Пшоняна каша

Коли я готую цю кашу, завжди згадую розповідь Носова «Мишкова Каша». І властивість пшоняної крупи - дуже сильно розварюються. Тому, в цю кашу краще дещо не доповісти крупи, ніж перекласти.

Приготування пшоняної каші:

Готову крупу залити водою і швидко довести до кипіння.

Варити пшёнку в воді потрібно на великому вогні, щоб вона сильно не розварилася. Поки пшёнка вариться на воді, закип'ятити молоко. Коли частина води википіла, влити в пшёнку гаряче молоко. Тепер можна посолити і додати цукру в кашу.

На молоці каша вариться до готовності. Загальний час приготування пшоняної каші близько 30-40 хвилин. Ступінь готовності крупи можна спробувати на смак.

Щоб уявити на скільки сильно розварилася пшёнка приведу цифри. З одного стакана крупи у мене вийшов майже літр каші. Цього вистачило, щоб нагодувати 4-х чоловік. Смачного.

  • Пшенична каша на молоці
  • Рисова каша
  • Пшоняної-рисова каша
  • Рисова каша з гарбузом

А мені більше подобається коли воду взагалі не додаєш. Повністю рецепт на молоці. Я раніше взагалі не робила з пшоняною кашею, тільки з рисом. Але спробувавши за цим рецептом мені сподобалося дуже.

Дякую було дуже смачно

А краще взагалі не солити і не цукор! Здоровіше будемо ^ _ ^

каша просто спер

Хм думаю це те що я шукала спасибі!

Кілька разів доводилося їсти пшоняну кашу зі шкварками з гусячого сала і з підсмаженою цибулею на олії - надзвичайно смачно, але такого рецепту не знайшов


Готуємо пшоняну кашу на молоці

Рецепт каші з пшона був відомий ще в біблійні часи.

Каша пшоняна користувалася великою популярністю на Русі і становила основу селянського раціону. В сучасний час Пшонка по праву належить «звання» криниці корисних речовин і вітамінів. Так, в пшоняної каші є клітковина, фтор, залізо, магній, амінокислоти, вітаміни PP, B5, A, B2, B1 і інші.

Вважається, що найбільш смачна і корисна для здоров'я пшоняна каша на молоці - саме таку ми будемо варити сьогодні.

Варто відзначити, що пропорції молока можуть змінюватися в залежності від того, кашу який консистенції ви віддаєте перевагу. Щоб отримати розсипчасту пшенку, досить використовувати 1,5 склянки молока. Збільшивши його кількість до трьох склянок, у вас вийде рідка пшоняна каша.

Отже, пропонуємо вашій увазі рецепт, завдяки якому можна швидко приготувати пшоняну кашу на молоці.

1. Перш ніж варити, крупу необхідно перебрати, щоб при необхідності виключити з неї різного роду сторонні включення. Крупа повинна бути чистою, як на фото. Найбільш простий спосіб - висипати її на чистий стіл і, уважно оглянувши, прибрати все зайве.

Після цього нам буде потрібно глибока тарілка: у неї висипаємо крупу і наливаємо холодну проточну воду, яка повинна закрити пшенку повністю. Щоб на поверхню сплив дрібне сміття, проведіть ложкою або рукою по дну тарілки. Злийте воду і повторіть процедуру знову, поки вона не стане прозорою. Як тільки вона перестане бути каламутною, злийте воду і залийте крупу окропом.

2. Ставимо на плиту каструлю, в якій будемо варити кашу, додаємо в неї молоко (2 склянки) і вже очищену крупу (попередньо з тарілки з крупою необхідно злити гарячу воду). Температура середня. Не забудьте додати цукор, а також сіль! Можна трохи знизити температуру плити можна і безперервно помішувати вміст каструлі ложкою, щоб каша не пригоріла знизу. Доводимо до кипіння, продовжуємо варити протягом 2-3 хвилин і вимикаємо конфорку.

3. Додаємо в кашу вершкове масло (50 г - як сказано в рецепті) і за допомогою кришки закриваємо каструлю. Необхідно дати каші 15-20 хвилин, щоб під паром вона самостійно дійшла. Вичікуємо необхідний час і перешиваємо її з маслом. Спробуйте приготовану страву на смак і, якщо знадобиться, додайте ще сіль або цукор.

4. Каша на молоці готова - тепер її можна розкласти по тарілках. Це відмінний варіант сніданку або вечері сам по собі, але ви можете зробити його смак більш приємним, а рецепт - цікавим, додавши в кашу сухофрукти або улюблене варення. Для дітей особливо корисна пшенка з яблуками або бананами.

Отже, перед вами - смачна і ситна молочна каша, величезна користь якої не піддається сумнівам.

Тепер ви знаєте як варити пшоняну кашу. Я впевнена, що вона сподобається і вам, і всім вашим рідним. Готуйте її з любов'ю і приємного вам апетиту!

У той час як напівфабрикати, швидкі перекушування і фаст-фуд завдають шкоди людському здоров'ю, каша з пшона на молоці впливає на організм благотворно: вона виводить з нього не тільки шлаки і токсини, але навіть важкі метали. Щоб нормалізувати травну систему, зміцнити тканини всього організму і відновити енергетичний запас, досить регулярно варити і вживати пшенку.

Включити її в свій раціон особливо рекомендується тим, у кого є захворювання серцево-судинної групи, молочна пшоняна каша знизить ризик розвитку атеросклерозу і зменшить рівень холестерину в крові. Очевидно, що каша з пшона - це не просто смачна страва, рецепт якого гранично простий. Користь для організму - одне з найважливіших її достоїнств.

Рецепт пшоняної каші на молоці існує в декількох варіантах. Але не багато господинь знають хоч один з них. Часто вони задаються багатьма питаннями з приготування її, наприклад:

  1. Чи можна готувати пшоняну кашу на молоці в мультиварці?
  2. Скільки варити пшоняну кашу на молоці?
  3. Як правильно варити її, щоб вона не була гіркою?
  4. Як приготувати пшоняну кашу на гарнір?
  5. Яка калорійність пшоняної каші?
  6. Як зварити цю молочну кашу з сухофруктами і медом?

Поділіться з друзями:

  • Кашаячна на молоці приготування
  • Кукурудзяна каша на молоці рецепт
  • Манна каша рецепт

Дуже доступна стаття для розуміння. А я думаю, чому з дитинства люблю пшоняну кашу? Вона виявляється дуже корисна

Раніше варила пшоняну кашу за аналогічним рецептом, тепер, з появою мультиварки, готуємо тільки в ній. Виходить шедевр! Не треба стояти над каструлею, закинув продукти і чекай. На відкладеному старті виходить нітрохи не гірше. Є каші з пшона дуже корисно, особливо дітям. Так, до того ж, дуже смачно)

У мене мультиварка з таймером відкладеного запуску, як раз Поларіс, як в відео. А пшоняна каша - одна з улюблених для сніданку. Засипав ввечері, включив таймер, прокинувся - а вона вже готова. Причому нам подобається варити на топленому молоці. Виходить абсолютно особливий смак, як з дитинства.

Ммм) Обожнюю пшоняну кашу. А тому у мене проблеми зі шлунком, так взагалі тільки кашами і харчуюся) Не розумію людей, які не люблять каші..Я б їх їла і їла постійно)

Сьогодні як раз купила пшоняну крупу, буду готувати))

Моя дочка обожнює цю кашу, особливо якщо я додаю в неї солодку гарбуз шматочками. Просить мене її готувати, як мінімум раз на тиждень.

Раніше готувала пшоняну кашу-но звичайну, чи не на молоке.Так собі було. Приготувала з даного рецепту- об'еденіе.Кушает вся сім'я.