Голубці з рисом і м'ясом

Голубці це дуже смачна страва, але його приготування вимагає часу, тому, якщо вже готувати голубці, то готувати їх багато!

Складові:

  • м'ясо свинина (яловичина, курка) - 500 гр .;
  • рис - 0,5 ст .;
  • капуста білокачанна - 1,5 - 2 кг .;
  • цибуля ріпчаста - 2 шт .;
  • часник - 2 великих зубки;
  • морква - 1 середня;
  • томатний сік - 200 мл .;
  • сіль, перець чорний мелений;
  • масло рослинне для смаження
  • сметана - 5 ст. ложок;
приготування:

Насамперед потрібно підготувати капусту. Якщо ми беремо зимову щільну капусту, ми можемо підготувати її такими способами:

1. Зрізати верх капусти (2-3 см від корінця) і заморозити на пару днів. Правда є ризик після розморожування отримати кашоподібну масу, так як сучасна капуста, куплена в супермаркеті поводиться дуже нетрадиційно.

2. Помістити капусту в мікрохвильовку, а потім знімати верхні м'які листя і знову в мікрохвильовку. Мікрохвильовкою я не користуюся, так що цей метод перевірити не можу.

3. Ще на просторах інтернету я прочитала як спосіб: "Загорнути у фольгу капусту і поставити в розігріту до 200 ° С на 7-10 хвилин", нібито листя самі будуть відділятися і капуста буде печеної і смачною. Моя зимова білокачанна капуста вагою в 2 кг. "Сиділа" в гарячій духовці у фользі 30 хвилин. Відокремилися тільки 2 верхніх листа. 🙁

4. Самий перевірений і ніколи не підводили спосіб підготовки капусти:

Помістити капусту в гарячу підсолену воду, попередньо зробивши глибокі надрізи навколо корінця (у щільній зимової капусти вирізати його досить проблематично). Покіпятіть хвилин 5 капусту, і виделкою знімати верхні м'які листя. Так поступово "роздягнути" нашу капусточку. Сильно перетравлювати листя не потрібно, а то вони віддадуть свій аромат.

На перший погляд це довго, але я завжди спочатку роблю фарш, а потім "роздягаю" капусту. Відокремила пару листя - зробила кілька голубців, потім відділяю наступні листя. Вода в каструлі повинна трохи кипіти.

Для фаршу рис я приварюю. Для цього 0,5 склянки (об'ємом 250 мл.) Рису заливаю 1 склянкою води. При такій кількості води рис в момент її повного википання буде сируватий.

1 цибулину і часник 7-10 хвилин запікаю в духовці (не обов'язково). Потім перемелюю його разом з м'ясом в м'ясорубці. Змішую остиглий рис з м'ясом, додаю 2 ч. Ложки солі і чорний мелений перець.

Остиглий лист капусти розрізаємо на 2 частини. Трохи зрізати товстий край і злегка відбити молоточком ущільнену частина листа. Покласти на лист з одного боку ложку фаршу, загорнути краї і згорнути рулетиком.

Якщо ви не любите багато капусти в одному голубці, можете зрізати зайву частину рулетика. Залишки капусти, а вони завжди є, можна використовувати для інших страв.

Дно каструлі покрити капустяним обрізками. Укласти голубці в каструлю. Можна їх попередньо підсмажити.

Цибулю підсмажити на олії, додати натерту моркву. Залити томатним соком (я завжди використовую тільки домашній сік, заготовлений влітку) і додати сметану і 250 мл. води. Закип'ятити, посолити і поперчити, якщо виходить дуже кисло, додати трохи цукру. Смак у підливи повинен бути насиченим, добре солоним. Капуста сильно забирає в себе сіль.

Залити підливою голубці.

Гасити на повільному вогні не менше 1,5 години. Готовність перевіряємо і за ароматом на кухні і м'якості капусти в голубці.

Питання задавайте в коментарях.

24.12.2010 Рецепт від Олі

Для пошуку рецептів наберіть в формі пошуку назву блюда або продукту, наприклад: "сир", "борщ".

c 2010 Вся інформація є власністю автора сайту

При передруці та / або передруку будь-яких матеріалів даного сайту дозвіл власника і активне посилання на даний сайт є обов'язковим.


Як варити рис

Як варити рис? Рецепти прості, правильно зварений рис розсипчастий, що не злиплий, щоб зварити рис правильно слід враховувати час, дотримуватися пропорції води і крупи.

Рис, як продукт, що вживається в їжу людиною, використовується дуже давно при приготуванні домашніх страв. З відвареного рису розсипчастого або розвареного готується безліч смачної їжі - рисові каші, плов, запіканки.

Варка рису впливає на смак готового блюда, тому перед початком приготування дуже важливо знати, скільки потрібно варити рис, щоб він був розсипчастим, що не злипався або навпаки як зварити рис в'язким.

При варінні рисової крупи на воді дуже часто у господинь з'являються питання, виникають складнощі з правильними пропорціями води і рису при приготуванні страв до складу яких входить варена крупа. На воді зварити рис правильно нескладно, як може здатися новачкові в кулінарії.

Як варити рис, щоб він був розсипчастим, яке взяти співвідношення рису і води? Скільки вариться рис по часу для суші і як правильно зварити рис для рол, на гарнір?

Ми пропонуємо рецепти варіння рису, ознайомившись з якими Вам не доведеться більше мучитися з недовареним рисом, що підгоріла або злиплої кашею.

Чим корисна рисова крупа

Рисова крупа корисна для людини вмістом вітамінів групи В, амінокислотами, в зернах міститься калій, йод, цинк, залізо.

Користь рису для людського організму давно відома, з цієї причини в різних країнах нашої планети в їжу використовують різноманітні сорти рису, яких налічується понад 20 видів.

Основними сортами рису, які ми найчастіше вживаємо в їжу, є круглий, довгозерний, пропарений, бурий (нешліфований) і басматі.

Рис ділиться за формою зерняток на

  • довгозерний - зерна довгі і тонкі, такий рис ідеально поєднується і з рибою та м'ясом;
  • круглозёрний - зерна у рису круглі, використовується при приготуванні молочних каш, запіканок;
  • среднезёрний - зернятка цього рису мають овальну форму, довжина їх близько 5 мм; широко використовується в кулінарії при приготуванні різотто, паельї.

За кольором рис поділяється на

Відварений рис, особливо неочищений (коричневий або бурий), є найбагатшим джерелом клітковини, складних вуглеводів, мінеральних речовин і вітамінів, тому бурий варений рис корисніше білого.

Співвідношення рису і води

Як варити рис і скільки часу вариться рис до готовності, необхідно знати господині, щоб зерна не пригоріли до каструлі або не залишилися всередині сирими.

Для того, щоб правильно зварити рис на воді нам знадобиться дотримуватися пропорції - співвідношення крупи і води, враховувати тип зерен, технологію приготування рисової крупи.

Наприклад: на гарнір або в салат потрібно зварити розсипчастий рис, а для тефтелей, голубців і каші - розварити крупу.

Круглий рис більш в'язкий, ніж довгозерний, в складі круглих зерен міститься більше крохмалю.

Щоб зварити розсипчастий круглозёрний рис правильно, зерна перед варінням необхідно промивати холодною водою не менше п'яти разів і додати пару крапель лимонного соку в воду при варінні круглого рису.

Круглий зварений рис вийде розсипчастий, смачний і не злиплий, рисинки яскраво білого кольору, і приготовлена ​​крупа зможе служити до м'ясних або рибних страв смачним гарніром.

Порада від Чудо-Кухарі. Для того, щоб приготувати розварений рис, зерна потрібно засипати в холодну воду. А, щоб рис не розварюється, потрібно зробити так: у киплячу воду покласти щіпку солі і засипати в каструлю попередньо промиту крупу.

Пропонуємо прості рецепти приготування рису для ролів. Як правильно варити рис для суші в домашніх умовах, щоб зроблені своїми руками суші і роли мало чим відрізнялися від ресторанних.

Як варити рис, скільки по часу

Для варіння 1 склянки круглого рису співвідношення води - 3 склянки. Для 1 склянки пропареного рису - 2 склянки з водою.

  1. У каструлі кип'ятимо необхідну кількість води і подсаливаем. Промиваємо крупу проточною водою (пропарений рис мити не обов'язково), до тих пір, поки вона не стане прозорою.
  2. Насипаємо в каструлю, перемішуємо.
  3. Після того, як закипить вода, зменшуємо вогонь, більше не заважаємо, накриваємо кришкою.
  4. Варимо рис на повільному вогні протягом 20-25 хвилин, поки він не вбере в себе всю воду.
  5. Знімаємо з плити і даємо постояти деякий час - цей зварений рис ідеально підходить для гарніру, в начинку для голубців і для приготування багатьох смачних і простих домашніх страв.

Як варити рис для суші з оцтом

  • рис для суші (або звичайний круглий) - 0,5 ст;
  • рисовий оцет або яблучний - 2 ст.л .;
  • сіль.
  1. Рис для суші перебираємо, промиваємо кілька разів холодною водою.
  2. Після цього в мисці заливаємо водою промиті рисові зерна і залишаємо для набухання на півгодини.
  3. Зливаємо воду, відкидаємо крупу на сито, щоб стекла зайва рідина.
  4. У каструльку наливаємо 1 стакан води, засипаємо рис для суші і доводимо до кипіння.
  5. Зменшуємо вогонь і варимо під кришкою близько 15-20 хвилин.
  6. Додаємо оцет, солимо і ретельно вимішуємо.
  7. Остужаем. Варений рис для суші готовий.
  • рис круглий - 1 ст;
  • оцет рисовий або будь-який фруктовий - 50 мл;
  • цукор-пісок - 1 ст.л .;
  • сіль - 1 ч.л.
  1. Промиваємо зерна в холодній воді до зникнення мутного осаду.
  2. Відкидаємо на друшляк, зливаємо рідину.
  3. Розкладаємо рис для ролів на серветці або паперовому рушнику і підсушують його приблизно годину.
  4. Потім наливаємо в сотейник 1,5 склянки води, кладемо крупу і ставимо на плиту, на середній вогонь. Обов'язково закриваємо кришкою.
  5. Як тільки почнеться кипіння в сотейнику, зменшуємо вогонь до дуже повільного і варимо рис 13-15 хвилин.
  6. Знімаємо з плити, не відкриваючи кришку, і даємо настоятися 10-15 хвилин.
  7. У чашці змішуємо цукор, сіль, оцет.
  8. Поливаємо отриманим маринадом рис і не заважаємо його, а перевертаємо лопаткою.
  9. Даємо відварного рису охолонути і приступаємо до приготування ролів.

Приготування вареного рису в японських ресторанах можливо відрізняється від домашнього. Але ці рецепти варіння рису для рол, суші в домашніх умовах складаються з доступних і простих продуктів.

Друзі, тепер Ви знаєте, як варити рис правильно, щоб зварити розсипчасте, смачна страва. Пишіть свої зауваження і побажання в коментарях до рецептом!

а я що для суші що для ролів варю простий рис як зазвичай і так все з'їдають і всі задоволені.

варити рис найкраще в пакетиках такі продаються в пачках по 80 або по 100 або по 150 г. типу «макфа9raquo ;, зручно не треба перебирати мити закинув пакет час виждав і рис готовий зварений. а так у мене хороший рис зварити не виходить то злипається то твердий то ще какя нитку х.

щоб правильно зварити рис потрібно просто читати рекомендації на упаковці хоч зрідка для кого там виробники пишуть для себе чи що? але чи скористатися будь-яким рецептом в інеті благо вибір.

не вміла варити рис для суші а тепер з вашою допомогою підучити, суші і роли - ми обожнюємо але в кафе набридло гроші кожен раз викидати на вітер. Такі суші і роли що ми тепер готуємо вдома ніде не купиш. Дякуємо. 1

Рис для суші дійсно зварився такий як я хотіла, чи не злипнувся, і чоловік перший рах похвалив мої суші. Намагаюся приготувати вдома суші вже давно, але з рисом у мене були великі проблеми. Зате тепер все хокей!

У мене варіння рису завжди закінчувалася повним фіаско. Напишіть як варити рис для фаршу?

Танечка варити рис для фаршу найпростіше. У цьому випадку немає необхідності варити рис розсипчастий або злиплої який звариться. Ви його перемішаєте з фаршем і все буде окей.

Чи не знали як варити рис для суші, навчилися відразу за рецептом. Рис проварити добре, тільки в сушах розчарування.

Смак водоростей Бррр

Хоч скільки намагаюся зварити рис для суші по-правильному рецептом виходить розмазня;) слідувала різними рецептами підсумок однаковий. рис для фарш не варю -кладу сирої, мою, засинаю, з'єдную з фаршем, виходить смачніше ніж з вареним. (їжачки, голубці)

А як готувати рис по єврейськи. )))

Рис варити найкраще так як написано на «родной9raquo; пачці!)) Рис рису -рознь. Придивіться до магазинної полиці скільки видів, рецепт не може бути універсальним кожному сорту - свого часу варкі.ІМХО.

Суперское пропозицію - дивитися на пачці. На всіх пачках пишуть як варити рис ?! Ви в своєму розумі.

я не преветствую «пачечние9raquo; рецепти приготування рису ((вони не відповідають дійсності ((пишуть чисто для реклами.

Дійсно, далеко не на всіх пачках напишуть, як варити крупи. За Вашим рецептом вийшло те, що потрібно)

Велике спасибі Чудо-Кухареві за науку з варіння рису! В принципі швидко навчилася варити рис для різних страв! Потрібен рецепт і конкретний час варіння тоді все вийде.

хотілося приготувати «своі9raquo; суші, тільки ось рис не вдався (варила як в рецепті)? .

Як варити рис «альденте9raquo ;? Скільки буде в хвилинах?

Lalin, час варіння залежить від сорту рису. Дивіться на упаковці.

а невже так просто варити рис?

Варила рис для суші - вийшло відразу. Дякую що навчили як правильно варити рис;)

ЗАРАЗ ПРОСТІШЕ ВСЬОГО КУПИТИ СПЕЦІАЛЬНИЙ РІС ДЛЯ СУШІ. ЯК ВАРИТИ ДОКЛАДНО НАПИСАНО на пачках.

Мені не зрозуміло назву рецепта 🙂 Що можна както неправильно варити рис?

Як тільки ми не варили рис для суші виходить липка маса (перепробували купу способів покрокові фото).

тут може бути тільки одне рис не той. ми для ролів купуємо рис в спеціальному відділі супермаркету де вся лабуда для суші. а як варити рис можете взяти звідси. сподіваюся рада вам стане в нагоді.

Самий безпрограшний варіант це варити у великій каструлі де вміщається в кілька разів більше води ніж рису. В цьому випадку крихкість гарантована.

вийшов трохи не такий як потрібно для суші але може я не правильний сорт купила. спасибі за рецепт.

Мені ще не вдавалося спіймати аль денте 🙂 але будемо намагатися ще.

Коричневий рис найпростіше готувати він ніколи не злипається) _ без дотримання будь-яких пропорцій.

самий розсипчастий рис вариться в пакетиках ніколи не злипається Хоч скільки вари - перевірені ще на своєму досвіді

Наташа Ну може пакети пакетам ворожнечу ?! Мені більше підходить ваговій рис Краснодарський він самий нормальний менше інших склеюється. имхо.

рис для суші складно зварити правильно і справа не в рецепті а самій крупі.

А як зробити рис для суші без оцту все одно соус додається або каша вариться на воді і все?