Паштет з курячої печінки - кращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати паштет з курячої печінки.

Паштет з курячої печінки - загальні принципи приготування

Одним з найпростіших і доступних домашніх паштетів вважається паштет з курячої печінки. Закуска готується швидко і просто, до того ж безліч варіантів її приготування. Класичний рецепт, в якому використовуються печінку, цибулю, моркву, масло і приправи, можна завжди урізноманітнити додатковими інгредієнтами (наприклад, сиром). Крім того, паштет з курячої печінки можна готувати і з одним цибулею - без моркви. Закуска відмінно поєднується з ароматними травами і спеціями, тому можете сміливо експериментувати, додаючи ті чи інші приправи. Принцип приготування паштету дуже простий: печінку тушкуємо або відварюємо, потім пропускаємо її через м'ясорубку з тушкованими або вареними овочами і маслом.

Паштет з курячої печінки - підготовка продуктів і посуду

Для приготування паштету з курячої печінки потрібно каструля, сковорода, миска, обробна дошка, блендер, м'ясорубка і контейнер для готової закуски.

Перед приготуванням печінку необхідно промити, зняти плівки і нарізати шматками. Овочі та зелень ретельно промиваємо та нарізаємо. Вершкове масло потрібно розтопити або просто розм'якшити (в залежності від рецепту).

Рецепти паштету з курячої печінки:

Рецепт 1: Паштет з курячої печінки

+

У класичному рецепті паштету з курячої печінки використовується сама печінку, цибулю, моркву і приправи. Ніжний і вершковий смак закуски надає масло, а тонкий аромат і легку пікантність - чорний перець і лавровий лист.

  • Півкіло курячої печінки;
  • Одна цибулина;
  • Одна морква;
  • Вершкове масло - 50 г;
  • 2 лаврові листки;
  • Чорний мелений перець;
  • Рослинна олія;
  • Сіль за смаком.

Цибулину нарізаємо півкільцями, моркву - кружальцями. Печінку промиваємо та нарізаємо шматками. Спочатку обсмажуємо на олії цибулю до золотистого кольору, потім викладаємо моркву і печінку. Заливаємо інгредієнти склянкою води, додаємо сіль і два лаврові листки. Після закипання зменшуємо вогонь, накриваємо сковорідку кришкою, залишаємо гаситися на 30 хвилин. Потім кришку знімаємо і тушкуємо ще хвилин 10, щоб випарувалася рідина. Викладаємо вміст сковороди в глибоку миску, додаємо розм'якшене вершкове масло. Пюріруем всі компоненти блендером. Подаємо паштет з курячої печінки з житнім або пшеничним хлібом.

Рецепт 2: Паштет з курячої печінки з салом

Ще один рецепт смачного домашнього паштету з курячої печінки. Тут замість вершкового масла використовується сало, причому воно обсмажується разом з усіма іншими інгредієнтами.

Знімаємо з сала шкірку (якщо вона є), нарізаємо сало кубиками. Тушкуємо сало на гарячій сковороді дві хвилини (але не обсмажуємо). Печінка промиваємо та нарізаємо шматочками. Викладаємо печінку до сала, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо на несильному вогні до напівготовності. Лук з морквою нарізаємо, викладаємо до печінки з салом. Перчимо, солимо, в разі необхідності підливати воду. Тушкуємо до повної готовності. Перекладаємо вміст сковороди в глибоку миску, залишаємо остигати. Коли печінка стане в міру теплою, але не холодною, пропускаємо всім інгредієнти через м'ясорубку (один або два рази). Щоб паштет був однорідним, можна масу пропюріровать ще блендером. Перекладаємо паштет з курячої печінки в контейнер, зберігаємо в холодильнику.

Рецепт 3: Паштет з курячої печінки «Пікантний9raquo;

Даний паштет з курячої печінки отримав таку назву неспроста. Тут використовуються сушений хрін, ароматні трави, суміш перців, гірчиця і коньяк. Закуска виходить неймовірно смачною і апетитною, але найголовніше це те, що вона легко готується.

  • Кілограм курячої печінки;
  • 300 г вершкового масла;
  • Три яйця;
  • 70-80 мл коньяку;
  • Дві ложки гірчиці;
  • Сушений хрін;
  • Суміш перців;
  • Сіль за смаком;
  • Ароматні трави (майоран і базилік) - 50 г свіжих трав або 8 г сушених.

Яйця варимо круто, залишаємо остигати. Печінка промиваємо, ріжемо шматками, викладаємо в сковороду. Обсмажуємо печінку з сіллю, сушеним хріном і сумішшю перців. Як тільки печінку підрум'яниться, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо до готовності. Рідина повинна випаруватися, а й пересушувати печінку теж не можна. Готову печінку залишаємо охолоджуватися. Остигнула печінку прокручуємо через м'ясорубку разом з яйцями, коньяком і 100 г вершкового масла. У разі необхідності прокручуємо ще раз. В окремій мисці змішуємо залишився м'яке масло, гірчицю і подрібнену зелень. Беремо поліетиленовий пакет, розрізаємо по шву і розкладаємо на столі. Зверху кладемо фольгу. Розкладаємо на фользі печінкову масу у вигляді прямокутника (товщина - 2 см). Посередині печінкової маси викладаємо гірчично-масляну суміш (також у вигляді невеликого прямокутника). Загортаємо рулет, акуратно прибираючи фольгу. Прибираємо паштет-рулет на 3 години в холодильник.

Рецепт 4: Паштет з курячої печінки з сиром

Дуже простий, але в той же час неймовірно смачний рецепт паштету з курячої печінки з сиром. Сир і вершкове масло надають закусці ніжний вершковий смак, а перець і цибулю - гостроту і пікантність.

  • Півкіло курячої печінки;
  • 3 невеликих головки цибулі;
  • За 150 г сиру і вершкового масла;
  • сіль;
  • Чорний мелений перець.

Цибулю нарізаємо великими півкільцями, печінку - шматками. Відварюємо в підсоленій воді печінку з цибулею до повної готовності. Відкидаємо печінку і цибулю на друшляк, даємо воді стекти. Пропускаємо печінку і цибулю через м'ясорубку. Сир натираємо на дрібній тертці, вершкове масло розтоплюємо. Викладаємо сир і трохи остигле масло в печінкову масу. Перчимо і солимо паштет за смаком, ретельно перемішуємо. Подаємо з житнім хлібом.

Паштет з курячої печінки - секрети і корисні поради від кращих кулінарів

- Якщо паштет вийшов трохи сухуватим, можна додати трохи вершків або молока;

- Паштет повчиться більш пікантним і ароматним, якщо додати в нього трохи коньяку;

- Зазвичай інгредієнти прокручують один або два рази через м'ясорубку, але для більш однорідної консистенції паштет потрібно пропюріровать ще і блендером.

© 2012-2017 "Жіноча думка". При використанні матеріалів - посилання на першоджерело обов'язкове!

Головний редактор порталу: Катерина Данилова

Електронна пошта: [email protected]

Телефон редакції: +7 (965) 405 64 18


Паштет з курячої печінки

У цього паштету з курячої печінки багато достоїнств: він смачний, недорогий і досить просто готується. З наведеного нижче кількості продуктів за рецептом виходить близько кілограма паштету. Приблизно чверть я витрачаю в свіжому вигляді, а решта перекладаю в маленькі контейнери і заморожують. Смак паштету після заморозки / розморожування не змінюється. Дуже зручно: вранці дістав паштет з морозилки, поклав в мікрохвильовку, і через п'ять хвилин можна готувати бутерброди.

Загальний час готування - 0 годин 45 хвилин

Активне час готування - 0 годин 25 хвилин

Вартість - дуже економно

Калорійність на 100 гр - 186 ккал

Кількість порцій - 12 порцій

Як приготувати паштет з курячої печінки

Печінка куряча - 900 г

Олія - ​​2 ст.л.

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Масло вершкове - 100 г

Петрушка - 2 гілочки (-і)

Перець чорний - за смаком

Для приготування паштету з курячої печінки нам знадобляться такі продукти.

Оброблене печінку посолити, поперчити і дати постояти при кімнатній температурі 15 хвилин.

За цей час моркву натерти на крупній тертці і обсмажити на сковороді з рослинним маслом близько 7 хвилин. Потім додати нарізану цибулю і обсмажити разом з морквою до м'якості (теж хвилин 5-7).

Додати до овочів печінку і нарізану петрушку, смажити до готовності (хвилин 10).

Головне, не перетримати печінку на вогні, інакше вона стане жорсткою.

Печінково-овочеву масу збити за допомогою блендера або 2 рази перекрутити на м'ясорубці.

Додати вершкове масло кімнатної температури і ще раз збити в блендері або перекрутити в м'ясорубці.

Паштет з курячої печінки готовий.

Заморожують ось в таких маленьких контейнерах.

Ще два варіанти використання паштету - начинка для профитролей і млинців. Загалом, універсальний рецепт.

59 коментарів »

Так, дійсно смачно. І в молоці вимочувати печінку ідея розумна. Дякуємо

А ще для кращого зберігання залити паштет розтопленим вершковим маслом

Дякую за рецепт. Буду використовувати на кухні.

Якщо дозволите, на підтримку тих у кого немає плити, а тільки мікрохвильовка або мультиварка - морква, цибуля і печінку можна приготувати там - дуже легко! І ще для полегшення можна молочка трохи додати замість масла вершкового - такий лайт варіант)))

Тільки що приготувала. Дуже смачно. Чоловік сказав, що не очікував, що вийде так смачно 🙂

відповідь: Оксана, я рада, що паштет сподобався!

вкуснятіна..і ситно, корисно.

Спасибі величезне за рецепт !! Навмання відкрила перший-ліпший рецепт в Інеті - виявився Ваш, сьогодні ж і зготувала. Вийшло надзвичайно смачно, чоловік і старший син в захваті і весь вечір пили чай з бутербродами. Підозрюю, що нам і заморожувати нічого не доведеться.

відповідь: Юлія, спасибі за добрі слова! Я рада, що паштет сподобався 🙂 Сподіваюся, ми продовжимо приємне спілкування!

РЕЦЕПТ ПРЕКРАСНИЙ, Я ще додається МУСКАТНИЙ ГОРІХ І НЕ пересмажиться ПЕЧЕНКУ- ЯК ТІЛЬКИ КРОВ ЗНИКЛА НА РОЗРІЗІ-ГОТОВИЙ.

Дякую за рецепт, сьогодні приготувала, вийшло дуже смачно

Дуже смачно, сподобалося так само мою зятю.Спасібо.

Так, це найсмачніший паштет на світлі, 100% - перевірено, і рада про паштет в масло теж дуже до речі працює.

Велике вам дякую!

Супер! Тільки морквини побільше, і, головне, СИЛЬНО, майже до згоряння, морквину і цибулю обсмажити ще до додавання в сковороду печінки - це додасть прекрасний смак паштету.

Я раніше теж так робила, а одного разу просто у воді відварити цибулю, моркву і печінку втечении 20 хвилин. На смак виявився відмінний, ніжніший. І радує свідомість, що більш корисний

Я готую паштет трохи інакше. Відварюю печінку хвилин 5, на 900кг печінки кладу 3 варені жовтки і одну велику смажену цибулину (дрібно-порізану). Все перемішую і збиваю блендром. Якщо раптом виходить сухувато, то додаю бульйон, що залишився від варіння печінки. Ніякого масла і морквини. Тепер спробую зберігати в морозилці 🙂

Даша, дякую за чудовий рецепт паштету і за ідею його заморожувати! Навіть вередун-синочок сподобався)

Даша, дякую за рецепт! спробувала сьогодні приготувати, правда трохи змінила рецепт-прибрала морква і додала трохи вершків 20% Вийшов дуже ніжний паштет.намазала всім по бутерброду. інше ледве встигла заховати від домашніх в морозилку))))) Тепер купувати паштет (з незрозумілих інгредієнтів) в магазині точно не буду!

Дашенька, спасибі велике тобі за рецепт паштету! я робила паштет з печінки і раніше, але тааак смачно не виходило, та й по консистенції він мало був схожий на паштет. А по твоєму рецептом все вийшло! і дуже-дуже смачно! я частина залишила на бутерброди, а частина заморозила. Скажи, а як його потім розморожувати правильно? на ніч Перекласти в холодильник або якось інакше?

відповідь: Так, найкраще на ніч в холодильник, так він залишиться ніжним і смачним.

Спасибі величезне за ідею зберігання паштету в морозильнику! Заморожують всі що завгодно, в тому числі і яловичий паштет, а щодо печінкового помутніння розуму сталося. Ще, якщо дозволите додаток. Можна підсмажити печінка не на маслі, а на витопленому свіжому салі і потім разом з салом перекрутити, в цьому випадку вершкового масла потрібно менше, якщо сало взяти з хорошою прошарком, то вийде ще смачніше, але, звичайно, калорійності додасться, а корисності зменшиться, але буде дуже смачно. І ще. Не знаю чим це обумовлюється, але я звернула увагу, що смак готового продукту змінюється в залежності від того добавляетелі ви масло в основу або навпаки - основу в масло. У другому випадку виходить ніжніше і смачніше. Тобто в мисці спершу збийте розм'якшене масло, а потім, продовжуючи збивати додавайте паштет. До речі це саме можна сказати і до крему. А ось додавати воду при приготуванні печінки не в якому разі не слід, вона стає жорсткішим і в таку ніжну субстанцію вже не перемелеться, можливо блендер і впорається, а ось м'ясорубка точно немає. Пишу про це впевнено, тому що готувала паштет різними способами і знаю, що Дашин варіант краще.

відповідь: Спасибі, Віра! У Вас, як завжди, дуже хороші поради. Про «основу в масло» візьму на замітку.

Добрий час доби!

Скажіть, будь ласка, скільки можна зберігати такого роду паштет в холодильнику, який його термін придатності?

відповідь: В самому холодильнику - близько доби. Тобто можна приготувати ввечері і доїсти на другий день, наприклад, в обід. А в морозильній камері при -18 градусів 3 місяці. Я колись писала про зберігання продуктів в холодильнику - https://menunedeli.ru/2011/12/xranenie-gotovyx-blyud-sroki-i-normy/. Подивіться, можливо, буде цікаво.

Відмінна річ! Цінно, що написали про вирізання жиру і сполучної тканини, я не знала. Вирізала прямо ножицями кухонними, не хотілося ножем по дошці возюкать. Вийшла така краса, хотілося вивернути і облизати сковорідку! А вже миску, де я перетворила шматочки в паштет блендером, кішки намили краще за всяку посудомийки)))

а в морозилці довго зберігати можна?

Можна поділитися своїм варіантом паштету?

Правда, не курячого, а яловичого.

700 г печінки помити, порізати великими шматками, 2 великих моркви і 2 великі цибулини (помитий і почищених) порізати великими шматками. Можна додати 100 г сала або маргарину, але не обов'язково. Все це покласти в глибоку сковорідку, залити водою, сіль-прец за смаком, і тушкувати на повільному вогні ло повного випаровування води. Остудити трохи, перекрутити двічі на мясоробку. Усе. Також прекрасно заморожується.