Пиріжки з яйцем, рисом і зеленню в духовці

Вчора готувала ось такі пиріжки з яйцем, рисом і зеленню. Мені найбільше подобається випікати пиріжки в духовці, так як не використовується рослинне масло і плюс за один раз можна наліпити пиріжків, і поставити запікатися, не треба біля грубки стояти поки вони все пересмажиться.

Якщо ви хочете приготувати такі пиріжки з яйцем і рисом саме смажені, то дивіться ось цей рецепт тесту для смажених пиріжків, тому що для смаження тесту воно готується краще на воді.

Так, ви ще не вступили в мій клуб любителів вічної закваски? 🙂 Для цього потрібно витратити 3 дні по 2 хвилини, вивести свою натуральну закваску, використовуючи воду і борошно, і потім ви зможете викинути покупні шкідливі дріжджі і заводити будь-дріжджове тісто тільки на заквасці. Тим більше, що я розповідаю, як це зробити і сама печу тепер тільки на заквасці.

Інгредієнти для приготування пиріжків з начинкою з відвареного яйця, рису і цибулі

У мене є улюблений рецепт дріжджового тіста на молоці (кефірі) без яєць, я тепер завжди печу тільки на ньому.

молоко - 1 стакан (можна замінити кефіром, кислим молоком - в будь-якому випадку вийде відмінний тісто)

борошно - 3 склянки (плюс / мінус)

вічна закваска - 2-3 ст.л. (Або 1 ч..л. Звичайних сухих дріжджів)

рослинне масло - 3-4 ст.л.

варені яйця - 5 шт.

рис відварний - 1 стакан

зелень - цибуля, кріп

жовток для змащування тіста

Підніматися я його ставлю в злегка прогріту духовку (відкрийте дверцята, включіть її на 250 градусів на одну хвилину, потім вимкніть, нехай зайвий жар вийде і далі ставте туди тісто, дверцята закрийте, нехай піднімається). Ось так воно добре піднялося.

Відварені яйця порізала кубиками, виклала в них варений рис, порубала зелена цибуля і кріп, трохи посолила і перемішала.

Від готового тіста відрізала трохи, розкотила джгут, порізала його на шматочки. Кожен шматочок вмочив в борошно, пріплюснула корж і виклала в центр начинку.

Порада: Чим товще тісто, тим пишніше вийде готовий пиріжок.

Зліпила пиріжок, закрутила красиво шов.

Виклала пиріжки з яйцем, рисом, цибулею на деко, накрила рушником і залишила на 20 хвилин, щоб тісто трохи піднялося ще.

Жовток розбовтала з однією чайною ложкою води і пензликом змастила пиріжки.

Поставила їх в розігріту духовку і випікала пиріжки приблизно 25 хвилин при температурі 180 градусів до рум'яного кольору.

Ось такі пірожочкі вийшли з яйцем і рисом. Дуже смачні!

Дивіться ще рецепти з цього розділу:

А замість вашої "вічної закваски" живі дріжджі використовувати можна?

Звичайно, можна, в рецепті є пропорції - беріть сухі дріжджі або живі - це звичайне дріжджове тісто.

Шов у вас гарний, спробую так само звернути.

А закваску берете житнє при випічці пиріжків?

Робила пиріжки перший раз в житті, дуже класно вийшло, спасибі!

Їв такі пиріжки в гостях у гірських євреїв Кавказу, дуже смачно і красиво було! І ваш рецепт дуже апетитний, спасибі.

Пиріжки вийшли шикарні! Дякую за рецепт, чоловікові теж сподобалося!

Привіт, Катерина! На даний момент пиріжки в духовці. Спробував замінити рис на відварну квасоля. Я думаю, що вийде нормально. Як спечуть -Поділися, добре б пиріжками, але поки тільки думкою. Спасибі за ваш сайт. Я ось тільки перший раз, а Вам уявляю яких зусиль це коштує. ДЯКУЄМО.

Дякую Вам за рецепт, пиріжки вийшли дуже смачні. Зробила так само закваску і спекла на ній хліб, вийшло смачно і я б сказала, що незвично, немає знайомого дріжджового присмаку.

Відмінний рецепт! Наша бабуся завжди по вихідних пекла такі пиріжки з рисом, яйцем і цибулею. Нещодавно я знайшла цей рецепт, вирішила теж спробувати. Наминали за обидві щоки! Всі сказали, що як у бабусі! Тепер теж кожні вихідні буду піч їх. Прощай моя дієта!

Спасибо большое за такий смачний рецепт. Я зробила пиріжки з капустою і картоплею.

Такі пиріжки робила вже кілька разів (з картоплею і капустою). Тісто виходить дуже ніжним і смачним. Чоловік і діти тепер постійно просять, щоб я ще їх напекла. Катерина, велике спасибі за цей рецепт!


Рецепт пиріжків з рисом, яйцем і цибулею «Бабусині»

Фото: livejournal.com

У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати справжнісінькі «бабусині пиріжки» з рисом, яйцем і цибулею - домашні, смачні і так сильно нагадують про дитинство!

Бабусині пиріжки з рисом - це ті самі ароматні пиріжки з яйцем і цибулею, які багатьом в дитинстві пекли турботливі бабусі. Це досить бюджетний варіант ситних пиріжків, який все по кишені, але, разом з тим, вони абсолютно особливі.

Бабусині пиріжки з рисом можуть готуватися з різного тіста, незмінна лише начинка - варене яйце, цибуля і рис. Тому таких рецептів можна знайти масу. Ми пропонуємо дуже простий варіант таких пиріжків з мінімуму інгредієнтів.

Рецепт пиріжків з рисом, яйцем і цибулею "Бабусині"

Фото: naedimsya.info Інгредієнти:

500мл теплої води

по 100 г рису і вершкового масла

11г (1 пакетик) сухих дріжджів

4-4,5 склянки борошна

1 пучок зеленої цибулі

1ст.л. вершкового масла

2 ч.л. солі без горочки

Як приготувати бабусині пиріжки з рисом і яйцем. Всипати в теплу воду цукор, сіль, дріжджі і додати вершкове масло, все перемішати, всипати просіяне борошно, не всю відразу - поступово, замішуючи тісто. Залишити тісто на 1ч в теплі для вистоювання - воно має піднятися. Покласти рис в холодну підсолену воду, додати половину залишився вершкового масла (вода в пропорції: на 1 частину рису 2 частини води), накрити кришкою і зварити до готовності - вбратися повинна вся вода. Подрібнити цибулю і варені очищені яйця, з'єднати з рисом і перемішати, додати вершкове масло, розтопивши його попередньо (воно не повинно бути гарячим), перемішати начинку. Тісто, що підійшло обмять, розкачати в пласт, за допомогою склянки або форми вирізати коржики, на кожну викласти начинку, сформувати пиріжки, защіпнув краю. Викладати пиріжки на сковороду з розігрітим маслом рослинним і з двох сторін смажити до зарум'янювання. Смачного!

Відеорецепт бабусиних пиріжків з рисом і яйцем

Вони це приготували. Подивіться, що вийшло

Опис до фотографії

Коментарі 5 Що обговорюють на сайті зараз

Щоб залишити відгук і поділитися фотографією страви авторизуйтесь або зареєструйтесь

ДУЖЕ ЛЮБЛЮ ПЕЧЬ ПИРОЖКИ з найсмачніших ГАРНОГО ТЕСТА.ПОЕТОМУ пробує різні РЕЦЕПТИ.ІНОГДА буває просто В ЗАХВАТІ ВІД ЯКОЇ НИБУДЬ РЕЦЕПТА.СЕГОДНЯ спробуйте РЕЦЕПТ смачні пиріжки З РИСОМ І М'ЯСОМ

Дуже люблю такі пиріжки. Дякую за рецепт!

Можна запитати, а тісто м'яке виходить?

Спасибі за те, що Ви робите. Розумничка. 1

Велике спасибі за рецепт, обов'язково приготую --- так хочеться повернутися в дитинство.