Зелений борщ зі щавлем

Смачний зелений борщ зі щавлем це саме той суп, який асоціюється з приходом тепла. У ньому зібрано все, що я люблю - наваристий бульйон, молоді свіжі овочі і багато багато свіжої зелені.

Довгий час я не знала як же приготувати зелений борщ в Америці, і якщо з червоним борщем проблем не виникало, то для зеленого знайти щавель тут зовсім не просто. І так зі шпинатом, на жаль, зовсім не виходить той теплий серцю смак зеленого борщу з дитинства.

Я шукала його в надії на полицях всіляких магазинів і на фермерських ринках, і навіть в китайських stores і ... так і не знайшла. Так-так завжди хочеться того чого немає) І тому, втративши будь-яку надію я виростила його сама, на балконі з насіння. І сьогодні готова поділитися рецептом найсмачнішого в світі щавлевого супу?

Складові:

  • свинина - 500 г
  • перець горошком - 4-5 шт
  • лавровий лист - 2 шт
  • картопля - 2-3 шт
  • морква - 1 шт
  • цибуля - 1 шт
  • щавель - великий пучок
  • цибуля зелена - кілька пір'я
  • кріп, петрушка - кілька гілочок
  • яйця - 2 шт (або 6 перепелиних яєць)
  • сіль, перець - за смаком
  • вершкове або рослинне масло
  1. М'ясо помийте і поріжте на шматочки. Залийте 2-3 літрами води і поставте на вогонь. Коли закипить вода, додайте 2 лаврових листки і 5 горошин перцю. Варіть 30-40 хвилин знімаючи піну. Якщо бульйон вийшов каламутним - процідіть його через сито, витягніть лавровий лист і горошини перцю, а м'ясо наріжте на невеликі шматочки. Додайте 1 чайну ложку солі в бульйон
  2. Коли бульйон готовий, очистіть картопля і наріжте його кубиком, додайте в м'ясний бульйон і варіть ще 10 хвилин
  3. Моркву очистіть і натріть на великій тертці. Також очистіть 1 цибулину і дрібно наріжте. Я віддаю перевагу трохи пасерувати цибулю з морквою на сковороді з шматочком вершкового масла. Для цього розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинного масла, злегка обсмажуємо нарізану цибулю, потім додаємо натерту моркву, тушкуємо кілька хвилин додавши шматочок вершкового масла (приблизно 30 г) Додаємо овочі в бульйон і варимо ще 10 хвилин
  4. Поки вариться борщ зелений, відваріть яйця круто (10-12 хвилин) і відразу залийте холодною водою (для перепелиних яєць 5 хвилин) Очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте
  5. Щавель ретельно промийте. Щоб зелений борщ вийшов кисленьким, я не видаляю всі черешки, адже саме в них міститься найбільше кислоти. Промитий щавель дрібно нарізаємо
  6. Далі подрібніть зелень петрушки і кропу. Дрібно наріжте пір'я зеленої цибулі. Додаємо нарізаний щавель і всю зелень в борщ. Перемішайте і варіть 1-2 хвилини, додайте сіль і перець за смаком
  7. В кінці додаємо нарізане яйце, вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо борщу настоятися 20 хвилин
  8. Подаємо зелений борщ зі сметаною і свіжим чорним хлібом або часниковими пампушками. Приємного вам апетиту!

  • свинина - 500 г
  • перець горошком - 4-5 шт
  • лавровий лист - 2 шт
  • картопля - 2-3 шт
  • морква - 1 шт
  • цибуля - 1 шт
  • щавель - великий пучок
  • цибуля зелена - кілька пір'я
  • кріп, петрушка - кілька гілочок
  • яйця - 2 шт (або 6 перепелиних яєць)
  • сіль, перець - за смаком
  • вершкове або рослинне масло
  1. М'ясо помийте і поріжте на шматочки. Залийте 2-3 літрами води і поставте на вогонь. Коли закипить вода, додайте 2 лаврових листки і 5 горошин перцю. Варіть 30-40 хвилин знімаючи піну. Якщо бульйон вийшов каламутним - процідіть його через сито, витягніть лавровий лист і горошини перцю, а м'ясо наріжте на невеликі шматочки. Додайте 1 чайну ложку солі в бульйон
  2. Коли бульйон готовий, очистіть картопля і наріжте його кубиком, додайте в м'ясний бульйон і варіть ще 10 хвилин
  3. Моркву очистіть і натріть на великій тертці. Також очистіть 1 цибулину і дрібно наріжте. Я віддаю перевагу трохи пасерувати цибулю з морквою на сковороді з шматочком вершкового масла. Для цього розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинного масла, злегка обсмажуємо нарізану цибулю, потім додаємо натерту моркву, тушкуємо кілька хвилин додавши шматочок вершкового масла (приблизно 30 г) Додаємо овочі в бульйон і варимо ще 10 хвилин
  4. Поки вариться борщ зелений, відваріть яйця круто (10-12 хвилин) і відразу залийте холодною водою (для перепелиних яєць 5 хвилин) Очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте
  5. Щавель ретельно промийте. Щоб зелений борщ вийшов кисленьким, я не видаляю всі черешки, адже саме в них міститься найбільше кислоти. Промитий щавель дрібно нарізаємо
  6. Далі подрібніть зелень петрушки і кропу. Дрібно наріжте пір'я зеленої цибулі. Додаємо нарізаний щавель і всю зелень в борщ. Перемішайте і варіть 1-2 хвилини, додайте сіль і перець за смаком
  7. В кінці додаємо нарізане яйце, вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо борщу настоятися 20 хвилин

P.S Якщо ви приготуєте цей борщ за моїм рецептом, додайте хештег #mom_story в інстаграм. Я завжди дуже рада бачити фото ваших шедеврів!

Віка, мій чоловік в шоці, я здається нарешті навчилася готувати щось крім смажених яєць). вийшло дуже дуже смачно, можна проковтнути мова. спасибі за ваш блог і за такі докладні рецепти і опис всього поетапно, ваш сайт найкращий

Ви не уявляєте як приємно це чути! спасибі за щирість і за довіру.

Вікторія, дякую за простий і смачний рецепт!) Все вийшло смачно! як раз на місті свій щавель вже є)) ... знаєте, я з детсва не любила такий суп, і не готувала, ... але ваш рецепт змінив мої смаки))) Дякую ще раз!) Натхнення вам, сил, здоров'я і гарного настрою, для створення нових рецептів і страв!)): - *)

Як же приємно це чути, дякую за такі теплі слова, підняли мені настрій)) ви знаєте я його теж не особливо любила в дитинстві і ось син мій теж поки не дуже його сприймає.

Дуже дуже смачно вийшло, з'їли всю каструлю сім'єю за 1 присід?

Спасибище за відгук! І на здоров'я)

Вітання! Мене звуть Віка. Ласкаво просимо на мою онлайн кухню. Я рада поділитися з вами улюбленими рецептами моєї сім'ї з простої покрокової інструкції читати далі

Популярне

Мітки

© Вікторія Урмач, 2011-2017 г

Всі матеріали даного сайту є об'єктами авторського права. Забороняється копіювання, розповсюдження (у тому числі шляхом копіювання на інші сайти та ресурси в Інтернеті) або будь-яке інше використання рецептів і фотографій без попередньої згоди правовласника.


Зелений борщ з щавлем і яйцем - 2 рецепта

Рецепт №1. Зелений борщ з щавлем, яйцем і томатом

Для приготування зеленого борщу нам знадобиться 1,5 години. Кількість порцій складе 6 штук.

  • Картопля - 6 штук.
  • Морква - 1 штука
  • Буряк - 3 штуки.
  • Цибулина - 1 штуки.
  • Щавель зелений - 5 пучків.
  • Томатний сік домашній - 250 мілілітрів.
  • Яйця домашні - 4 штуки.
  • Олія соняшникова - 3 столові ложки.
  • Олія соняшникова - 3 столові ложки.
  • Сіль і перець за смаком.

Як приготувати зелений борщ з щавлем, яйцем і томатом

Каструлю з водою відправимо на вогонь, після цього очистимо овочі. Буряк натерти на тертці.

Дрібно порізати цибулю, якщо очі будуть сльозитися, рекомендую подивитися на холодну проточну воду.

Далі займемося морквою, її також натремо на тертці.

Поки займалися овочами наша вода закипіла, відправляємо в киплячу воду натертий буряк. Будемо його виварювати до майже прозорого кольору. В цей час поставимо яйця варитися на 10 хвилин.

Постійно поглядаємо на буряк, коли він придбає потрібний нам відтінок, поріжемо картопля і відправимо до виварених буряку.

Поки картопля вариться, візьмемо сковороду наллємо рослинне масло, потім покладемо моркву і цибулю і відправимо на грубку.

Коли зажарка для зеленого борщу придбає характерний колір для неї.

Додамо до неї буряк і залишимо хвилин на десять. В цей час знімемо яйця з плити і заллємо їх холодною водою, щоб надалі їх було краще чистити.

Після того, як буряк добре прожариться, наллємо домашнього томатного соку і залишимо ще хвилин на десять.

В цей час перейдемо до зеленого щавлю, з пучків обрізаємо хвостики, а решта поріжемо.

Потім знімемо зажарку з плити, вона придбала потрібну консистенцію.

Відправимо зажарку в борщ, сольем холодну воду з яєць і очистимо.

Очищені яйця дрібно поріжемо.

Порізаний щавель відправимо слідом за засмажкою в борщ.

Коли щавель трохи проварити, туди ж додамо покришені яйця. Посолити, поперчити і обов'язково, не забудьте додати лавровий лист.

Після того як борщ з щавлем і яйцем приготується, вимкніть вогонь і приблизно дайте ще хвилин двадцять настоятися борщу на плиті. Наш борщик традиційно можна подавати зі сметаною, до борщу можна подати хліб, сало, зелена цибуля.

Рецепт №2. Зелений борщ з щавлем, яйцем і м'ясом

Любителям корисної та смачної їжі припаде до смаку зелений борщ з телятиною. Його легко готувати, а отриманий результат приємно здивує домочадців. Два його основних інгредієнта - це телятина і зелень. Зелень бажано використовувати домашню, а покупну необхідно замочити на півгодини в холодній воді для видалення пестицидів.

  • 150 грам зелені (щавель, кріп, петрушка, зелена цибуля);

  • одна невелика головка ріпчастої цибулі;

  • три зварених круто яйця;

  • сіль, суміш мелених перців;

    Приготування смачного борщу з яйцями і щавлем

    1. Телятину очистити від плівок, прошарків жиру і порізати на невеликі шматочки.

    2. Покласти шматочки телятини в каструлю, залити їх двома літрами води, а потім поставити вариться на невеликому вогні протягом тридцяти хвилин.

    3. Очистити від шкірки цибулю і картоплю. Порізати картоплю шматочками і додати його разом з цілою цибулиною в ємність з бульйоном на основі телятини.

    4. У момент, коли картопля стане м'якою - додати в каструлю порізану зелень. Крім стандартного набору з щавлю кропу, петрушки, цибулі можна використовувати молоду кропиву.

    5. Проварити борщ три хвилини і додати порізані на кубики зварені яйця.

    6. Щоб борщ придбав більш насичений смак - влити в нього сто грам сметани. Дати борщу закипіти і розлити його по тарілках.

    Приготований за цим рецептом борщ містить велику кількість вітамінів, чудово відновлює сили, а також наповнює організм енергією.