Печиво на молоці

Це смачне, ароматне і дуже м'яке печиво на молоці - один з найпростіших варіантів домашньої випічки. Впевнена, в мережі можна знайти найрізноманітніші рецепти з фото. Всі вони, безумовно, швидкі, прості і смачні, але у мене є своє ідеальне печиво на молоці, і саме їм я хочу поділитися. Рецепт дістався мені від бабусі. Я лише трохи його осучаснила, замінивши розпушувачем соду і додавши до списку інгредієнтів ванілін і цукрову пудру. В іншому це склад, перевірений не одним поколінням їдців. Печиво виходить м'яке і ніжне, і готується - простіше не придумаєш! Із вказаної кількості інгредієнтів у мене вийшло 3 дека (37 * 26 см) печива.

  • молоко - 100 мл,
  • масло вершкове - 100 г,
  • яйце - 1 шт.,
  • цукор - 1 ст.,
  • сіль - 0,3 ч. л.,
  • ванілін - 1 г,
  • розпушувач - 1 ст. л.,
  • борошно - 450 г,
  • пудра цукрова - при подачі.

Як приготувати печиво на молоці

Насамперед змішуємо цукор і вершкове масло. За кількістю цукру. З 1 ст. печиво виходить злегка солодкуватим. На мій смак, це ідеально. Але якщо ви любите випічку послаще, краще додати ще третину склянки.

Туди ж в миску відразу кидаємо ванілін. Можна збити їх міксером або просто перетерти виделкою - особливої ​​різниці немає. Головне, маса повинна стати однорідною. З процесом перетирання складнощів не виникне, якщо масло буде м'яким.

Далі вводимо в миску яйце і доливаємо молоко. Підсолюємо тісто.

Вимішуємо масу до однорідності, просіюємо в неї борошно разом з розпушувачем і поступово втручаємося їх в тісто.

Спочатку тісто досить легко вимішує віночком (ложкою / вилкою). Потім, коли віночком справлятися буде неможливо, вимішуємо його руками. У вас повинен вийти колобок дуже м'якого, приємного в роботі тесту. До рук воно може трошки прилипати, але борошна більше додавати не потрібно, інакше готове печиво вийде твердим, як калатало.

Ховаємо тісто в кульок і відправляємо його в холодильник на півгодинки. Після виймаємо колобок, пріпиляем трохи робочу поверхню і формуємо печеньки. Розкачуємо тісто в пласт товщиною 5-10 мл (чим товще шар, тим м'якше вийде печиво). Форму печеньки надаємо будь-яку. Бабуся завжди нарізала пласт ромбами і пекла їх, виклавши на величезних розмірів деко, в справжній печі. У мене це кругляши, випікати які буду в духовці.

Промаслюється або вистилає деко папером для випічки і викладаємо на нього печиво на деякій відстані один від одного. Якщо ви не будете посипати готове печиво пудрою, то краще верхівки трошки присипати цукром.

Прогріваємо духовку до 180 градусів і завантажуємо в неї деко з печивом на 15-20 хв. За цей час печенюхі повинні злегка зарум'яниться. Цього вже достатньо, можна виймати. Даємо печінкою охолонути, рясно присипаємо цукровою пудрою і подаємо. Смачного!

Всього 3 коментарів до рецепту

Вирішила спекти печиво, згідно рецепту. Потім напишу про результат ...

Рецепт простий, все вийшло вкусно.Печенье хрустке, всередині м'яке)

Рецепт відмінний. Спекла печиво різної товщини. Смачно.

Варення з черноплодки з яблуками

Кращий рецепт пишних оладок на кефірі

Конвертики з яблуками з сирного тесту

М'ясо по-французьки з картоплею

Варення з гарбуза з курагою

Плюшки - це просто!

Чізкейк в мультиварці

Яблучний мармелад в мультиварці

Рецепти на кожен день

Макарони по-флотськи, рецепти з фаршем

Азу по-татарськи за всіма правилами

Картопляна запіканка з фаршем в духовці

Як приготувати солянку збірну м'ясну в домашніх умовах


Печиво на молоці

Яйце куряче - 1 шт.

Вершкове масло - 120 г

Розпушувач - 1 ст.л.

Борошно пшеничне - 3 склянки

Домашнє, як відомо, завжди краще. Особливо це стосується випічки.

Поспішаю поділитися з вами рецептом простого печива на молоці.

Для приготування підготуємо продукти за списком.

Розм'якшене вершкове масло розтираємо з цукром і яйцем. Домагатися однорідності зовсім немає необхідності.

Додамо молоко, розмішати.

Потім додати борошно, змішане з розпушувачем.

Вимішуємо м'яке тісто, яке не буде прилипати до рук. Муки може знадобитися більше або менше зазначеної кількості. Тісто не забивайте!

Від тесту відщипуємо шматочки і скачує кульки розміром з волоський горіх. Можна трохи більше. Викладаємо заготовки на деко, застелене пергаментом.

Випікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці 20-25 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці.

Печиво на молоці готове. Бачите, воно не сильно зарум'янилося. Так і має бути. Всередині воно буде досить м'яким, а корочка буде приємно хрусткою.