Зелений борщ з щавлем і яйцем - 2 рецепта

Рецепт №1. Зелений борщ з щавлем, яйцем і томатом

Для приготування зеленого борщу нам знадобиться 1,5 години. Кількість порцій складе 6 штук.

  • Картопля - 6 штук.
  • Морква - 1 штука
  • Буряк - 3 штуки.
  • Цибулина - 1 штуки.
  • Щавель зелений - 5 пучків.
  • Томатний сік домашній - 250 мілілітрів.
  • Яйця домашні - 4 штуки.
  • Олія соняшникова - 3 столові ложки.
  • Олія соняшникова - 3 столові ложки.
  • Сіль і перець за смаком.

Як приготувати зелений борщ з щавлем, яйцем і томатом

Каструлю з водою відправимо на вогонь, після цього очистимо овочі. Буряк натерти на тертці.

Дрібно порізати цибулю, якщо очі будуть сльозитися, рекомендую подивитися на холодну проточну воду.

Далі займемося морквою, її також натремо на тертці.

Поки займалися овочами наша вода закипіла, відправляємо в киплячу воду натертий буряк. Будемо його виварювати до майже прозорого кольору. В цей час поставимо яйця варитися на 10 хвилин.

Постійно поглядаємо на буряк, коли він придбає потрібний нам відтінок, поріжемо картопля і відправимо до виварених буряку.

Поки картопля вариться, візьмемо сковороду наллємо рослинне масло, потім покладемо моркву і цибулю і відправимо на грубку.

Коли зажарка для зеленого борщу придбає характерний колір для неї.

Додамо до неї буряк і залишимо хвилин на десять. В цей час знімемо яйця з плити і заллємо їх холодною водою, щоб надалі їх було краще чистити.

Після того, як буряк добре прожариться, наллємо домашнього томатного соку і залишимо ще хвилин на десять.

В цей час перейдемо до зеленого щавлю, з пучків обрізаємо хвостики, а решта поріжемо.

Потім знімемо зажарку з плити, вона придбала потрібну консистенцію.

Відправимо зажарку в борщ, сольем холодну воду з яєць і очистимо.

Очищені яйця дрібно поріжемо.

Порізаний щавель відправимо слідом за засмажкою в борщ.

Коли щавель трохи проварити, туди ж додамо покришені яйця. Посолити, поперчити і обов'язково, не забудьте додати лавровий лист.

Після того як борщ з щавлем і яйцем приготується, вимкніть вогонь і приблизно дайте ще хвилин двадцять настоятися борщу на плиті. Наш борщик традиційно можна подавати зі сметаною, до борщу можна подати хліб, сало, зелена цибуля.

Рецепт №2. Зелений борщ з щавлем, яйцем і м'ясом

Любителям корисної та смачної їжі припаде до смаку зелений борщ з телятиною. Його легко готувати, а отриманий результат приємно здивує домочадців. Два його основних інгредієнта - це телятина і зелень. Зелень бажано використовувати домашню, а покупну необхідно замочити на півгодини в холодній воді для видалення пестицидів.

  • 150 грам зелені (щавель, кріп, петрушка, зелена цибуля);

  • одна невелика головка ріпчастої цибулі;

  • три зварених круто яйця;

  • сіль, суміш мелених перців;

    Приготування смачного борщу з яйцями і щавлем

    1. Телятину очистити від плівок, прошарків жиру і порізати на невеликі шматочки.

    2. Покласти шматочки телятини в каструлю, залити їх двома літрами води, а потім поставити вариться на невеликому вогні протягом тридцяти хвилин.

    3. Очистити від шкірки цибулю і картоплю. Порізати картоплю шматочками і додати його разом з цілою цибулиною в ємність з бульйоном на основі телятини.

    4. У момент, коли картопля стане м'якою - додати в каструлю порізану зелень. Крім стандартного набору з щавлю кропу, петрушки, цибулі можна використовувати молоду кропиву.

    5. Проварити борщ три хвилини і додати порізані на кубики зварені яйця.

    6. Щоб борщ придбав більш насичений смак - влити в нього сто грам сметани. Дати борщу закипіти і розлити його по тарілках.

    Приготований за цим рецептом борщ містить велику кількість вітамінів, чудово відновлює сили, а також наповнює організм енергією.


    Рецепт: зелений борщ зі щавлем

    • М'ясо яловичини - 400 г
    • Щавель - 100 г
    • Цибуля - 1 шт.
    • Морква - 1 шт.
    • Картопля - 3 шт.
    • Яйце - 2 шт.
    • Рослинна олія - ​​2 ст.л.
    • Зелень - за смаком
    • Сіль за смаком
    • Цукор - 0,5 ч..л
    • Коріння - 1 ч.л.

    Час приготування - 2 ч

    Зелений борщ зі щавлем: як приготувати

    Ми хочемо зварити борщ за вашим рецептом. Яку каструлю взяти (в літрах)?

    Дякую за рецепт, готувати нескладно, вийшло дуже смачно! Замість яловичини поклала свинячі реберця.

    м'ясо яловичини ... хм ... ні разу не зустрічав тварина під назвою «яловичина»

    Кукарекіна, слово «добовляйтесь» не так пишеться, воно походить від слова «додати» ... Вчитися, вчитися, вчитися ...

    Всім привіт! Спасибі величезне творцеві сайту, а відвідувачам, які пишуть коментарі, хотілося б сказати: «Пишіть грамотно, не показуйте свою тупість, адже ви цікавитеся серйозними речами, якщо любите готувати для своєї родини!» Леночка Стрелко, слово «взагалі» пишуть через «б », а Оленку Бистрова навчу: правильно писати« пробувати »... Удачі всім!

    Тільки що зварила за цим рецептом борщ, вийшов дуже смачненьким, тільки я замість яловичини варила свинину.