Як варити пшоняну кашу: кращі рецепти

В основі правильного харчування лежить обов'язкове вживання каш вранці. Їх варять з різних круп. Однією з найбільш корисних є пшенка. Каша з неї виходить смачною і поживною. Кожна жінка повинна вміти готувати цю страву. Прочитавши нашу статтю, ви дізнаєтеся, як варити просту пшоняну кашу різними способами.

Як варити розсипчасту пшенку на воді?

  1. Підготовлену крупу заливають окропом в пропорції 1: 2 і ставлять на повільний вогонь. Варити пшоно слід до напівготовності.
  2. Приблизно через 15 хвилин надлишки рідини треба злити.
  3. У каструлю до Пшонки слід знову додати окріп в співвідношенні 1: 1 і варити під кришкою.
  4. Поки каша гаряча, в неї потрібно покласти трохи вершкового масла, посолити або додати цукор.

Як варити пшоняну кашу на молоці?

  • Щоб приготувати пшоняну кашу на молоці, вам буде потрібно цільна крупа. Блідо-бежеве пшоно для такої страви не підійде.
  • Обов'язково вибирайте свіже молоко середньої жирності.
  • Спочатку варіть кашу на воді, і тільки на останньому етапі додавайте молоко. Такий спосіб приготування допоможе вам зберегти всі корисні речовини без додаткової термічної обробки.
  • Пшенку слід засипати тільки в киплячу рідину.
  • Молочний сніданок зажадає трохи більше солі. Скільки її класти, залежить тільки від ваших смакових пристрастей.
  • Коли пшоняна каша буде приготована, накрийте каструлю кришкою і ненадовго залиште її так. За цей час частування упреет і стане еластичним.

Як зварити просту пшенку в духовці: відео-інструкція

Це цікаво! Просо було Окультурено людством більше 3 тисячоліть тому. Запечене пшоно з гарбузом на воді і молоці користувалося величезною популярністю на Русі. Його готували в російських печах і глиняних горщиках.


Пшоняна каша

Коли я готую цю кашу, завжди згадую розповідь Носова «Мишкова Каша». І властивість пшоняної крупи - дуже сильно розварюються. Тому, в цю кашу краще дещо не доповісти крупи, ніж перекласти.

Приготування пшоняної каші:

Готову крупу залити водою і швидко довести до кипіння.

Варити пшёнку в воді потрібно на великому вогні, щоб вона сильно не розварилася. Поки пшёнка вариться на воді, закип'ятити молоко. Коли частина води википіла, влити в пшёнку гаряче молоко. Тепер можна посолити і додати цукру в кашу.

На молоці каша вариться до готовності. Загальний час приготування пшоняної каші близько 30-40 хвилин. Ступінь готовності крупи можна спробувати на смак.

Щоб уявити на скільки сильно розварилася пшёнка приведу цифри. З одного стакана крупи у мене вийшов майже літр каші. Цього вистачило, щоб нагодувати 4-х чоловік. Смачного.

  • Пшенична каша на молоці
  • Рисова каша
  • Пшоняної-рисова каша
  • Рисова каша з гарбузом

А мені більше подобається коли воду взагалі не додаєш. Повністю рецепт на молоці. Я раніше взагалі не робила з пшоняною кашею, тільки з рисом. Але спробувавши за цим рецептом мені сподобалося дуже.

Дякую було дуже смачно

А краще взагалі не солити і не цукор! Здоровіше будемо ^ _ ^

каша просто спер

Хм думаю це те що я шукала спасибі!

Кілька разів доводилося їсти пшоняну кашу зі шкварками з гусячого сала і з підсмаженою цибулею на олії - надзвичайно смачно, але такого рецепту не знайшов