоб сир злегка розплавився.
  2. На сир покладіть шинку, накрийте листом салату, покладіть ще один шматочок сиру і накрийте відкладеними шматочками хліба. Накрийте кришкою і готуйте приблизно 30 секунд. Зніміть бутерброди зі сковороди.
  3. Після теплової обробки лист салату набуває не дуже естетичний вигляд, тому можна обійтися і без нього, а просто подати бутерброд зі свіжим салатом.
  4. Щоб яйце було за розміром сендвіча, використовуйте спеціальну форму або кільце з фольги. Приготуйте яєчню до бажаного ступеня готовності, додайте спеції і покладіть поверх бутерброда.

Яйця, запечені в картоплі в мундирі

Ситне блюдо для сімейної вечері може перетворитися в прекрасну закуску до святкового столу.

  • 4 запечених картоплі
  • 4 ст. л. вершкового масла
  • 4 середніх яйця
  • зелена цибуля, ковбаса, сир
  • сіль перець
  1. Зрізаємо верхівку у кожної запеченої картоплини і ложкою або виделкою робимо невелике заглиблення. Викладаємо по 1 ст. л. вершкового масла на кожну картоплину. Солимо, перчимо.
  2. Потім розбиваємо по 1 яйцю в кожну «чашу». Зверху кладемо бажану начинку: ковбасу, цибулю, зелень, сир. Зверху посипаємо улюбленими приправами.
  3. Випікаємо в розігрітій до 190 ° C духовці близько 10 хвилин або поки яйця не пропекутся до бажаної готовності.

Запечені яйця з ковбасками і помідорами чері

Тепле і смачна страва для неквапливих ранкових сніданків в колі сім'ї або близьких людей.

  • 100 г копчених ковбасок
  • 4-6 скибочок бекону
  • 4 яйця
  • 100 г помідорів чері, порізаних на половинки
  • 1 ч. Л. орегано
  • оливкова олія
  • сіль перець
  1. Розігріти духовку до 200 градусів.
  2. Деко змастити маслом і викласти ковбаски і бекон. Готувати до легкого ступеня румяности. Приблизно 10 хвилин.
  3. Вийняти деко з духовки, змістити бекон і сосиски так, щоб навколо них утворилося порожній простір для 4 яєць.
  4. Обережно розбити яйця, не пошкодивши жовток, на порожні місця.
  5. Додати половинки чері і приправити орегано, сіллю і перцем.
  6. Готувати в духовці до бажаного ступеня готовності.

Салат з авокадо, беконом і яйцем

Цей салат можна подавати як самостійне блюдо, закуску або використовувати як начинку для бутербродів.

  • 4 великих яйця круто, нарізаних кубиками
  • 1 авокадо, нарізане кубиками
  • 2 шт. зеленої цибулі, нарізаного тонкими кільцями
  • 4 скибочки бекону, нарізаних невеликими шматочками і підсмажених до бажаної готовності
  • 100 мл знежиреного йогурту
  • 1 ст. л. сметани
  • 1 лайм
  • 1 ст. л. свіжого подрібненого кропу
  • сіль перець
  1. У салатницю покласти яйця, авокадо, зелену цибулю, бекон і відкласти в сторону.
  2. У мисці збити йогурт, сметану, додати сік лайма, кріп, сіль і перець. Ще раз добре збити.
  3. Влити в салатну суміш йогуртовую заправку і добре перемішати. Прикрасити кропом і скибочками бекону.

Яєчня-глазунья в цибулевих кільцях

Це швидке блюдо полюбиться всім, хто має пристрасть до ріпчастій цибулі, особливо в смаженому вигляді.

  • 3 великих яйця
  • 1 великий ріпчаста цибуля
  • оливкова олія
  • сіль, перець, улюблені приправи
  1. Цибулину розріжте на кільця. Візьміть найширші, можна по 2 шари.
  2. Розігрійте в сковороді оливкове масло і обсмажте кільця до появи золотистої скоринки. Потім переверніть і обсмажте другу сторону.
  3. У кожне кільце влийте по одному яйцю так, щоб жовток залишився цілим і не розтікся. Додайте сіль, перець, приправи.
  4. Готуйте як звичайну яєчню до тих пір, поки білок не стане твердим і білим, жовток повинен залишитися рідким.
  5. Перед подачею блюдо можна прикрасити листям салату або будь-якими овочами.

Легкий салат з стручкової квасолею

Якщо ви приготуєте цей салат, то сама весна прийде до вас у салатницю. Він настільки простий у приготуванні, що його можна готувати на швидку руку.