Рецепт: зелений борщ зі щавлем

  • М'ясо яловичини - 400 г
  • Щавель - 100 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Картопля - 3 шт.
  • Яйце - 2 шт.
  • Рослинна олія - ​​2 ст.л.
  • Зелень - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Цукор - 0,5 ч..л
  • Коріння - 1 ч.л.

Час приготування - 2 ч

Зелений борщ зі щавлем: як приготувати

Ми хочемо зварити борщ за вашим рецептом. Яку каструлю взяти (в літрах)?

Дякую за рецепт, готувати нескладно, вийшло дуже смачно! Замість яловичини поклала свинячі реберця.

м'ясо яловичини ... хм ... ні разу не зустрічав тварина під назвою «яловичина»

Кукарекіна, слово «добовляйтесь» не так пишеться, воно походить від слова «додати» ... Вчитися, вчитися, вчитися ...

Всім привіт! Спасибі величезне творцеві сайту, а відвідувачам, які пишуть коментарі, хотілося б сказати: «Пишіть грамотно, не показуйте свою тупість, адже ви цікавитеся серйозними речами, якщо любите готувати для своєї родини!» Леночка Стрелко, слово «взагалі» пишуть через «б », а Оленку Бистрова навчу: правильно писати« пробувати »... Удачі всім!

Тільки що зварила за цим рецептом борщ, вийшов дуже смачненьким, тільки я замість яловичини варила свинину.


Зелений борщ зі щавлем

Найцікавіше, що зелений борщ і справжній борщ або пісний борщ, мають один до одного таке ж відношення, як яблуко до устриці. Навіть окрошка з квасом ближче.

Але історично, у нас, його називають «зелений борщ», в Росії «зелений борщ», а по суті це м'ясний суп зі щавлем.

Своєю назвою зелений борщ зобов'язаний щавлю, який додає борщу характерний зелений колір.

Виключно смачна і корисна страва. Особливо навесні. Вийшов сьогодні за продуктами на базар. Стоять бабульки з кошиками - торгують всякою всячиною. І у кожної, зауважте - у кожної, кілька пучків прекрасного молодого, яскраво-зеленого щавлю. І здригнулося серце ...

Зелений борщ у нас варять майже цілий рік. Для цього щавель навіть консервують. Але навесні - це ритуал, майже як зустріч весни. Мені, наприклад, подобається, щоб борщ був гарячим, як прийнято їсти червоний борщ або борщ з грибами, і не дуже зеленим, і густим. Наш зелений борщ з щавлем - це щось. Просто і завжди відмінно.

Зелений борщ зі щавлем

  • вихід: 3 порції
  • підготовка: 60 хв
  • приготування: 45 хв
  • Готується за: 1 година 45 хв

Зелений борщ кожен варить як йому подобається.

  • 300-400 гр Жирні свинячі ребра
  • Великий пучок Щавель
  • 1 шт Морква
  • 1 шт Цибуля
  • за смаком Коріння: пастернак, петрушка
  • 2-3 шт Картопля
  • 2 шт Яйце
  • за смаком Зелень петрушки
  • 50 гр Масло вершкове
  • за смаком Спеції: сіль, перець, лавровий лист
  • за смаком Сметана

Картопля, коріння, яйця

Спосіб приготування першої страви - зелений борщ

  1. Як завжди, для початку зварити бульйон - зі свинини, можна з курки. Найкраще підійдуть жирні свинячі ребра.

Найкраще підійдуть жирні свинячі ребра

Додати цибулю і коріння

Нарізати зварені яйця

Додати нарізану картоплю

Щавель для зеленого борщу

Кинути в борщ нарізаний щавель

Додати в зелений борщ нарізану зелень і яйця

Додати в борщ шматочок справжнього вершкового масла

Борщ зі щавлем - улюблений рецепт

Зелений борщ зі щавлем - улюблений рецепт