Цукерки Рафаелло в домашніх умовах. 4 різних рецепта: прості, з шоколадом, з безе і з сиру ..

Привіт шановний відвідувач!

Хто з нас не любить цукерки Рафаелло? Я думаю, що така людина навряд чи знайдеться. Ну може є 100 чоловік на мільйон. Так ось, сьогодні мова піде про домашніх рафаелку. Як відомо, домашня їжа завжди смачніше.

Навіть якщо мова йде про бренд, яким є ці тістечка або цукерки. Швидше за все тістечка, але в магазинах вони чомусь називаються цукерками.

Звичайно солодке не дуже то корисно, як вважають дієтологи, воно додає зайві грами. А вони в свою чергу переходять в кілограми. Але зате від солодкого підвищується настрій. Може тому товстий чоловік асоціюється у нас з добрим. А ще, як говорила одна моя знайома «Якщо солодке їсти шкідливо, то я їм тільки те, що по-справжньому смачно!»

Я у свій час пекла частенько профитроли, це дуже прості тістечка з заварного тіста. Так до сих пір покупні їсти не можу, просто не хочу. А ще важливо те, що ми чудово знаємо що ми туди поклали, і ніяких смакових добавок про консервантів!

Я пропоную вам 4 рецепта на вибір.

Отже, перший, найшвидший і простий рецепт.

Цукерки Рафаелло в домашніх умовах рецепт

Для нього буде потрібно:

  • Кокосова стружка - 25 гр
  • Згущене молоко - Півбанки
  • Вершкове масло - 125 гр (розтоплене при кімнатній температурі)
  • Ванілін - пакетик
  • Горішки кешью - 100 гр

Згущене молоко і масло повинні бути дуже якісними, інакше нічого доброго не вийде. Розтоплюємо масло, порізане на шматочки, на плиті. Але не кип'ятимо.

Прибираємо з вогню. І в гаряче масло виливаємо півбанки згущеного молока

Розмішуємо до однорідного стану

Далі висипаємо туди кокосову стружку і знову-таки ретельно перемішуємо

Додаємо ванілін і знову перемішуємо. Ставимо нашу масу в холодильник на 1 годину.

Насипаємо на стіл кокосову стружку. Беремо тарілку, куди будемо викладати готові цукерки. Формуємо кульки з маси. Кладемо туди горішок (чи ні, це залежить від вашого бажання). До речі, в Рафаелло можна покласти будь-яку ягідку, наприклад полуницю.

І обвалюють в кокосовій стружці

Ось що в результаті у нас повинно вийти.

У цьому відеорецепти показаний ще й рецепт безалкогольного Мохіто, улюблений напій Хемінгуея до речі, хоча він звичайно ж пив його з ромом. Але в ті часи алкоголь був навіть корисний, як знезаражуючий засіб. Якщо вам не цікаво, то ролик можете перемотати, до того місця, як маса з згущеного молока, масла і кокосової стружки дістається з холодильника.

А далі зовсім інший рецепт з білим шоколадом! Він уже складніше, але і смак то буде зовсім інший.

Ось що потрібно нам для цього рецепта:

  • Кокосова стружка -100 гр
  • Мигдаль - 100-150 гр
  • Білий шоколад - 100 гр
  • Вершкове масло - 1 столова ложка
  • Жирні вершки (33-48%) - 200 мл
  • Цукрова пудра - 1/4 склянки
  • Подрібнені вафельні листи - 100 гр

Спочатку треба розтопити шоколад, не доводячи до кипіння. Робити це краще на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Нехай трошки охолоне. Після цього вводимо масло і 2 столових ложки кокосової стружки і дрібку солі.

Ставимо цей крем в холодильник до остаточного охолодження. Беремо мигдаль, присипаємо його столовою ложкою цукрової пудри, і мокрими руками перемішуємо. Після цього обсмажуємо до золотистого кольору. Ми залишаємо його остигати.

А самі займаємося вафельної паніровці. Якщо не змогли купити вафельні листи, то можна взяти прості вафлі, зішкребти з них начинку і подрібнити в ступці, але тільки щоб крихта була велика.

Далі збиваємо вершки з залишками цукрової пудри. Якщо крем вже повністю застиг, то дістаємо його з холодильника. Беремо 2 чайні ложки. Однією набираємо крем, так, щоб була невелика гірка, вкладаємо в середину горішок. За допомогою другої ложки формуємо кульку.

І обвалюють його спочатку в вафельної паніровці, потім мажемо його збитими вершками і нарешті, обвалюють в кокосовій стружці. Ставимо в холодильник на ніч!

Кажуть, що краще один раз побачити, ніж 100 разів прочитати. Тому пропоную подивитися цей чудовий відеорецепт

Далі дуже смачне, і досить складне в приготуванні Рафаелло з безе.

кокосове тістечко-безе «Рафаелло» (coconut meringue)

Обладнаного смаку! Просто тане в роті. Навіть той, хто не любить безе залишається в повному захваті. Якщо хочете потрясти чиєсь уяву, то за допомогою цього кулінарного шедевра у вас це точно вийде.

  • Кокосова стружка - 100 гр
  • Лимонна кислота
  • щіпка кориці
  • Згущене молоко - 2 столових ложки
  • Білки від яєць - 2 штуки
  • Вершки 35% - 300 гр
  • Цукор - 150 гр
  • Білий шоколад - 1 плитка
  • Мигдальний горіх - 100 гр (не обов'язково)
  • Пекарська папір, для того, щоб постелити на деко.

Додаємо в білки лимонну кислоту на кінчику ножа і збиваємо міксером до тих пір, поки білки не загустеют, до такої міри, що будуть залишати горбки. Потім починаємо помаленьку підсипати цукор і кожен раз збивати.

Після цієї процедури ставимо масу на водяну баню. Стежимо, щоб вода ледь булькала, сильного кипіння не допускаємо. І прямо на цій водяній бані збиваємо міксером рівно 10 хвилин. (Ви можете запитати чому на водяній бані? А тому що, саме тоді, тістечка піднімаються, і випікаються порожніми всередині. Це потрібно для того, щоб покласти в них крем.)

В результаті виходить дуже густа маса, якщо перевернути миску, то вона навіть не зрушиться з місця. Не даючи масі охолонути, ми додаємо туди корицю, кокосову стружку, розмішуємо ложкою. Деко застилає пекарської папером і викладаємо тістечка діаметром 5-6 см. У духовку, розігріту до 140 градусів, ставимо їх на 30 хвилин.

А в цей час готуємо крем: У вершки додаємо 2 ложки згущеного молока і як слід збиваємо міксером. Дістаємо з духовки злегка рожеві і піднялися тістечка. Остужаем. На тертці натираємо білий шоколад.

У кожному тістечку робимо дірочку в підставі (вони ж виходять порожнисті усередині). У ці дірочки видавлюємо крем і якщо є горіхи, то вдавлюємо по одному в кожну тістечко. Далі обмащуємо кожне тістечко кремом, заповнюючи при цьому всі тріщинки. Посипаємо рясно шоколадною стружкою. І ставимо в холодильник на добу.

А ось і відеорецепт

І нарешті корисне і дуже смачне сирне тістечко.

  • Кокосова стружка - 150 гр
  • Сир (ваговий) - 500 гр
  • Цукор - 100 гр
  • Масло вершкове - 50 гр
  • Жовток - 1 штука
  • Сметана - 2 столових ложки
  • Ванілін - пакетик
  • Горіхи (волоські, фундук, мигдаль) або чорнослив

Для обсипання, замість кокосової стружки можна використовувати кунжут, дрібно рубані горіхи або тертий шоколад.

Розтираємо цукор з яєчним жовтком. Туди ж додаємо вершкове масло (НЕ тверде), потім сметану і сир, ванілін і тертий шоколад. Гарненько перемішуємо. Скачаємо кульки, всередину кладемо горіх або чорнослив. Потім обвалюють в обраній вам обсипання. Їх відразу можна їсти.

Дивіться відео як все це приготувати

Отже, я показала вам 4 способи як приготувати цукерки Рафаелло в домашніх умовах!

Ці відеорецепти теж можуть вам сподобатися:

Ви можете прочитати інші статті, для цього скористайтеся Картою сайту

Збережіть пост собі на стіну в соцмережах!

за першим рецептом написали, що вершкового масла-125 г, а на відео говорять-25 г, скільки все ж потрібно класти.

Лариса, Дякую, що помітили, зараз виправлю, треба 25 грам.


Цукерки Рафаелло в домашніх умовах - кращі рецепти

Найніжніші цукерки Рафаелло з легкістю можна приготувати і вдома. Повірте, на смак вони вийдуть не гірше покупних, при цьому без всяких хімічних підсилювачів смаку, що особливо важливо, якщо десертом ви вирішили пригостити дітей. Ми зібрали для вас найкращі і найпопулярніші рецепти цукерок Рафаелло в домашніх умовах. Кожен з них має свої плюси, але особливо рекомендуємо звернути увагу на варіант з маскарпоне, так як він найбільш наближений до оригіналу. Отже, розглянемо докладніше кожну рецептуру.

Цукерки Рафаелло "на швидку руку»

Цей рецепт найпростіший серед всіх представлених і найпоширеніший в домашніх умовах. Готуються цукерки максимально швидко, якщо не враховувати час на охолодження коксового крему і готового десерту. Рафаелло "на швидку руку», звичайно ж, відрізняються від оригіналу, так як тут не вистачає тонкого вафельного кульки в начинці, але все ж цукерки виходять смачними.

Складові:

  • кокосова стружка - 150 г;
  • мигдаль - 15-16 шт .;
  • згущене молоко - 200 г;
  • вершкове масло - 25 г;
  • ванілін або Екстракт ванілі - за бажанням.

Як приготувати Рафаелло в домашніх умовах

  1. Невелику порцію кокосової стружки (близько 50 г) відкладаємо в сторону для обсипання готових цукерок, а решта висипаємо в зручну глибоку миску. Для аромату кидаємо ванілін на кінчику ножа або додаємо екстракт ванілі, а потім вливаємо розтоплене вершкове масло.
  2. Слідом додаємо згущене молоко і енергійно перемішуємо густу масу. Прикриваємо миску кришкою або харчовою плівкою, а потім прибираємо в холодильник на ніч.
  3. Мигдаль очищаємо. Для цього заливаємо горіхи окропом і залишаємо хвилин на 5.
  4. Злив рідина, знімаємо з мигдалю вже размягченную шкірку. Очищені горіхи «підсушують» на сухій сковороді пару хвилин.

Рецепт Рафаелло з маскарпоне (найбільш схожий на оригінал)

Цей рецепт Рафаелло в домашніх умовах максимально наближений до оригіналу. Якщо минулий варіант відрізнявся від покупних цукерок відсутністю вафлі і рідкої начинки, тут все присутнє в повній мірі! Єдина складність, з якою ви можете зіткнутися - вафельні півсфери для Рафаелло не скрізь є в продажу.

Складові:

  • вершковий сир маскарпоне - 150 г;
  • кокосова стружка - 100 г;
  • згущене молоко - 3 ст. ложки;
  • білий шоколад - 150 г;
  • вершки 20% - 40-50 мл;
  • мигдаль - близько 50 г;
  • вафельні кульки (також їх називають вафельні горішки або півсфери) - близько 40-50 шт.

Крем Рафаелло в домашніх умовах рецепт

  1. Маскарпоне викладаємо в глибоку миску, вливаємо згущене молоко. Збиваємо міксером до отримання пишної світлої маси, щоб в результаті наш крем вийшов «повітряним».
  2. На «водяній бані» розтоплюємо 50 г білого шоколаду, додавши 2 ч. Ложки молочних вершків.
  3. Остудивши, додаємо рідкий шоколад до ніжного крему. Збиваємо до однорідності, а потім прибираємо крем в холодильник приблизно на 1 годину.
  4. Уже охолоджений крем розподіляємо по вафельним півсфери. У половину заготовок поміщаємо по одному очищеному горіху (як чистити мигдаль описано в рецепті вище).
  5. Формуємо з вафельних половинок кульки з мигдалем всередині. Чи не спитайте ці вафельні заготовки з приготованими в домашніх умовах горішками з пісочного тіста - в рецепті використовуються спеціальні півсфери для цукерок, що є тонкою вафельку!
  6. Приступаємо до завершального етапу. Що залишився шоколад розтоплюємо на «водяній бані», додавши вершки. В отриману в'язку масу по одному занурюємо наші кульки, після чого відразу ж обвалюють в кокосовій стружці.
  7. Щоб тонка вафля НЕ розм'якла від крему, обертаємо кожну цукерку фольгою і поміщаємо хвилин на 60-80 в морозильну камеру.
  8. Перед подачею хвилин 10-15 тримаємо при кімнатній температурі (можна їсти і відразу, тоді десерт буде схожий на морозиво). Після охолодження в морозильній камері цукерки можна зберігати в холодильнику. Дивно ніжні і смачні Рафаелло з маскарпоне готові! Якщо у вас залишилося трохи вершкового сиру, можна використовувати його для приготування десерту: рецепт тірамісу.

Цукерки Рафаелло: рецепт з сухим молоком

Багато хто віддає перевагу домашньому крему Рафаелло, до складу якого входить саме сухе молоко. Спробуйте і такий варіант, щоб визначитися з вибором!

Складові:

  • сухе молоко - 100 г;
  • цукор - 100 г (можна менше);
  • вершкове масло - 200 г;
  • ванільний екстракт - за бажанням;
  • вафельні горішки / півсфери - близько 30 шт .;
  • мигдаль - близько 50 г;
  • кокосова стружка - 200 г;
  • білий шоколад - 200 г;
  • згущене молоко - 400 г.

  1. Для крему в невеликій каструльці розтоплюємо 50г вершкового масла. Додаємо сухе молоко і вливаємо 50 мл питної води. Одночасно додаємо цукор, дозування якого варіюємо з урахуванням особистого смаку.
  2. Енергійно перемішуємо масу і доводимо до кипіння. Знявши з плити, додаємо ванільний екстракт. Перемішуємо крем, охолоджуємо, а потім прибираємо в холодильник приблизно на годину.
  3. В іншій каструльці розтоплюємо залишилися 150 г масла. Білий шоколад ламаємо на дрібні шматочки і кидаємо в гарячу масляну рідину. Помішуючи, доводимо суміш до однорідності, вливаємо згущене молоко і варимо близько 5 хвилин. У подзагустевшую масу всипаємо 100 г кокосової стружки.
  4. Продовжуємо варіння близько 5 хвилин. Остудивши, відправляємо густу масу в холодильник.
  5. Охолоджений крем на основі сухого молока розподіляємо по вафельним півсфери. У половину заготовок поміщаємо очищений мигдаль. Формуємо вафельні кульки з горішком всередині.
  6. З охолодженої кокосової маси робимо невеликі коржі. У центр кожної поміщаємо по одній вафельної заготівлі, а потім скачує кульки.
  7. Обвалюють кожну цукерку в залишках кокосової стружки. Рафаелло з сухим молоком готові! Зберігаємо десерт в холодильнику.

Рафаелло з сиру: рецепт з полуницею

Цей рецепт, звичайно ж, не має нічого спільного з покупними цукерками Рафаелло. Але так як багато хто любить сиркові десерти, та й до того ж зараз сезон полуниці, розглянемо і таку версію.

Складові:

  • сир - 250 г;
  • вершкове масло - 30 г;
  • яйце - 1 шт .;
  • цукор - 5 ст. ложок;
  • полуниця - 200 г;
  • борошно - близько 150 г;
  • кокосова стружка, панірувальні сухарі - по 50 г.

Як зробити Рафаелло в домашніх умовах рецепт

  1. Сире яйце змішуємо з цукровим піском. Збиваємо міксером до розчинення крупинок цукру. Слідом додаємо сир і розм'якшене вершкове масло. Працюємо міксером до отримання однорідної маси.
  2. Додаємо борошно і замішуємо м'яке сирне тісто.
  3. Долоні обмакиваем в борошні, а потім відщипуємо від тесту невеликі кульки, формуємо з них коржики. Полуницю заздалегідь промиваємо, видаляємо плодоніжки. У центр кожної сирної коржі поміщаємо по одній ягоді.
  4. Скачує заготовки в кульки.
  5. Кидаємо наші напівфабрикати в киплячу воду. Після того як кульки спливуть на поверхню, варимо їх рівно 3 хвилини. Витягуємо готові вироби шумівкою.
  6. Поки сирні кульки ще гарячі, ложкою викладаємо їх в суміш кокосової стружки і панірувальних сухарів, обвалюють з усіх боків.
  7. Відправляємо Рафаелло з полуницею в холодильник на кілька годин. При подачі можна доповнити десерт збитими вершками.

Отже, ми розглянули 4 рецепта Рафаелло в домашніх умовах. А якого варіанту віддаєте перевагу ви? Діліться своїм досвідом в коментарях.

Відмінного вам настрою і вдалих кулінарних експериментів!