Пиріг на молоці без дріжджів

Бувають моменти, коли потрібно швидко зробити що-небудь солоденьке до чаю. В такому випадку на допомогу завжди прийде цей простий рецепт пирога на молоці без дріжджів.

  • Молоко 250 мілілітрів
  • Цукор 200 Грам
  • Борошно 500-600 Грам
  • Сода 1 Щіпка
  • Сіль 1 Щіпка
  • Фрукти або ягоди 1 За смаком
  • Яйце 3 Штуки

1. Яйця вбийте в глибоку миску. Додайте сіль і цукор. Збийте до однорідності. При бажанні можна для аромату використовувати в цей рецепт приготування пирога на молоці без дріжджів корицю, ванілін, цедру цитрусових.

2. Влийте молоко і всипати невеликими порціями просіяне борошно. Тісто не повинно вийти крутим, так що важливо не переборщити з борошном. В кінці додайте соду, погасивши її оцтом або соком лимона. Ще раз перемішайте. Ось і все, тісто готове.

3. Духовку розігрійте приблизно до 180 градусів. У форму викладіть пергамент. В даному випадку пиріг на молоці без дріжджів в домашніх умовах буде з яблуками. Їх потрібно нарізати невеликими шматочками і викласти в форму.

4. Зверху вилийте тісто і відправте форму в духовку. Випікається пиріг близько півгодини, так що заглядати в духовку часто не потрібно.

5. Перевірте готовність зубочисткою або сірником. Якщо суха - форму можна діставати. Акуратно дістаньте пиріг з форми, давши йому трішки охолонути.

6. І переверніть. Ось такий простий варіант, як зробити пиріг на молоці без дріжджів - красивий, доступний і апетитний. Наріжте порційними шматочками і при бажанні присипте цукровою пудрою. Смачного!

схожий відеорецепт "Пиріг на молоці без дріжджів"


Випічка на будь-який смак

Якщо тісто замісити на молоці, а не на воді, смак у нього вийде набагато м'якше.

1 стакан молока

1 столова ложка рослинної олії

0,5 кг борошна пшеничного

Дріжджі подрібнюємо і розчиняємо в невеликій кількості молока, підігрітого до 40 о.

Висипаємо на обробну дошку або в широкий посуд борошно гіркою. Додаємо солі на кінчику ножа. У центрі гірки робимо поглиблення і виливаємо туди дріжджі, розведені з молоком. Вбиваємо яйце. Додаємо молоко, що залишилося і месім тісто, поки воно не стане однорідним. Накриваємо тісто чистою тканиною і ставимо в тепле місце. Коли воно збільшиться в обсягу вдвічі, месім його ще раз.

Тісто на молоці для пельменів і вареників

Правильно приготоване тісто для пельменів повинно добре розкочуватися, а при варінні воно не повинно розбухати. Ну і, звичайно ж, воно повинно бути смачним. Щоб тісто вийшло саме таким, на кожне яйце береться 2 склянки борошна.

2 склянки борошна пшеничного

1 стакан молока

1 чайна ложка рослинного масла

0,5 чайної ложки солі

Просіваємо борошно і висипаємо гіркою в широку миску або на обробну дошку. У центрі робимо поглиблення і розбиваємо туди яйце. Туди ж виливаємо підігріте до 40 про молоко. Замішуємо тісто. Додаємо в нього рослинне масло і ще раз замішуємо. Через 30-40 хвилин тісто можна розгортати.

Тісто, приготоване за цим рецептом, не черствіє кілька днів.

6 склянок борошна

2 склянки молока

2 чайні ложки сухих дріжджів

2 столові ложки цукру

1 чайна ложка солі

2 столові ложки рослинної олії

Молоко підігріваємо до 40 о. Розчиняємо в ньому сухі дріжджі, цукор і сіль. Додаємо рослинне масло і яйця. Все добре розмішуємо, щоб маса вийшла однорідною.

Просіяне борошно поступово, порціями, додаємо в масу і так само, поступово, замішуємо тісто. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце, захищене від протягів. Чекаємо, поки обсяг тесту збільшиться в 2 рази. Після цього мне тісто і знову залишаємо підходити. Коли воно знову підніметься в 2 рази, з нього можна формувати пиріжки.

100 г вершкового масла

½ чайної ложки солі

З'єднуємо молоко, воду, масло і сіль. Розміщуємо все це в каструлю і нагріваємо на повільному вогні, поки масло не розчиниться. Висипаємо борошно і розмішуємо 2-3 хвилини, не вимикаючи вогонь. В результаті отримуємо однорідне тісто. Коли воно охолоне, додаємо в нього 1 яйце. Добре розмішуємо. Додаємо друге яйце і також розмішуємо. Поступово додаємо і інші яйця. Тісто готове. Тепер з нього можна робити еклери, профітролі, заварні булочки.

500 г пшеничного борошна

1 стакан молока

Дріжджі розвести в невеликій кількості води і залишити на 10 хвилин. Борошно просіяти і додати в неї розмішані дріжджі. Вершкове масло розтопити на повільно вогні і додати в борошно. Туди ж додати збиті яйця. Все перемішати і влити молоко. Посолити і замісити тісто.