борщ холодний

Рецепт борщу холодного, або холодник з буряка, дозволить вам влітку не проводити багато часу біля плити і при цьому не втрачати повноцінного обіду. А головне, в літню спеку - борщ холодний. Холодний!

Борщ, приготований за цим рецептом, виходить насиченим і легким.

Для приготування холодного борщу необхідно взяти білки зварених круто яєць, буряк, зелена цибуля, листя салату, огірки, петрушку, кріп, сметану, лимонний сік, сіль і цукор.

Буряк ретельно вимити і скласти в каструлю (2,5 л). Залити водою до верху, додати лимонний сік або лимонну кислоту і поставити на сильний вогонь. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити буряк, не накриваючи, до м'якості, близько 40 хвилин. Порада: буряк краще не відварювати в емальованій каструлі, інакше посуд забарвиться в червоний колір.

Поки вариться буряк, яєчні білки нарізати дрібними кубиками.

Огірки також нарізати дрібними кубиками.

Цибулю дрібно нарізати.

Кріп дрібно порубати.

Петрушку порубати на частини довільного розміру.

Листя салату нашаткувати.

Через 40 хвилин буряк проткнути ножем - якщо м'яка, то каструлю зняти з вогню. Ложкою дістати коренеплоди з каструлі і перекласти в холодну воду.

Буряковий відвар процідити через кілька шарів марлі.

Має вийти 1,5 літра відвару. Якщо ж менше, то додати воду до потрібного обсягу. Поставити відвар охолоджуватися.

Охолоджену буряк почистити і нарізати дрібними кубиками.

У великій каструлі (3 л) змішати все нарізані інгредієнти, додати сіль і цукор. Все добре перемішати.

Додати в каструлю з овочами сметану і знову добре перемішати.

Залити вміст каструлі холодним буряковим відваром, перемішати.

Подавати борщ холодний в порційних тарілках. При необхідності додати сметану в кожну тарілку.

Дуже смачно їсти холодний борщ вприкуску (замість хліба) з теплою картоплею, звареною цілком.

У нас ніколи не готували борщ, так що я довго шукала хороший рецепт борщу холодного. Ваш дуже сподобався!

А я ще щавель додаю, виходить дуже смачно

А я роблю його простіше) нарізаю в каструлю тонкою соломкою огірки, варений буряк, дрібно шаткую туди зелену цибулю, кріп, варені яйця, потім заливаю охолодженою кип'яченою водою, перемішую і додаю 1/3 чайної ложки лимонної кислоти, сіль і цукор за смаком) подавати зі сметаною)

Зварила борщ за цим рецептом, вийшов дуже смачний, але для ситності додала трохи копченого м'яса. Дякую за рецепт.

Чудовий рецепт! Смачно, а головне дуже просто і дешево. Дякуємо!

А я варю буряк цілком, потім нарізаю - з лимонним соком відвар такої. яскраво-буряковий виходить Сметанку потім, і в тарілці перемішую. А взагалі - таке смачне блюдо!

А я хочу запропонувати свій рецепт. Сьогодні купила всі необхідні продукти.Пріготовлю і буду насолоджуватися. на самоті. мої домашні таке не їдять!))) Зварити буряк, яйця, картопля. Я тру все на крупну тертку, можна порізати кубікамі.Так ж подрібнити свіжий огурец.Заліваем все сироваткою (кисломолочний продукт) .По смаку додати цукор, сіль, лим. кислоту + зелень.А в тарілочку -ложечку сметанки))) Вкусняшка! Спробуйте.

і я, і я готую з сироваткою) іноді додаю ще трохи відвару в сироватку. + Сметана, зелень, яйце, картопля, морква, огірок

Прекрасне дієтичне блюдо.Спасібо за рецепт.

Дякую за рецепти, спробую і оціню.

Дуже смачно виходить якщо додати м'ясо (курку або свинину), і якщо ще в тарілці трохи хрону і гірчицю додати, то ж виходить смачно (трохи з острінкой-це на любителя)

Треба обов'язково спробувати: yes. )))

білок можна разом з жовтком буде смачно. кристина

Колись, в глибокій молодості, єдиний раз їла борщ - мене їм пригостила жінка, у якої я знімала квартиру. Після того пройшло багато років, а спогади про чудовий блюді залишилися. Зараз літо, спекотно. Вирішила приготувати борщ, спробувати. Вірю, що вийде чудово. Величезне спасибі за рецепт!

спасибі за рецепт.Уже йду готувати!

Мені теж дуже подобається свекольнік.Только буряк можна відразу сиру (звичайно очищену) нарізати на маленькі шматочки і потім відварити.

пасибки

Спасибо большое за рецепт холодного борщу, мій чоловік давно мріяв про такий, а я не знала, як його готувати. Сподіваюся, тепер зможу його порадувати!

Відвезла приготований борщ на дачу - все друзі були в захваті!

а я натираю буряк на тертці, вона повариться трохи, а потім додаю всі овочі, яйця і т.д.

: A ja gotowlju usch w 3-j raz etim letom w germanii, prosto zdorowo i wkusno, boljschoje spasibo

- смачний борщ виходить на серцевому бульйоні. Обов'язково зняти жир. Серце і буряк різати тонкою соломкою. Не шкодуйте свіжої зелені, сметанки.

хочу спробувати так і представляла його приготування спасибі

. ДЛЯ пікантності можна ДОДАТИ мінералки газованої, ЗАМІСТЬ ВОДИ.

Супер смачну борщ вийшов у мене сьогодні. Просто чудовий. Буряк варила цілком, помивши її гарненько щіткою. І колір венліколепний і смак. Буряк сорт був аж чорна. Спасибі величезне за рецепт.

Чому таке чудове, корисне, смачне і дуже просте блюдо так рідко готують Обов'язково зроблю, і якщо сподобається буду готувати собі і рідним

Так, блюдо класне! маленькі свої нюанси, може знадобляться: буряк все-таки очищаю і розрізаю на 2-4 частини - швидше вариться), що не додаю в відвар все відразу, особливо сметану! зелень, цибулю, яйце, сметану - потім в тарілку

Спасибо большое, приготувала швидко, дуже смачно)

Прекрасний рецепт! Читаю відгуки і наминав свій борщ, який тільки що зробила.

Дякую за рецепт, піду готувати

Дякую за рецепт! Приготувала дуже смачно!) Тільки, я відвар виливаю, а замість сметани і бурякового відвару, заправляю кефіром 1%, всім моїм так більше подобається!

Про смаки не сперечаються! Але перед варінням буряк обов'язково треба почистити і сметану треба класти вже в тарілку при розливі на порції.

РОБИТИ на кефірі,

ДОДАТИ ЛЕДЬ ХРЕНА!

Листя салату і сметану - Забрати!

ЦЕ МІЙ ВАРІАНТ

Щось я тут Намудрували з коментарями Отже: Береться штук п'ять свеколок (залежно від розміру), ретельно промивається, обрізається хвостик і попка, буряк вариться до готовності (протикається зубочисткою або гострої виделкою), витягуємо буряк з відвару, його остуджують, при необхідності-доливаємо холодної негазованої мінеральної води.свекла чиститься, треться на крупній тертці (Щоб були крупненький довгі шматочки) НІЯКИХ КУБИКІВ. Це-ні вінегрет. беремо кастрюлю.Туда-тертий буряк, Потім-ковбаса: 1-Салямі- на любителя по густоті) .2-Ковбаса варена-кількість-на любителя по густоте.всю ковбаску ріжемо довгеньких (2,5-3 см) тоненькмім шматочками-в нашу кастрюлю.Огурци (з дрібненькими кісточками) -Очищає від шкірки, ріжемо уздовж один раз, потім-поперек (дрібненько, тон часточками) .Их-в кастрюлю.Тщательно моєму щавель- (секрет кухаря, не по технології, але смачніше) ріжемо довгеньких дрібненько, його-в кастрюлю.Режем поперек зелена цибуля, його-в кастрюлю.Пертрушка, кріп-на любителя-дрібно ріжемо-і туди же.НІКАКОЙ картоплю. НІЯКИХ тертим АБО різати ЯЄЦЬ. Ніякої морквини. ЦЕ НЕ Вінегрет. Якщо збираєтеся з'їсти все відразу-сметану туди ж і кефіру підлогу літра.Еслі вийшло густо-я вже говорив-холодна негазована мінералка.Солім.Чуть перчім.Нікакіх гірчиць. Ставимо гірчичниця рядом.У кожної людини свій смак до гострого. Ви б ще табаско запропонували. Краще-настояти дві-три години. Можна (якщо на смак пріснувато-сік зі свіжого лімона.Но краще не перестаратися, якщо збираєтеся зберігати борщ (навіть в холодильнику) Якщо збираєтеся зберігати-додавайте їх (сметану і кефір) прямо в тарілку! Варимо яйця (з розрахунку половинка на порцію) остужаем все.Чем холодніше-тим краще (швидко нагрівається, відразу після початку роздачі) Подається так: Половинка яйця в тарілці, Заливаємо її супчиком. Ну, начебто нічого не забув. СМАЧНОГО. І запам'ятайте-ЦЕ-РЕСТОРАННЕ СТРАВА. Здивуйте в літню спеку Ваших знайомих і рідних.


Борщ холодний літній

Влітку хороший борщ - ідеальний вибір першого страви для обіду. Гарячі супи не дуже хочеться їсти в жаркий день, а прохолодний легкий супчик не тільки втамовує голод, а й чудово освіжає. Ось простий рецепт, як приготувати холодний борщ (річний).

Буряк очистити, нарізати кубиками.

Бадилля (якщо є) нарізати соломкою, відкласти.

Буряк залити водою (приблизно 1-1,5 л), додавши 1 ст. ложку оцту (це збереже яскравий червоний колір буряка) і поставити варитися.

Коли буряк звариться до м'якості (приблизно 30 хвилин), додати нарізану соломкою бурякове бадилля (якщо використовується) і дати покипіти пару хвилин. Остудити.

Картоплю відварити в шкірці (25-30 хвилин). Відварну картоплю очистити і дрібно нарізати.

Огірки нарізати кубиками.

Кілька пір'їнок зеленої цибулі нарізати.

Петрушку і кріп нарізати.

Листя зеленого салату нашаткувати.

Яйця відварити круто: залити холодною водою, довести до кипіння, варити 7-8 хвилин, остудити під холодною водою. Відварені яйця нарізати.

Додати всі нарізані продукти в буряковий відвар з буряком.

Якщо вийде надто густо, можна додати трохи холодної кип'яченої води. Але хороший борщ не повинен бути дуже рідким.

Можна дати настоятися борщу пару годин.

Часник очистити і роздавати.

Хрін і гірчицю змішати з часником, цукром і, за бажанням, з оцтом (1 ст. Ложка).

Заправити борщ приготовленої часниковою заправкою. Посолити, поперчити.

Подавати борщ зі сметаною, добре охолодженим (щоб прискорити процес охолодження, можна додати в борщ кубики льоду).

Дуже цікаво, буду пробувати, готувала подібний, але без картоплі і яєць, але з селерою і солоними огірками, діти не їли, а дорослим сподобався)

Ем другу тарілку Оцет і цукор додала в відвар, хрону і гірчиці просто не було, і без них норм. А була ковбаска варена;) - з ковбаскою прекрасно) Дякую, що нагадали