Тушкована картопля з печінкою (курячої, свинячої або яловичої)

На перший погляд тушкована картопля з печінкою - просте нехитре блюдо для сімейної вечері. Але при правильному підході воно може стати прикрасою навіть святкового столу. На приготування за запропонованим рецептом піде 40-45 хвилин.

Вибір печінки залежить від індивідуальних переваг, підійде будь-яка, в тому числі і рибна.

  • картопля (середній) - 5-6 штук;
  • печінку (куряча, яловича, свиняча) - 500 грам;
  • морква - 1 штука;
  • цибуля ріпчаста - 1 штука;
  • часник - 2 зубчики;
  • рослинне масло - 2 столові ложки;
  • вода - 150-200 мл;
  • сіль, перець, спеції - за смаком.

1. Печінка розморозити, очистити від пліви, ретельно промити водою. Нарізати шматочками 3-4 см.

2. Лук нашаткувати півкільцями, часник розчавити, морква - подрібнити на крупній тертці.

3. Картоплю помити, почистити, нарізати кубиками 3-5 см.

4. Розігріти сковороду з рослинним маслом, обсмажити цибулю до золотистого кольору.

5. Додати моркву і спеції, смажити ще 5-6 хвилин.

6. Покласти на сковорідку до овочів печінку і часник. Смажити періодично помішування.

7. Після того як печінка буде готова, весь вміст сковороди перекласти в окрему миску.

8. Посмажити картоплю на сковорідці до готовності в залишках олії, накривши кришкою.

9. Додати до картоплі печінку і овочі. Залити водою. Гасити 10 хвилин.

10. Перед подачею на стіл додати сіль, перець і спеції. Блюдо добре поєднується зі сметанним соусом.

Спробував, вийшло смачно, але наступного разу додам більше моркви, аж надто люблю я цей овоч.

З рибної печінкою найсмачніше виходить, раджу перевірити мої слова.

А я кубики менше роблю, 2-3 см, хоч і розварюється, але мені так більше подобається.

Залиште свій коментар Скасувати відповідь

Найпопулярніше за

Наші групи в соціальних мережах

Copyright © "картофан" - сайт про картоплю.

При копіюванні матеріалів активне зворотна гіперпосилання є обов'язковим.


Печінка з картоплею

Просте блюдо для буденного обіду або вечері. До нього ідеально підійдуть солоні огірочки. Швидко, бюджетно, смачно.

  • Картопля відварна в мундирі 6 Штук
  • Печінка куряча 700 Грам
  • Цибуля ріпчаста 3 Штуки
  • Рослинна олія 50 мілілітрів
  • Сіль і перець За смаком

Курячу печінку промити під проточною водою. Нарізати невеликими шматочками.

Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями.

На рослинному маслі обсмажити печінку.

До обсмаженої печінки додайте ріпчасту цибулю і перемішайте. Підлити трохи водички і тушкуйте під кришкою до готовності печінки. Поки печінка готується, очищаємо і нарізаємо картоплю. Форма нарізки на ваш смак.

Картопля додайте до печінки. Перемішайте. Тушкуємо все 5 хвилин. Блюдо солимо, перчимо. Доводимо до смаку і вимикаємо.

Подаємо до столу. Смачного.

схожий відеорецепт "Печінка з картоплею"