Рецепт: кекси в силіконової формі з начинкою

  • Борошно - 2 ст.
  • Цукор - 150 г
  • Рослинна олія - ​​120 мл
  • Яйця - 2 шт.
  • Кефір - 1 ст.
  • Розпушувач - 0,5 ч.л.
  • Сода - 0,5 ч.л.
  • Варення - 12 ч.л.

Порцій - 12 штук

Час приготування - 30 хв

Кекси в силіконової формі з начинкою: як приготувати

Спасибо большое за відмінний рецепт) Чоловік і діти будуть дуже задоволені!

Замість рослинного масла скільки потрібно вершкового додати?


Кекси в силіконових формочках - кращі рецепти. Як швидко і смачно приготувати кекси в силіконових формочках.

Кекси в силіконових формочках - загальні принципи приготування

Силіконові формочки значно полегшують процес приготування кексів. Випічка в них не пригорає і рівномірно випікається. Форми не потрібно попередньо нічим змащувати. Однак якщо такі форми використовуються вперше, їх потрібно вимити в теплій воді, а перед випічкою промазати маслом, в наступні рази змащувати формочки вже не потрібно. Форми бувають класичними (у вигляді усіченого конуса), квадратними, круглими або фігурними. Такі форми вважаються екологічно чистими, їх використання абсолютно нешкідливо для здоров'я. Кекси в силіконових формочках не мають специфічного запаху і присмаку. Форми для випічки з силікону стійкі до високих температур і дуже легко миються.

Силіконові формочки можуть бути окремими або ж являти собою цільну форму з декількома поглибленнями. Кекси в силіконових формочках випікаються набагато швидше, ніж в іншому посуді. Тісто для такої випічки нічим не відрізняється від тесту для кексів, що випікаються в інший спосіб. Основні інгредієнти - це, природно, борошно, цукор і масло (вершкове або рослинне). Яйця входять в список інгредієнтів більшості кексів, проте є і рецепти, де яйця не використовуються. Також в тісто додається молоко, сметана або сир.

Щоб кексики не вийшло занадто звичайними і "нудними", в тісто додають горіхи, родзинки, шматочки шоколаду, цукати, какао-порошок і т. Д. А щоб випічка вийшла ароматної і апетитною, разом з ваніліном можна додати мускатний горіх, корицю, імбир , кардамон і навіть чорний мелений перець. Чи готові кекси можна посипати цукровою пудрою або покрити глазур'ю.

Кекси в силіконових формочках - підготовка продуктів і посуду

Для приготування кексів в силіконових формочках знадобиться миска для тесту, сито для просіювання борошна, мірний стакан, міксер і, звичайно ж, силіконові формочки. Якщо форми використовуються вперше, промийте їх водою і змастіть перед наповненням маслом.

Потрібно відміряти необхідну кількість всіх інгредієнтів. Борошно слід просіяти - так випічка вийде більш пишним і здобної. Масло потрібно розм'якшити або розтопити, молоко трохи підігріти. Яйця також мають бути кімнатної температури, тому з холодильника їх слід дістати завчасно.

Рецепти кексів в силіконових формочках:

Рецепт 1: Кекси в силіконових формочках

Найпростіший рецепт кексів в силіконових формочках. На його основі можна приготувати найрізноманітніші кексики з будь-якими начинками і наповнювачами. В даному рецепті використовується родзинки. Саме тісто замішується на сметані.

  • 4 невеликих яйця або 3 великих;
  • 185 г цукру;
  • Сметана - трохи менше склянки;
  • Неповна пачка вершкового масла;
  • Розпушувач тесту (по інструкції);
  • Борошно - стакан-півтора;
  • Ізюм - 90-95 м

Борошно просіваємо, родзинки перебираємо, промиваємо і обсушуємо. Масло розтоплюємо. Яйця збиваємо зі сметаною і цукром, вливаємо олію. Всипаємо борошно з розпушувачем. Вимішуємо тісто і викладаємо родзинки. Рівномірно розподіляємо родзинки по всьому тесту. Силіконові формочки наповнюємо тестом приблизно на 2/3 від обсягу. Ставимо випікатися в духовку до готовності.

Рецепт 2: Кекси в силіконових формочках на дріжджах

Смачні кекси в силіконових формочках можна спекти і за допомогою дріжджів. Однак, приготування такого тесту вимагає трохи більше часу. У цьому рецепти дріжджові кексики готуються з родзинками і цукатами.

  • Борошно - 2,5-3 склянки;
  • Цукор - півсклянки;
  • Вершкове масло - 2/3 пачки;
  • Молоко - півсклянки;
  • 5 яєць;
  • Сухі дріжджі - 1 пакетик;
  • 10 г солі;
  • Півсклянки родзинок;
  • Цукати - 2 жмені;
  • Ванілін.

Ізюм перебираємо, промиваємо і запарюємо в окропі на пару хвилин. Молоко трохи підігріваємо і розводимо в ньому дріжджі. Вершкове масло розтоплюємо. Борошно змішати з цукром і розпушувачем, вливаємо молоко з дріжджами і масло. Всі інгредієнти перемішуємо, додаємо збиті яйця. Для аромату додаємо ванілін. Потім викладаємо в тісто родзинки з цукатами. Наповнюємо формочки тестом, зверху промазуємо маслом. Випікаємо 45-50 хвилин.

Рецепт 3: Кекси в силіконових формочках "Сирні"

З сирним тестом завжди легко і приємно готувати. Кекси з сиру виходять дуже м'якими і ніжними. Щоб спекти сирні кекси в силіконових формочках, також потрібно підготувати масло, борошно, яйця і цукор. В якості наповнювача використовується родзинки.

Сир перемішуємо з цукром і яйцями, додаємо крохмаль. Також викладаємо в тісто м'яке масло, борошно і розпушувач. Ізюм перебираємо, промиваємо і обдаємо окропом, занадто жорсткий родзинки можна потримати пару хвилин в окропі. Викладаємо в тісто родзинки. Розкладаємо тісто по формах і випікаємо до готовності.

Рецепт 4: Кекси в силіконових формочках з журавлиною

В даному рецепті не використовуються яйця, тому такі кекси можуть сміливо готувати вегетаріанці. Також замість звичайного білого цукру використовується коричневий, а замість вершкового масла використовується рослинне.

  • 160 г борошна;
  • 5 г солі;
  • 10-12 г соди;
  • Цукор коричневий - 140 г;
  • 14 мл соку лимона;
  • Олія - ​​70 мл;
  • Неповна склянка води;
  • Журавлина сушена - 60 г;
  • Ядра насіння соняшнику (обсмажені) - 25 г;
  • Яблуко.

Яблуко чистимо, розрізаємо, видаляємо насіння. Пюріруем яблуко в блендері разом з водою. Пюре змішуємо з рослинним маслом, насінням та журавлиною. Додаємо гашене лимонним соком соду. Потім всипаємо невеликими порціями борошно, додаємо цукор і сіль. Замішуємо тісто і наповнюємо їм формочки. Випікаємо близько 30 хвилин.

Кекси в силіконових формочках - секрети і корисні поради від кращих кулінарів

- Готові кекси в силіконових формочках ні в якому разі не слід діставати з допомогою ножа або виделки. Таким чином можна сильно зіпсувати формочки. Кекси дуже легко виймаються, якщо накрити формочку тарілкою і просто перевернути;

- Не слід заповнювати формочки тестом до самого верху. У процесі випікання кекси сильно піднімаються, тому оптимальний рівень наповнення - приблизно 2/3 від обсягу форми;

- Якщо використовується велика цілісна форма з заглибленнями, потрібно спочатку помістити її на деко або решітку і тільки потім наповнювати тестом. Якщо цього відразу не зробити, наповнену форму дуже проблематично поміщати в духовку;

- Діставати кексики краще після того, як вони охолонуть;

- Кекси в силіконових формочках рекомендується змащувати перед випіканням рослинним маслом;

- Якщо верх кексиков в процесі випікання сильно підрум'яниться, але всередині тісто ще сире, можна накрити випічку пергаментним папером;

- Форми з силікону стійкі до високих температур, однак не можна допускати прямого контакту з вогнем - матеріал виробів від цього розплавиться;

- Не рекомендується мити формочки занадто агресивними миючими засобами.

© 2012-2017 "Жіноча думка". При використанні матеріалів - посилання на першоджерело обов'язкове!

Головний редактор порталу: Катерина Данилова

Електронна пошта: [email protected]

Телефон редакції: +7 (965) 405 64 18