Цукерки Рафаелло в домашніх умовах - кращі рецепти

Найніжніші цукерки Рафаелло з легкістю можна приготувати і вдома. Повірте, на смак вони вийдуть не гірше покупних, при цьому без всяких хімічних підсилювачів смаку, що особливо важливо, якщо десертом ви вирішили пригостити дітей. Ми зібрали для вас найкращі і найпопулярніші рецепти цукерок Рафаелло в домашніх умовах. Кожен з них має свої плюси, але особливо рекомендуємо звернути увагу на варіант з маскарпоне, так як він найбільш наближений до оригіналу. Отже, розглянемо докладніше кожну рецептуру.

Цукерки Рафаелло "на швидку руку»

Цей рецепт найпростіший серед всіх представлених і найпоширеніший в домашніх умовах. Готуються цукерки максимально швидко, якщо не враховувати час на охолодження коксового крему і готового десерту. Рафаелло "на швидку руку», звичайно ж, відрізняються від оригіналу, так як тут не вистачає тонкого вафельного кульки в начинці, але все ж цукерки виходять смачними.

Складові:

  • кокосова стружка - 150 г;
  • мигдаль - 15-16 шт .;
  • згущене молоко - 200 г;
  • вершкове масло - 25 г;
  • ванілін або Екстракт ванілі - за бажанням.

Як приготувати Рафаелло в домашніх умовах

  1. Невелику порцію кокосової стружки (близько 50 г) відкладаємо в сторону для обсипання готових цукерок, а решта висипаємо в зручну глибоку миску. Для аромату кидаємо ванілін на кінчику ножа або додаємо екстракт ванілі, а потім вливаємо розтоплене вершкове масло.
  2. Слідом додаємо згущене молоко і енергійно перемішуємо густу масу. Прикриваємо миску кришкою або харчовою плівкою, а потім прибираємо в холодильник на ніч.
  3. Мигдаль очищаємо. Для цього заливаємо горіхи окропом і залишаємо хвилин на 5.
  4. Злив рідина, знімаємо з мигдалю вже размягченную шкірку. Очищені горіхи «підсушують» на сухій сковороді пару хвилин.
  5. Відщипуємо невеликі шматочки від охолодженої кокосової маси, в серединку коржі поміщаємо мигдаль.
  6. Скачує кульки розміром приблизно з волоський горіх. Кожну заготовку обвалюють в залишках Косової стружки. Із зазначеного в рецепті кількості інгредієнтів виходить 15-16 Рафаелло.
  7. Прибираємо готові цукерки на 2-3 години в холодильник, після чого Рафаелло "на швидку руку» подаємо!

Рецепт Рафаелло з маскарпоне (найбільш схожий на оригінал)

Цей рецепт Рафаелло в домашніх умовах максимально наближений до оригіналу. Якщо минулий варіант відрізнявся від покупних цукерок відсутністю вафлі і рідкої начинки, тут все присутнє в повній мірі! Єдина складність, з якою ви можете зіткнутися - вафельні півсфери для Рафаелло не скрізь є в продажу.

Складові:

  • вершковий сир маскарпоне - 150 г;
  • кокосова стружка - 100 г;
  • згущене молоко - 3 ст. ложки;
  • білий шоколад - 150 г;
  • вершки 20% - 40-50 мл;
  • мигдаль - близько 50 г;
  • вафельні кульки (також їх називають вафельні горішки або півсфери) - близько 40-50 шт.

Крем Рафаелло в домашніх умовах рецепт

  1. Маскарпоне викладаємо в глибоку миску, вливаємо згущене молоко. Збиваємо міксером до отримання пишної світлої маси, щоб в результаті наш крем вийшов «повітряним».
  2. На «водяній бані» розтоплюємо 50 г білого шоколаду, додавши 2 ч. Ложки молочних вершків.
  3. Остудивши, додаємо рідкий шоколад до ніжного крему. Збиваємо до однорідності, а потім прибираємо крем в холодильник приблизно на 1 годину.
  4. Уже охолоджений крем розподіляємо по вафельним півсфери. У половину заготовок поміщаємо по одному очищеному горіху (як чистити мигдаль описано в рецепті вище).
  5. Формуємо з вафельних половинок кульки з мигдалем всередині. Чи не спитайте ці вафельні заготовки з приготованими в домашніх умовах горішками з пісочного тіста - в рецепті використовуються спеціальні півсфери для цукерок, що є тонкою вафельку!
  6. Приступаємо до завершального етапу. Що залишився шоколад розтоплюємо на «водяній бані», додавши вершки. В отриману в'язку масу по одному занурюємо наші кульки, після чого відразу ж обвалюють в кокосовій стружці.
  7. Щоб тонка вафля НЕ розм'якла від крему, обертаємо кожну цукерку фольгою і поміщаємо хвилин на 60-80 в морозильну камеру.
  8. Перед подачею хвилин 10-15 тримаємо при кімнатній температурі (можна їсти і відразу, тоді десерт буде схожий на морозиво). Після охолодження в морозильній камері цукерки можна зберігати в холодильнику. Дивно ніжні і смачні Рафаелло з маскарпоне готові! Якщо у вас залишилося трохи вершкового сиру, можна використовувати його для приготування десерту: рецепт тірамісу.

Цукерки Рафаелло: рецепт з сухим молоком

Багато хто віддає перевагу домашньому крему Рафаелло, до складу якого входить саме сухе молоко. Спробуйте і такий варіант, щоб визначитися з вибором!

Складові:

  • сухе молоко - 100 г;
  • цукор - 100 г (можна менше);
  • вершкове масло - 200 г;
  • ванільний екстракт - за бажанням;
  • вафельні горішки / півсфери - близько 30 шт .;
  • мигдаль - близько 50 г;
  • кокосова стружка - 200 г;
  • білий шоколад - 200 г;
  • згущене молоко - 400 г.

  1. Для крему в невеликій каструльці розтоплюємо 50г вершкового масла. Додаємо сухе молоко і вливаємо 50 мл питної води. Одночасно додаємо цукор, дозування якого варіюємо з урахуванням особистого смаку.
  2. Енергійно перемішуємо масу і доводимо до кипіння. Знявши з плити, додаємо ванільний екстракт. Перемішуємо крем, охолоджуємо, а потім прибираємо в холодильник приблизно на годину.
  3. В іншій каструльці розтоплюємо залишилися 150 г масла. Білий шоколад ламаємо на дрібні шматочки і кидаємо в гарячу масляну рідину. Помішуючи, доводимо суміш до однорідності, вливаємо згущене молоко і варимо близько 5 хвилин. У подзагустевшую масу всипаємо 100 г кокосової стружки.
  4. Продовжуємо варіння близько 5 хвилин. Остудивши, відправляємо густу масу в холодильник.
  5. Охолоджений крем на основі сухого молока розподіляємо по вафельним півсфери. У половину заготовок поміщаємо очищений мигдаль. Формуємо вафельні кульки з горішком всередині.
  6. З охолодженої кокосової маси робимо невеликі коржі. У центр кожної поміщаємо по одній вафельної заготівлі, а потім скачує кульки.
  7. Обвалюють кожну цукерку в залишках кокосової стружки. Рафаелло з сухим молоком готові! Зберігаємо десерт в холодильнику.

Рафаелло з сиру: рецепт з полуницею

Цей рецепт, звичайно ж, не має нічого спільного з покупними цукерками Рафаелло. Але так як багато хто любить сиркові десерти, та й до того ж зараз сезон полуниці, розглянемо і таку версію.

Складові:

  • сир - 250 г;
  • вершкове масло - 30 г;
  • яйце - 1 шт .;
  • цукор - 5 ст. ложок;
  • полуниця - 200 г;
  • борошно - близько 150 г;
  • кокосова стружка, панірувальні сухарі - по 50 г.

Як зробити Рафаелло в домашніх умовах рецепт

  1. Сире яйце змішуємо з цукровим піском. Збиваємо міксером до розчинення крупинок цукру. Слідом додаємо сир і розм'якшене вершкове масло. Працюємо міксером до отримання однорідної маси.
  2. Додаємо борошно і замішуємо м'яке сирне тісто.
  3. Долоні обмакиваем в борошні, а потім відщипуємо від тесту невеликі кульки, формуємо з них коржики. Полуницю заздалегідь промиваємо, видаляємо плодоніжки. У центр кожної сирної коржі поміщаємо по одній ягоді.
  4. Скачує заготовки в кульки.
  5. Кидаємо наші напівфабрикати в киплячу воду. Після того як кульки спливуть на поверхню, варимо їх рівно 3 хвилини. Витягуємо готові вироби шумівкою.
  6. Поки сирні кульки ще гарячі, ложкою викладаємо їх в суміш кокосової стружки і панірувальних сухарів, обвалюють з усіх боків.
  7. Відправляємо Рафаелло з полуницею в холодильник на кілька годин. При подачі можна доповнити десерт збитими вершками.

Отже, ми розглянули 4 рецепта Рафаелло в домашніх умовах. А якого варіанту віддаєте перевагу ви? Діліться своїм досвідом в коментарях.

Відмінного вам настрою і вдалих кулінарних експериментів!

Готувала рафаелкі з маскарпоне і з сухим молоком. Більше сподобався варіант з маскарпоне, цукерки дуже ніжні і дійсно схожі на покупние.Правда, я не прибирала в морозилку, а просто залишила в холодильнику. Вийшло відмінно! З сухим молоком теж смачні, але на мій погляд, занадто сладкіе.В наступного разу додам менше цукру.

Спасибі за докладний рецепт! Чекаю ще нових і таких же цікавих рецептів!

Готувала Рафаелло «На швидку руку» .Конфеткі дійсно виходять дуже смачні і дуже швидко! Дякую автору.

Завдяки цьому докладному рецептом мені вдалося приємно здивувати гостей, присутніх на день народження доньки. Дітки миттю розхапали цукерки. Єдино, що я змінила в рецепті - це замість полуниці поклала всередину вишеньки без кісточок з домашнього варення. Вийшло просто чудово.

Давно шукала рецепт рафаеллок своїми руками, тепер буду балувати свою родину смачними цукерками. Дякую за рецепти!

Ніколи не думала, що щось подібне можна приготувати в домашніх умовах. У мене дві доньки, які ці цукерки просто обожнюють. Обов'язково випробую рецепт на практіке.Особенно зацікавив варіант з полуницею.

Ознайомившись уважно з рецептом, вирішив зробити. Рафаелло вийшли такі смачні, чесного кажучи і не думав що в домашніх умовах їх можна зробити. Моїй дівчині дуже рафаелкі сподобалися. Спасибі вам.

Дуже смачно вийшло - прямо пальчики оближеш! Ось тільки не так то просто знайти всі інгредієнти, але воно того варто, друзі!

Спасибі вам за відгук! Насправді потрібно знайти тільки вафельні півсфери для Рафаелло, а все інше можна купити в звичайному продуктовому магазині.

Рафаелло з творога- геніально! Дитина уплітає на ура, а до цього сир НЕ впихнути було. Правда полуниця стала дорогувато, як думаєте - з бананом або грушею можна робити? Ще питання- якщо полуницю класти не цілком - цукерок не розмокне від соку?

Марія, в начинку можна покласти все, що завгодно! Якщо ягода велика, можна і порізати, але тоді десерт вже не вийде таким ефектним.

Приготувала «Рафаелло» на швидку руку. Просто елементарно готується. Всі інгредієнти в рецепті прості і є у кожної господині, навіть в магазин йти не потрібно. Сім'я залишилася дуже задоволена.

Спасибі чудовий рецепт.

Наталя, вам спасибі за відгук! Наступного разу ще Рафаелло з маскарпоне спробуйте, теж дуже смачно!

дуже смачні цукерки з маскарпоне. Я з таким кремом ще іноді роблю торт: просто промазують бісквітні коржі і обсипаю кокосовою стружкою, виходить дивовижно!

А мені з полуницею сподобалися! І оригінально, і найбільш корисно))

Підкажіть де взяти вафельні полусферкі?

питання знято, неуважно читала!

Спасибі за все рецепти.Попробую все.Я більше мені сподобався рецепт з сиром маскарпоне.Пока


Як приготувати «Рафаелло» в домашніх умовах

Цукерки «Рафаелло» є по-особливому ніжним і тане в роті десертом. Вони приносять задоволення близьким в якості романтичного подарунка, виступають ситним, але все ж легким десертом до чаю, а також викликають захват кожного, хто коли-небудь їх пробував.

Однак, ця «чарівна» солодкість продається в магазинах за великі гроші. На щастя, приготувати «Рафаелло» можна без жодних зусиль в домашніх умовах. Це займе вкрай мало часу і коштів.

Тому цей варіант приготування простий до неподобства. Щоб зробити цукерки, будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • Згущене молоко - 1 банка;
  • Масло вершкове - 210 г;
  • Ванілін - 10 г;
  • Стружка кокосова - 230 г;
  • Горіхи (фундук або мигдаль) - 150 г.

Приготування страви з урахуванням заставної займе 2, 5 години, а калорійність однієї цукерки складе 92 ккал.

Перший етап рецепта - це приготування начинки для «Рафаелло». Вона робиться за допомогою згущеного молока і вершкового масла. Ці компоненти слід ретельно замісити, в чому може стати в нагоді автоматичний міксер.

Важливо, щоб маса вершкового масла була попередньо розм'якшеною. У процесі замішування крему потрібно додати до нього 10 г ваніліну і 150 г стружки кокоса. Отриманий результат необхідно прибрати охолоджуватися на пару годин.

Як тільки пройде 2 години, можна буде дістати крем, який за час охолодження повинен трохи застигнути. Така консистенція необхідна для ліплення самих цукерок. Під час ліплення варто пам'ятати, що маса в руках буде нагріватися і танути, а значить формувати кульки слід швидко.

Як горіхів краще використовувати фундук, але мигдаль теж непогано підійде. Головне, щоб ядра були очищеними, інакше їх шкурка буде гірчити в цукерках. Слід почати ліпити з маси грудочки, не забувши вбудувати в їх центр по одному горішку.

Всі цукерки повинні бути рівними за розміром. Крім того, за бажанням можна спробувати сформувати з крему сердечка. Після закінчення ліплення залишається лише обваляти цукерки в стружці кокоса. Якщо «Рафаелло» будуть подаватися до столу не відразу, то треба обов'язково прибрати їх в холодильник. В іншому випадку вони можуть розтанути.

Існують різні форми варіація приготування такого десерту на підставі знаменитого італійського вершкового сиру. Особливість її полягає в тому, що цукерки отримають ніжний і солодкий смак, але їх калорійність буде куди менше, ніж у варіанті зі згущеним молоком. Для того щоб приготувати «Рафаелло» за цим рецептом, необхідно підготувати наступні компоненти:

  • Сир вершковий маскарпоне - 170 г;
  • Стружка кокосова - 130 г;
  • Цукрова пудра - 70 г;
  • Горіхи (фундук або мигдаль) - 25 штук.

Приготування страви з урахуванням заставної займе 2, 5 години, а калорійність однієї цукерки складе 58 ккал.

Спершу потрібно приготувати вершковий крем. Потрібно взяти маскарпоне і збити його з цукровою пудрою і стружкою. Якщо є бажання зробити крем ніжнішим, то маса повинна бути максимум однорідної.

Для цього можна, використовуючи кавомолку або блендер, перемолоти кокосову стружку з цукровою пудрою. Суміш треба прибрати охолоджуватися на пару годин для того, щоб отримана маса була придатна для подальшої ліплення.

Що стосується горіхів, то краще купувати очищені. Однак, при наявність шкурки зняти її дуже просто. Потрібно залити горішки окропом на 15 хвилин. Так, шкурка легко зісковзне з поверхні мигдалю або фундука.

Перейшовши до процесу формування цукерок, починати ліпити бажано відразу навколо горішка. Або можна після вставити його в центр Рафаелло. Головне, працювати швидше, поки маса не почне танути під впливом тепла рук. Отримані грудочки залишиться лише обваляти в стружці кокоса, а потім знову прибрати в холод. Діставати їх краще безпосередньо перед вживанням десерту.

Як зробити цукерки «Рафаелло» з кукурудзяних паличок

Так, слід підготувати наступні інгредієнти:

  • Кукурудзяні палички - 130 г;
  • Згущене молоко - 400 г;
  • Горіхи (фундук або мигдаль) - 120 г;
  • Стружка кокосова - 50 г.

Приготування страви з урахуванням заставної займе 2,5 години, а калорійність однієї цукерки складе 90 ккал.

Що стосується вибору кукурудзяних паличок, то для успішного результату підійдуть не всі. У магазинах потрібно придивлятися саме до таких пачках, палички яких солодші і володіють хорошим шаром обсипання. Наприклад, дешевий варіант цієї смакоти від виробника «Кожен день» буде не настільки хороший, ніж кукурудзяні палички «Кузя». Важливо звернути на це увагу.

Солодкі палички необхідно подрібнити в муку, скориставшись блендером, кавомолки або м'ясорубкою. В крайньому випадку можна спробувати покришити їх руками, але тоді важливо постаратися: в результаті не повинно залишитися великих шматочків, адже маса крему повинна бути однорідною.

Отриману борошно слід засипати в згущене молоко, потім ретельно замісити компоненти між собою. При цьому треба бути акуратніше в рухах, так як у кукурудзяної муки буде властивість розлітатися з тарілки.

Далі, можна приступити до найцікавішого заняття - формування цукерок. Робити це потрібно, починаючи з очищеного горіха. Тобто спочатку треба взяти горіх, а потім шматочок від липкої маси крему почати обвалювати навколо нього. Так, десерт залишається лише обваляти в стружці кокоса і подати до чаю на стіл.

Як приготувати сирні кульки для дітей

Ця ніжна смакота вражає кожного, однак, маленьким діткам її їсти не варто через високий вміст цукру. Щоб не засмучувати молодших членів сім'ї, можна приготувати цукерки на основі сиру. Їх смак і зовнішній вигляд буде значно відрізнятися від звичного, але все одно діти його оцінять. Отже, потрібні такі інгредієнти:

Приготування страви з урахуванням заставної займе 45 хвилин, а калорійність на одну цукерку складе 37 ккал.

Спершу потрібно поставити яйця варитися. У той же час можна буде зайнятися підготовкою овочів. Огірок і кріп необхідно ретельно промити, позбавивши від зайвої бруду. Бажано відрізати у огірка попки, а також віджати з нього деяку кількість соку. Для цього можна з напором натиснути на овоч. Кріп слід пошінковать.

Як тільки яйця будуть зварені, треба дочекатися їх охолодження. Щоб очікування протікало швидше, можна занурити їх в миску з холодною водою. Потім, очистивши яйця від шкаралупи, необхідно акуратно відокремити жовтки від білків, зробивши невеликий надріз. Елементи яйця слід окремо пропустити через дрібну тертку в різні миски.

Сир, тертий білок і овоч із зеленню потрібно змішати, а потім, використовуючи сметану, скачати з них кульки. Як тільки вони будуть сформовані, залишиться обсипати їх в «желтковой стружці». Такий рецепт підійде для діток з дворічного віку.

Покроковий рецепт з фото простого і смачного тортика з вафель і згущеного молока. Читайте що можна ще додати в торт.

Гарбуз, запечена з сиром і яблуками - смачний і корисний десерт на кожен день.

Домашні цукерки «Рафаелло» з коньяком

Любителів цукерок з присмаком алкогольних напоїв вразить такий рецепт цього десерту. Він буде не сильно відрізнятися від базового, але в його основу також увійде коньяк. Отже, потрібні такі інгредієнти, як:

  • Масло вершкове - 100 г;
  • Згущене молоко - половина банки;
  • Коньяк - 1, 5 ст. ложки;
  • Стружка кокосова для начинки - 130 г, для обсипання - 50 г;
  • Горіхи (фундук або мигдаль) - 100 г.

Приготування страви з урахуванням заставної займе 2, 5 години, а калорійність на одну цукерку складе 74 ккал.

Почати приготування треба з крему. Для це слід дати маслу можливість розм'якшити, після чого можна буде змішати його зі згущеним молоком. Суміш необхідно ретельно замішувати, буде куди зручніше зробити це автоматичним міксером. У процесі збивання потрібно буде додати до крему коньяк і кокосову стружку. Отримана маса повинна захолонути в холодильнику.

Після закінчення пари годин можна почати формування самих цукерок. Звичайним чином слід катати з їх кульки, вкачувавши масу навколо очищеного горіха, потім обкатати в стружці кокоса. Так, п'янкі «Рафаелло» готові, але треба дати їм можливість охолонути.

Якщо ці маленькі чудові цукерки приносять людям стільки щастя, що справжню насолоду від цілого торта буде складно переоцінити. Готувати його буде трохи складніше, ніж цукерки, але результат дійсно того варто. Так, для бісквіта до повітряного торту будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • Яйця - 6 штук;
  • Цукрові пісок - 370 г;
  • Сіль - 1 щіпка;
  • Стружка кокосова - 400 г.
  • Також знадобляться компоненти для приготування крему:
  • Білий шоколад - 5 плиток;
  • Жирні вершки (30%) - 700 мл;
  • Стружка кокосова - 70 м

Приготування страви з урахуванням залишення на ніч займе 10 годин, а його калорійність на 100 г складе 329 ккал.

Спершу слід подрібнити всі 5 плиток шоколаду, ламаючи їх руками. Жирні вершки треба поставити на вогонь і тримати до тих пір, поки не закиплять. Гарячими вершками потрібно залити шоколадні плитки. Так, вони почнуть розчинятися. Після закінчення розчинення необхідно буде прибрати масу охолоджуватися на 6 годин.

Далі, можна приготувати бісквіт на основі кокосової стружки. Для цього слід розбити в ємність яйця, цукровий пісок, а також ретельно їх змушують.

Яєчну суміш треба поставити на водяну баню, щоб вона підігріла до температури 65 градусів. Після підігріту масу можна буде збити повторно для того, щоб вийшла об'ємна густа піна. Також в процесі збивання необхідно засипати до маси кокосову стружку.

Важливо підготувати лист для випікання, для чого треба застелити його спеціальним папером.

Потім, акуратно розрівнюючи поверхню, потрібно вилити в форму кокосовий бісквіт і відправити на 15 хвилин в духову шафу при стандартній температурі. Як тільки він буде готовий, слід дати йому можливість трохи подстіла, потім викласти його з форми.

Вершковий крем, що знаходиться в холодильнику, треба дістати і почати збивати в підвищеному режимі, до тих пір, поки він не вийде максимально гладким.

Найцікавіша частина створення торта - це його формування.

Зібрати його можна у формі півкола. Так, буде потрібно велика миска з діаметром 2 дм, за допомогою якої слід вирізати з бісквіта коло. Він послужить дном «Рафаелло». Треба буде зробити ще кілька таких кіл для наповнення торта.

Щоб зробити основу торта, потрібно вирізати з бісквіта кілька шматків, і за допомогою них акуратно застелити внутрішню поверхню миски. Так як тісто досить пластичне, воно легко буде прилягати до бічних частинах миски.

Після можна наповнити торт кремом шаром в 3 сантиметри і покласти зверху коло бісквіта. Потім ще 2-3 рази повторювати процедуру до тих пір, поки начинка торта і не наповниться. Так, можна буде закрити його дном. Краї денця краще втиснути всередину, щоб воно закріпилося.

Залишається перевернути форму, намазати «Рафаелло» кремом, що залишився після формування, і посипати всю поверхню стружкою кокоса. Так, торт готовий, але треба буде залишити його в холодильнику на ніч.

Курячі «Рафаелло» в якості холодної закуски

Прикрасити святковий стіл допоможуть «цукерки», зроблені на основі м'яса. Для цього будуть потрібні:

  • Філе куряче - 150 г;
  • Твердий сир для кульок - 150 г, для посипання - 150 г;
  • Зубчики часнику - 3 штуки;
  • Сметана і майонез - по 70 р

Приготування страви займе 2, 5 години, а калорійність всього блюда складе 968 ккал.

Спершу слід зварити куряче філе. Потім дати йому можливість охолонути, обсохнути, і подрібнити його, використовуючи блендер. Сир для кульок потрібно натерти і змішати його з перемолотим філе і заздалегідь подрібненими зубчиками часнику.

У рівних частинах необхідно перемішати майонез зі сметаною, після чого можна додати отриманий соус до попередньо зробленої масі. Важливо ретельно перемішати.

Маса, що вийшла в результаті, призначена для ліплення. Слід сформувати з неї кілька кульок і обваляти їх в натерту для обсипання сирі. Так, залишається тільки остудити блюдо. Після холодна закуска буде готова до подачі на святковий стіл.

«Рафаелло» - це десерт, доречний для будь-якого випадку:

  • Він тане в роті і приносить велике задоволення;
  • Приготувати його можна на основі будь-яких інгредієнтів, з огляду на підсумкову калорійність;
  • Всі компоненти для готування можна буквально перерахувати на пальцях;
  • Любителям цукерок, заснованих на алкоголі, буде до вподоби один з рецептів;
  • Можна зробити цілий торт «Рафаелло» замість цукерок.

Такі цукерки в кокосовій стружці подобаються всій нашій родині. Робила якось по стандартному рецептом - відмінний десерт. А ось Рафаелло з коньяком - це цікаво, швидше за версія для дорослих. Треба взяти на замітку!

давно цікавило питання як зробити ці самі цукерки самому будинку, зробила все за вашим рецептом, всій родині сподобалося, спасибі