Млинці тонкі на окропі і молоці

Енергетична цінність на порцію

  • Калорійність 331 ккал
  • Білки 10 грам
  • Жири 14,7 грам
  • Вуглеводи 40,1 грам
  • * Калорійність розрахована для сирих продуктів.
  • 1 порція
  • 2 порції
  • 3 порції
  • 4 порції
  • 5 порцій
  • 6 порцій
  • 7 порцій
  • 8 порцій
  • 9 порцій
  • 10 порцій
  • 11 порцій
  • 12 порцій
  • Пшеничне борошно 1 склянка
  • Яйце куряче 2 штуки
  • Молоко 1 стакан
  • Сіль за смаком
  • Рослинна олія 2 столові ложки
  • Окріп 1 стакан

Замовте всі інгредієнти до цього рецепту з доставкою від нашого партнера інтернет-магазину «Азбука Смаку»

Замовити інгредієнти в

Ви відправляєте коментарі занадто часто. Підтвердіть свій статус людини


Як приготувати тонкі ажурні млинці на молоці?

  • Кількість порцій: 30
  • Час підготовки: 1 хвилина
  • Час приготування: 45 хвилин

Рецепт ажурних млинців на молоці

Щоб млинці були пористими, дотримуються трьох основних правил:

  • в тісто додають гашене соду, щоб наситити його киснем;
  • при випіканні на сковорідку виливають суміш тонким шаром;
  • перед випіканням дають тісту постояти 1 годину.

Соду гасять оцтом не в ложці, а в чашці.

  1. Збийте яйця з цукром і сіллю.
  2. Влийте половину молока і рослинне масло, продовжуючи збивати.
  3. Повільно всипте просіяне борошно.
  4. Вилийте все молоко. Збийте міксером масу до утворення піни.
  5. Введіть соду гашене оцтом і перемішайте.
  6. Залиште тісто на 30-60 хв.
  7. Смажте млинці на розігрітій сковорідці з тонким дном. Для першого млинця рослинне масло в сковорідку додайте, для другого - немає.
  8. Обсмажуйте з обох сторін, перевертайте, коли з'являться дірочки.

Подавайте блюдо теплим. Заправте сметаною, згущеним молоком або їжте з варенням. Якщо млинці будете робити з несолодкої начинкою, то цукру покладіть менше зазначеної в рецепті дози.

Ажурні млинці на молоці і окропі

Пропонуємо варіацію страви, яке нічим не гірше основного рецепта, наданого вище.

  • 200 мл молока;
  • 125 мл окропу;
  • 2 ст. л. рослинного масла;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 100 г пшеничного борошна;
  • 1 ч. Л. розпушувача.

На фото видно, що ажурні млинці, приготовані на молоці за таким рецептом, тонкі і рум'яні. Замість звичайного окропу додають газовану мінеральну воду. Вона, як і сода насичує тісто киснем.

  1. Яйця, сіль і цукор збийте міксером.
  2. Додайте просіяне борошно з розпушувачем.
  3. Влийте молоко. Замісити тісто, щоб консистенція була схожа на густу сметану.
  4. Влийте окріп і рослинне масло.
  5. Розігрійте пательню. Перший млинець випікайте з додаванням рослинної олії. З кожного боку смажте по 1 хв.

Для красивої подачі на стіл млинчики згортають трикутниками або трубочками, заповнюють солодкою начинкою.

Ажурні млинці не потрібно запікати в духовці після приготування. Вони і так виходять рум'яними і апетитними. Щоб млинці були в дірочку, не обов'язково додавати соду, обходяться і без неї. Іноді готують на дріжджовому тесті.

Будь першою і про твою думку дізнаються усі!

  • Про проект
  • Користувача угода
  • Умови проведення конкурсів
  • Реклама
  • МЕДІАКОМ

Свідоцтво про реєстрацію ЗМІ ЕЛ №ФС77-67790,

видано Федеральною службою з нагляду в сфері зв'язку,

інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнадзор)

13 грудня 2016 р 16+.

Copyright (c) ТОВ «Херст Шкульов Паблішинг» 2017.

Будь-яке відтворення матеріалів сайту без дозволу редакції забороняється.

Контактні дані для державних органів

в Women's network

Будь ласка, спробуйте ще раз

На жаль, даний код не підходить для активації.