Рецепт приготування пшоняної каші з цибулею

Ароматна, смачна, апетитна, розсипчаста пшоняна каша є відмінним способом, щоб почати новий день з посмішки, заряду бадьорості, позитиву. Вона дуже корисна для жителів мегаполісів і великих міст, так як в її складі знаходяться повільні вуглеводи, які допомагають очищати організм від токсинів, шкідливих речовин, слизу, каменів, шлаків і солей. Одна тарілочка кашки допоможе не тільки утамувати відчуття голоду, але і зберегти молодість, красу і здоров'я.

Вітаміни, що містяться в ній, допоможуть позбутися від поганого настрою, депресивного стану, втоми. Корисні речовини зроблять шкіру гладкою, еластичною і пружною. Волосся стануть здоровими, красивими, пишними і густими. Ви можете урізноманітнити кашку, якщо додасте в неї цибулю. Не дивуйтеся подібного поєднанню до тих пір, поки не приготуєте і не спробуєте блюдо. Ця страва стане одним з улюблених в вашому раціоні. Пшоняна каша з цибулею виходить розсипчастою, соковитою, смачною, ароматної і насиченою. Для приготування смачного і корисного страви за перевіреним рецептом необхідно підготувати наступні важливі інгредієнти:

приготування

Покрокове приготування страви з наданням детальних фотографій:

1. Для початку необхідно підготувати ріпчасту цибулю. Візьміть дві середні головки, очистіть від лушпиння і поріжте гострим ножем.

2. Візьміть сковорідку, налийте в неї рослинне масло і поставте на плиту. Прогрійте її гарненько. Покладіть цибулю і обсмажте його. Слідкуйте за тим, щоб він не підгорав і залишався прозорим, інакше зіпсуєте смак страви.

3. Наступний важливий етап приготування корисного страви - це вибір крупи. Вибирайте якісний продукт, зернятка повинні бути цілими і не подрібненими, жовтого кольору. Відміряйте дві склянки, промийте під проточною водою за допомогою дрібного сита.

4. Підготовлену крупу можете висипати до лушпиння підсмаженні.

5. Потім підготуйте потрібну кількість гарячої води. Залийте окропом цибулю з пшоном. Розмішайте.

6. Коли вода дійде до кипіння, необхідно накрити кришкою і зробити мінімальної подачу вогню. Варити треба до готовності близько двадцяти п'яти хвилин.

7. Відкрийте кришку і додайте розм'якшене вершкове масло. Перемішайте. Розсипчаста, смачна, корисна і ароматна пшоняна каша готова.

Можете подавати до столу своє кулінарний витвір. Ваші домочадці гідно оцінять ваші старання і попросять добавки.

Поділіться з друзями:

  • Рецепт пшоняної каші на воді
  • Приготування манної каші
  • Каша гурьевская рецепт

Я люблю і часто готую пшоняну кашу, в тому числі, з цибулею. Правда, з цибулею кашу роблю ввечері, на вечерю. Рецепт такий же, тільки цибулю обсмажую на топленому маслі і перед подачею на стіл розбавляю молоком. Смакота!


Пшоняна каша

Коли я готую цю кашу, завжди згадую розповідь Носова «Мишкова Каша». І властивість пшоняної крупи - дуже сильно розварюються. Тому, в цю кашу краще дещо не доповісти крупи, ніж перекласти.

Приготування пшоняної каші:

Готову крупу залити водою і швидко довести до кипіння.

Варити пшёнку в воді потрібно на великому вогні, щоб вона сильно не розварилася. Поки пшёнка вариться на воді, закип'ятити молоко. Коли частина води википіла, влити в пшёнку гаряче молоко. Тепер можна посолити і додати цукру в кашу.

На молоці каша вариться до готовності. Загальний час приготування пшоняної каші близько 30-40 хвилин. Ступінь готовності крупи можна спробувати на смак.

Щоб уявити на скільки сильно розварилася пшёнка приведу цифри. З одного стакана крупи у мене вийшов майже літр каші. Цього вистачило, щоб нагодувати 4-х чоловік. Смачного.

  • Пшенична каша на молоці
  • Рисова каша
  • Пшоняної-рисова каша
  • Рисова каша з гарбузом

А мені більше подобається коли воду взагалі не додаєш. Повністю рецепт на молоці. Я раніше взагалі не робила з пшоняною кашею, тільки з рисом. Але спробувавши за цим рецептом мені сподобалося дуже.

Дякую було дуже смачно

А краще взагалі не солити і не цукор! Здоровіше будемо ^ _ ^

каша просто спер

Хм думаю це те що я шукала спасибі!

Кілька разів доводилося їсти пшоняну кашу зі шкварками з гусячого сала і з підсмаженою цибулею на олії - надзвичайно смачно, але такого рецепту не знайшов